Capitolul 1

632 39 3
                                    




            Alarma telefonului a sunat si am inceput sa dau cu mainile pana l-am oprit. Azi era prima mea zi de scoala din noul an scolar. Prima mea zi de scoala fara sora mea. Prima zi de scoala de cand intru iar in ritmul normal. Sora mea a murit acum 10 zile, iar acum o saptamana a inceput scoala. Eram inca in soc, asa ca parintii nu m-au trimis la scoala. In afara de familie si cativa prieteni de familie nu stie nimeni ca sora mea a murit. Nici macar prietenii ei. Parintii nu voiau sa faca mare tam-tam din asta, deci ramane pe mine sa dau vestea la scoala.

            Am deschis in sfarsit ochii si am privit in fata. Lacrimile au inceput iar sa-mi curga pe obraji ca in fiecare dimineata din ultimele 10 zile. Patul de langa mine era gol. Camera era goala fara trezirea ei energica de dimineata.


***

            -Scularea puturoaso!tipa cineva in urechea mea.

            ­-Mai ho!tip si eu la randul meu.

            -Hai ma. E prima zi de liceu. Nu vreau sa intarzi.

            -Tot din cauza mea sa intarzi? Tu stai doua ore in fata oglinzi si te holbezi.

            -Azi nu se va mai intampla. Vreau sa ajung la timp. Si apoape sunt gata, daca nu observi.

            M-am uitat la ea si chiar era gata. Cat naiba e ceasul? De cand s-a trezit? Statea la picioarele patului, cu mainile in sold. Purta o fusta gri cu inimioare negre, la care a asortat un tricou alb. Parul lung si blond era aranjat in bucle lejere, iar ochii albastri erau conturati cu creion.

            Mi-a ridicat telefonul si am vazut ca e deja 8:30. M-am ridicat rapid din pat si am intrat in baie.

            -Mai repede!o aud tipand din spatele usii.

            Mi-am facut rapid rutina de dimineata si apoi m-am machiat repede. Mi-am pieptanat parul si mi-am rasucit 2 suvite subtiri pe care le-am prins la spate cu o fundita.

            Am iesit ca un fulger din baie si m-am indrepatat catre dressing. Mi-am luat si eu fusta asemanatoare ca a surorii mele, doar ca a mea avea stelute. Mi-am asortat un tricou alb cu negru. Mi-am luat niste bijuteri si balerinii in picioare, apoi am coborat la bucatarie.

            Restul familiei era asezata la masa.

            -In sfarsit!exclama sora mea fericita, apoi incepe sa manance.

            Era o regula la noi in familie: micul dejun si cina se servesc mereu cand toti membri sunt la masa. Am mancat in liniste, apoi ne-am pregatit sa plecam.

            -Stau in fata!spune si sare deja in masina.

            Tata trebuia sa ne duca la scoala. Mereu spunea ca de abia asteapta sa ne luam carnetele ca sa nu mai stea dupa fundul nostru. M-am urcat in spate si am pornit spre liceu.

            -Pa tati, spunem noi si ne dam jos.

            Curtea liceului era plina de toate tipurile de adolescenti. Ne-am uitat una la alta si apoi am pasit amandoua in curtea liceului, intr-o noua viata.

***


            M-am ridicat cu greu din pat si m-am dus la baie. Acelasi ritual de dimineata, apoi m-am machiat. A trebuit sa-mi acopar cearcanele imense formate de la nedormit si mult plans. Mi-am lasat parul blond si lung desfacut pe spate. M-am dus in dressing si mi-am ales o pereche de pantaloni negri si un tricou negru. Eram inca in doliu. Eram inca distrusa. Mi-am luat o geanta si am iesit din camera.

Twins ForeverWhere stories live. Discover now