2. Bölüm

134K 3.3K 916
                                    

⇨⇨⇨YAZARDAN⇦⇦⇦

Hevdem kocasının söylediği cümle ile göz yaşlarını serbest bıraktı. Üstüne kuma gelecekti. Bundan daha kötü bir haber daha olamazdı. Kocasını paylaşacağı bir kadın. Düşüncesi bile iğrençti.

Berken ağa karısının ağladığını anlayınca ona sımsıkı sarıldı.

⇨Şişşt ağlama Hevdem.Sadece bir çocuk doğuracak.

Dedi Berken ağa. Ama hiç öyle olmayacaktı. Sadece çocuk doğurmak için gelecekti konağa . Hevdemin içi biraz olsun rahatlamıştı.

Kocasının sadece ona ait olmasını istiyordu. Ama Hevdem kıskanç bir kadındı. Ve istediğini almak için herşeyi yapabilirdi. Sonuçta kocası zengin bir adamdı. Eli sıcak sudan soğuk suya girmiyordu.

Şimdi tek sorun bir kızdı. Berken ağa kendisine uygun adaplı bir kadın bulmaya çalışacaktı. Bu zordu. Çünkü her kız köyün ağasıyla evlenmek isterdi. Berken ağa da bunu adı gibi biliyordu.

İyi bir kız bulmanın en iyi yolu evde çalışan Delal hanımdı. Delal abla köy hakkında herşeyi bilirdi. Kimin iyi kimin kötü olduğunuda.

Berken ağa konakta Delal ablayı aramaya başladı. Hertarafa baktı sonra onu mutfakta buldu. Sahi neden ilk önce mutfağa bakmamıştıki. Neyse.

Delal hanımın yanına gidip.
Ağzını aramaya başladı. Sonuçta kuma olayını Hevdem den başka kimse bilmiyordu. İlk olarak araştırmalıydı.

⇨Delal hanım köyde namuslu adaplı bir kız var mı??

Delal hanım ağasının sorusu karşısında şaşırmıştı. Sonuçta Berken ağa böyle şeyler sormazdı. Olayın şokunu atlatınca ağasına döndü yaşlı kadın

⇨Hayırdır ağam. Kızı ne yapacaksınız.

Berken ağa yaşlı kadının söylediklerine sinirlenmişti. Her cümlede bir neden arayan insanları sevmezdi. Katı bir insan olan Berken ağa tabularını kimseye kırdırmazdı.

⇨Soruma cevap ver Delal abla nedenini sorma.

Yaşlı kadın patronunun huyunu bildiği halde sorduğu soru karşısında mahçup olmuştu. Ne diye sormuştu ki.

⇨Vardır ağam. Köyün köşesinde yaşayan Ariya vardır. Herkes ondan söz eder. Duyduğuma göre bir sürü talibide varmış. Ama hiçbirine yüz vermezmiş.

Berken ağa duyduklarından hoşnut olmuşçasına başını aşağı yukarı salladı. Kız iyiydi. Hem bütün köy konuşuyorsa eminim akıllı veya güzeldir diye düşündü genç adam.

Şimdi tek sorun kuma olayını ailesine anlatmaktı. Ki konağın tümü bu habere sevinirdi. Çünkü bir kaç kere bu konu konakta dile gelmişti. O zamanlar Berken ağa o kadar çok sinirlenmiştiki bütün konak o olaydan sonra ağzını bile açmamıştı.

Ama şimdi kendisi istiyordu. Hayat tuhaf diye düşündü genç adam. Hayat gerçekten de tuhaftı.

Berken ağa anne ve babasının yanına giderek konuşmaya başladı. Lafı uzatmanın manası yoktu.

⇨Ana konağa gelin geliyor.

Haberi duyan yaşlı karıkoca şaşkına dönmüşlerdi. Elbetteki oğullarının çocukları olmasını istiyorlardı. Kuma konusunu en yakın zamanda tekrar açacaklardı ama oğulları onlardan önce davranmıştı.

⇨Peki oğul gelin kızımız kimdir. Kimlerdendir.

Yaşlı kadın merak ediyordu 2. gelinini. Birinci gelininide seviyordu fakat kızın durumu mağlumdu. Sadece üzülüyordu.

⇨Adı Ariya. Köyün köşesinde bir yerlerde oturuyor.

Dedi Berken ağa. Kızın kendisiyle ilgilenmiyordu. Daha görmemişti bile. Umrundada değil di . Sadece bebeğinin annesi olacaktı. Kafasına koymuştu. O kız bu konağa gelecekti. Hanım ağa olamasada gelini olacaktı. Çünkü ilk gelin olan Hevdem Hanım ağaydı.

Şimdi tek sorun kızı evinden almaktı. Ki daha kızın hiçbirşeyden haberi yoktu.

----------------------

Ariya için hayat yine aynıydı. Herzam ki işlerini bitirip kardeşleriyle oynuyordu. Kardeşlerinin ikinci annesi gibi birşeydi artık.

Kapının çalınmasıyla başındaki şalı düzeltip kapıyı açtı. Karşısında köyünün ağasını görmeyi beklemiyordu.
Gelen Berken ağa değildi. O bu tür işlerle uğraşamazdı. Gelen babasıydı.

Genç kız herşeyden habersiz ağasını evine davet etti. Duyacağı şeyler onu şaşırtmaya yetmişti.

2. Bölümü de yayınladık. Hayırlısı 3. Bölüme. Söylediğim gibi yazım yanlışları olabilir. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum ve vote lütfenn.
Bu bölüm biraz saçma olabilir.
Çünkü nöbetçiyken yazdım. Fazla düşünme şansım olmadı.

KUMAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin