Capitolul 8

265 30 0
                                    


            E greu sa fii fata si sa trebuiasca sa-ti alegi hainele, mai ales cand ai un dressing imens care apartinea la doua fete. Toate hainele mele si ale Aurorei erau la comun si acum mi-au ramas mie. La inceput nu prea le purtam pe cele care stiam ca erau ale ei primite cadou, dar acum mi le-am insusit toate mie.

            Intodeauna mi-a placut apa. Inca de cand eram mici, parintii ne-au dus la piscina. Nici nu stiam sa mergem si ne-au bagat in apa cu colace. Azi mergeam cu Chris la piscina interioara. Eram asa de nerabdatoare, pentru ca nu mai fusesem de mai bine de un an.

            Incercam sa-mi aleg costumul de baie, dar fara succes. Unde e Aurora sa ma ajute? Dupa multe pareri de: asta da, asta nu, asta ma face grasa, asta nu-mi vine bine, am ales in sfarsit un costum simplu, cu sutienul fara bretele albastru, iar slipul cu dungi in mai multe nuante de albastru. Mi-am luat o pereche de colanti si o bluza. Era frig afara inca. Mi-am luat intr-un rucsacel lenjeria intima pentru schimb. Mi-am aranjat parul intr-un coc ca sa nu-l ud chiar de tot.

            Am auzit un ciocanit in usa. Am iesit din baie si am vazut ca era Chris care deja se asezase pe pat.

            -Pot sa te astept, spune el.

            -Sunt gata, spun lundu-mi rucsacelul.          

            -Stai!

            M-am oprit si m-am intors spre el. M-a luat in brate si m-a sarutat. Cand mi-a dat drumul i-am zambit, apoi am coborat. Mi-am luat geaca din cuier si cizmele si am plecat. Mergeam cu masina mea, pentru ca Chris nu dovedise increderea necesara ca sa primeasca una numai a lui. M-am urcat la volan si am plecat spre Parcul Acvatic. Era chiar la iesire din oras si am avut ceva de mers. Nu erau prea multe masini, fiind in timpul iernii, dar e bine ca tin deschis macar 2 zile pe saptamana.

            Am parcat masina si am intrat la receptie. Am platit si ne-au dat doua prosoape si cheia de la un dulapior ca sa ne lasam lucrurile de valoare. Mi-am dat hainele jos de pe mine, ramanand in costum de baie. Chris se uita la mine ciudat.

            -Ce?

            -Ai un corp foarte frumos.

            -Mersi, spun eu razand.

            Eram una dintre putinele fete careia ii placea corpul la ea. Cand Chris si-a dat tricoul jos, eu nu m-am uitat ciudat la el, ci foarte umita. Puteam sa joc "X si O" pe patratelele lui. Incercam sa nu par o disperata si sa ma holbez la el, asa ca am intors capul rosindu-ma putin. Ne-am lasat lucrurile in dulapior si am pornit spre piscina.

            Ne-am ales 2 sezlonguri si ne-am lasat prosoapele pe ele. Imi placea ca nu era aglomerat, mai erau cativa adolescenti ratacitit bucurandu-se de vacanta ramasa.

           

            Ce dor imi era si mie de piscina. Voiam sa fiu alaturi de ei si sa stau numai in apa. Ii priveam pe Erica si Chris cum se distreaza si ma ofticam putin... putin mai mult. Imi era dor de viata mea si acum regretam ca nu am facut tratamentul. Poate norocul era de partea mea. Poate muream mai fericita daca stiam ca macar am incercat. Dar acum nu mai am ce sa fac. Doar sa ma bucur de fericirea din ochii Ericai. Zambetul nu i-a disparut nicio clipa de pe fata.

            NUUU! ERICA!

            Am fugit repede pana la marginea piscinei. O pata rosie aparuse in apa, iar Erica se ducea la fund. Tipam dupa ajutor, dar nu ma auzea nimeni. Nici nu l-am observat pe Chris cand a sarit in apa dupa Erica. Lacrimile incepusera sa-mi curga pe obraj. Nu se poate. Asa ceva e imposibil.

            Stateam in genunchi pe marginea piscinei si il priveam pe Chris cum o scoate pe Erica la suprfata. Mai multi oameni s-au adunat in jurul piscinei, iar 2 baieti au sarit sa-l ajute pe Chris. Pata rosie din apa se facea mai mare. Cand au scos-o afara pe margine, am vazut ca Chris avea sange pe el.

