28.bölüm

13.1K 759 23
                                    

Neden Murat kendi abisi dururken hisselerinin yönetimini Okan'a vermişti ki?Hasan aklındaki anlamlandıramadığı soruyu bir kenara bırakarak,hızlıca telefonunu çıkardı, tuşlarına bastı ve kulağına götürdü.
"Alo Sema,hastanede misin?"
..........
"Hemen odama gel"
Aynı hızla telefonu kapattı ve ayağa kalktı.Kendi odasına geçmek için odadan çıktığı anda bugün gördüğü iki simayla tekrar karşılaştı.iki polis memuru koridorda ilerliyorlardı.öylesine geziyormuş gibi görünselerde belliki Hasan'dan şüphelenmiş ve takibe başlamışlardı.Kıvrak zekasıyla herşeyin farkına varan Hasan odasına girmekten vazgeçip elindeki su şişeleriyle koridor boyunca ilerlerken karşı istikamette gelen Sema'yı görünce derin bir rahatlama hissedip yanına yaklaşan Sema'ya elindeki su sişelerinden birini uzatarak gözleriyle al işareti yaptı.Sema hiç sorgulamadan şişeyi açtı ve içmeye başladı.
Sema Hasan'ın 5.sınıf öğrencilerlerindendi.Hasan'ın sevdiği nadir karakterlerden bir çoğuna sahipti.Hasan'ın ne demek istediğini anlaması için gözlerinin içine bakması yetiyordu.Hocasının gözlerindeki tedirginliği anlamış ağzından çıkacak sözleri sabırla bekliyordu.
"Sema Murat'ın durumunu kontrole gidiyorum sende gel benimle"
Sema başka birşeyler olduğunu anlamış ama her zaman ki sukunetiyle hocasına,boyun eğmişti.
"Peki hocam"
Dediği sırada iki polis memuru yanlarına epeyce yaklaşmış birşeyler konuşuyorlardı.Hasan kendilerini
dinlediklerinin farkında olarak tekrar asansöre yöneldi.Bu defa sadece öğretim görevlilerinin kullandığına binip yoğun bakım ünitesine geldiler.Kapının önünde Murat'ın abisi Ferhat bey perişan halde gelecek iyi haberleri beklerken,Murat'ın çalıştığı kanalın sahibi,medya patronu
Aydın Akdoğan ile konuşuyorlardı.
Hasan'ı gören Ferhat umutlu gözlerle Hasan'a yöneldi.
"Hasan..."
Vakit kaybetmek istemeyen Hasan Ferhat'ın sözünü keserek,
"Abi şimdi yanına giriyorum, çıkınca konuşalım"
Ferhat'tan onay alan Hasan hızla yoğun bakım ünitesine yöneldi,Sema da aynı hızla Hasan'ı takip etti.Hasan Murat'ın baş ucuna geldi ve muayene etmeye başladı.içeriyi izleyen kameraların farkında olan Hasan muayeneye devam ederken,
"Sema yardımına ihtiyacım var"
Sema durumun ciddiyetini fark etti ve aynı Hasan'ın yaptığı gibi Murat'a bakarak,hocasına cevap verdi.
" size her konuda yardımcı olmaya hazırım hocam"
Allah'tan kameralar sadece görüntüleri kaydediyordu,sesleri kaydetmiyordu.Bu durumun vermiş olduğu rahatlıkla Konusmasına devam etti.
"Her konuda mı?"
"Her konuda"
"Kanunsuz bir iş olsada mı?"
Sema hiç tereddüt etmedi,zira uğrunda fedakarlık yapılmadıktan sonra onun adı aşk değildi.
"Evet,her konuda"
Hasan önce durumu kısaca özetledi.Sonra da zekasına güvendiği öğrencisinin fikirlerini aldı ve beraberce bir plan yaptılar.

Geçen yarım saatin ardından ikili yoğun bakım ünitesinden çıktılar,Sema hızla uzaklaşırken,Hasan Ferhat'ın yanına gelerek bilgi vermeye başladı.Sema gayet sakin bir edayla temizlik malzemelerinin bulunduğu kata geldi.hızla temizlik odasına girdi.kimsenin olmamasını fırsat bilen sema hemen üzerindekileri çıkarıp temizlik firmasının amblemini taşıyan kıyafetleri giydi ve başına da bir şapka geçirdi.Büyük çarşafların ve havluların bulunduğu tekerlekli dolabı alarak bir kat yukarıda olan Hasa'nın odasına doğru yola koyuldu.odanın önüne gelince çaktırmadan etrafı kolaçan etti ve cebinden çıkardığı anahtarla kapıyı açtı,içeri girdi ve sessizce kapıyı kilitledi.
Gül Hasan'ın söylediği gibi yatakta uyumaya devam ediyordu.Belliki Gül hem zihnen hemde bedenen epey yorulmuş,hırpalanmıştı.
Yavaşca yanına yaklaştı ve olabildiğince sessiz olarak Gül'ü uyandırdı.Gözlerini açan Gül işaret parmağı dudaklarında sessiz ol işaret yapan Sema'yı görünce yatakta doğruldu.Korkulu gözlerle Sema'ya bakan Gül neler olduğunu anlamaya çalışırken Sema elindeki su şişesini Gül'e uzattı.
"Beni Hasan hoca gönderdi.seni daha güvenli bir yere götürücem.lütfen sesiz ol ve dediklerimi yap."
"Neden daha güvenli bir yere gideyim ki?"
"Her şey ortaya çıkana kadar seni korumalıyız."
"Herşey benim lehime,bırakın gidip teslim olayım,zaten artık yaşamamın bir manası yok."
"Olmaz öyle şey Gül,Hasan hoca sana bir zarar gelmesini istemiyor,hem yapmadığın bir suçun cezasını neden çekeceksin ki!Lütfen beni zorlama,Hasan hocaya azıcık saygın varsa söylediklerimi yap,senin için çok endişeleniyor.Acele etmeliz."

GÜLİZARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin