Chapter 14: Dance is Revenge

242 7 1
                                    

De dj draait en iedereen danst druk, ook Jenny. Zo begint het echte stijldansen, dan kleedt iedereen zich om in mooie pakken en jurken. Behalve Jenny natuurlijk. Denkt Blair. 'Hee, schoonheid!' Roept Chuck naar haar. Blair bloost. Ze waren al maanden samen, maar nog steeds smolt Blair als ze de standaard complimentjes van Chuck krijgt. Ze kust hem en het geluk is in hun ogen te zien, maar niet in die van Dan, die zwijgend naar het kusgedoe van Chuck en Blair zit te kijken. Hij voelt een steek, in zijn hart. Hij besluit dan toch maar op Blair af te stappen, wanneer hij Chuck ziet verdwijnen. Hij voelt zijn benen zwak worden, maar zet door. Het gesprek zal vast niets voorstellen, want Blair kijkt Dan walgend aan.

'Blair.. Hai!' Zegt hij met een piepende stem. 'Dan Humphrey, kom je me nou ook lastigvallen? Net als dat lieve zusje van je?' Dan schrikt. 'Wat is er met Jenny?' Het kwam er botter uit dan hij wou. Blair lacht. 'Die toon lijkt precies op Jenny. Jenny is een slet.' Dan's woede borrelt op en hij word rood. 'Doei Blair.' Hij wil haar geen pijn doen, dus loopt stampvoetend weg. Hij botst tegen Nate aan, dat ook nog eens. Hun blikken kruisen elkaar, maar ze zeggen niks. Er valt een dodelijke stilte. Dan opeens klinkt er een stem. Het is Serena.'Nate?! Wat doe jij in godsnaam hier!!' Ze doet een stap naar achter, bang dat Nate haar iets aandoet. Nate wil iets zeggen maar Dan onderbreekt hem. 'Nate, hou je mond maar. Serena heeft je niet nodig. Als jij mijn stiefzusje nog eén keer pijn doet krijg je met mij te maken!' Hij had dit beter niet kunnen zeggen, want Nate gaat dreigend voor hem staan, zijn hete adem blaast in Dans keel. Dan schrikt, Nate is veel langer dan Dan. Dat maakt hem nog banger. Voordat Nate iets kan doen trekt Serena hem mee.

Een uurtje later, wanneer iedereen in chique kleding is omgekleedt, dansen Serena en haar date Zack erop los, ze kennen elkaar al een paar dagen, maar dit is hun eerste echte date. Nate is ondertussen weg en Jenny moet zich nog omkleden. Dit is de goede kans! Denkt Blair en ze loopt de kant op van de kleedkamers. Wanneer ze aankomt zoekt ze de jurk van Jenny. Yes. Denkt ze als ze een jurk ziet met de naam van Jenny erop. Ze pakt een schaar en knipt gaten in alle plekken van de jurk. Ook in de plek waar eigenlijk haar bh moet zitten. Ze grinnikt in zichzelf en loopt sneaky de kleedkamers uit.

'Aaaaaaah!!' Een stem klinkt door de danszaal. 'Wat is dit?!!!' Het is Jenny. Blair kijkt onschuldig rond, ze ziet een paar mensen grinniken als Jenny binnenkomt en naar haar vader en Lily rent. Iedereen schiet in de lach, en wijst naar de jurk. Jenny kijkt mijn kant op met een boos gezicht. Blair kijkt snel weg. Het is duidelijk:

dit feest is afgelopen.

Gossip GirlWhere stories live. Discover now