            Nu-mi puteam controla lacrimile. Erica era intinsa pe jos fara nicio suflare. Toti erau agitati, numai Chris era blocat langa ea. Se uita la ea si nu se misca. Tremura. Un medic a venit in graba. M-am bagat in fata. Eram langa capul Ericai. Parul ei blond era plin de sange. Chris era pe o parte si era socat. Nu se putea misca sau sa scoata vreun cuvant. M-am uitat la el. Avea ochii in lacrimi si se musca de buze.

            -La o parte! La o parte!

            Lumea s-a dat de langa Erica. Medicii aparusera. Au pus-o pe o targa si au invelit-o cu o patura ca sa o scoata afara. Chris nu voia sa-i dea drumul, dar medicii l-au impins. A fugit repede inspre vestiare. Eu am mers cu Erica. Nu puteam sa o las singura.

 

            Imi era prea frica ca sa intru in sala aia. Mereu mi-a fost frica de doctor. Stateam langa Chris in sala de asteptare. Plangea. Nu-l vazusem niciodata plangand. Era socat si blocat. Nu putea sa se miste sau sa faca ceva.

            Pe drumul pana la spital am stat langa Erica. Medicii din ambulanta se agitau pe langa ea. Se lovise foarte rau la cap de marginea piscinei. Alunecase cand a vrut sa sara in apa. De ce nu a avaut grija? Ma rugam ca sa isi revina. Nu putea sa moara acum. Mai avea o gramada de trait. Mi-a promis ca o sa faca toate lucrurile pe care eu nu am apucat sa le fac. Viata ei nu putea sa se termine aici. Trebuia sa-si intemeieze o familie, sa aiba copii, sa imbatraneasca fericita si apoi sa vina la mine.

            Am auzit plansete dinspre receptie. M-am uitat si am vazut-o pe mama, care plangea ingrozitor de rau si mai avea putin si se lua la bataie cu asistenta. Am alergat inspre ea. Voiam sa o iau in brate. Sa o linistesc. Erica se va face bine. Trebuia sa se faca bine. Nu putea sa-i paraseasca si ea pe mama si tata. Imediat pe usa spitalului au intrat si parintii lu Chris. Toti erau speriati si voiau sa afle cum e starea Ericai.

 

            Totul in fata mea era alb... un alb imaculat. Unde eram? M-am frecat la ochii si apoi am vazut holul spitalului. Cum am ajuns aici? Ce s-a intamplat? Stiu doar ca am vrut sa ma duc in apa, si apoi o durere mi-a cuprins tot corpul. Atat. Am inaintat incet, dar lumea care trecea nici nu se uita la mine. La un moment dat am auzit niste plansete si scandal. M-am indreptat catre zgomot si am ajuns la intrarea spitalului. L-am vazut pe Chris, apoi pe mama, tata, parintii lui Chris. Toti erau speriati, iar mama si Chris plangeau.

            -Chris!am tipat si am fugit spre el.

            Nu s-a intors spre mine... Nici nu m-a auzit.

            -Erica!aud o voce.

            M-am intors si am vazut-o pe Aurora. In fata mea statea Aurora. Nu stiam daca sa fiu fericita ca o vad sau e un vis ciudat.

            -Erica! Nu poti sa fi aici. Treci inapoi in lumea reala. Pleaca de aici. Nu poti sa-i lasi pe mama si pe tata singuri. Nici pe Chris. Uita-te la ei ce plang. Nu poti sa ii lasi. Erica te rog du-te la ei.

            -Stai! Ce se intampla aici?

            -Esti in coma Erica! Rau de tot... Adica acum esti cam moarta. Medicii se agita in jurul tau sa te stabilizeze. Erica te rog iesi din coma. Nu poti sa ramai aici.

            -De ce nu pot? Vreau sa raman cu tine. Mi-a fost dor de tine.

            -Si mie imi e dor de tine. Dar nu poti. Erica, uita-te la mama... O sa ramana singura. Cum poti sa vrei sa mori? Chris... o sa-ti fie dor de Chris. Erica te rog.

            -Vreau sa mor exact cum ai vrut si tu. E si decizia mea. Vreau sa fiu iar cu tine.

            -Erica, nu ma baga pe mine la inaintare. Nu ma lua pe mine drept exemplu. Gandestete la cei mai bine pentru tine. Mai ai atat de traiat si de cunoscut in lume. Aici nu ai ce sa faci. Doar sa te uiti la persoanele dragi pe care le-ai lasat in urma cum sufera dupa tine sau cum se distreaza si ai vrea si tu. Aici e multa suferinta. Te uiti si nu poti sa faci nimic. O sa vi peste ani si ani la mine. Acum trebuie sa te duci la mama, tata, Chris si sa fi fericita alaturi de ei. O sa vina momentul sa te intorci la mine. Erica, te rog...

Twins ForeverWhere stories live. Discover now