deel 31

494 23 6
                                    

Eva p.o.v. Met een plof zet ik alle tassen neer, we zijn nog verder gaan winkelen en vooral Roos heeft veel nieuwe kleren gehad. Ik reed in de auto en was bijna naar de ponti gereden. Floris had het gelukkig nog gezegd. Roos komt helemaal blij binnen lopen. "Dankjewel voor de kleren Eva!" dat zelfde zegt ze ook tegen Floris. "Wat willen jullie eten?" "bami!" Roos kijkt me vies aan. "Nee, bami is vies!" Floris begint te lachen. "Eindelijk begrijpt iemand me! Wil je zelf pizza's maken?" Roos knikt enthousiast. "Flo? Ik ga even boven liggen ik ben echt moe, wanneer was de echo ook al weer?" Floris loopt naar de kalender. "Volgende week woensdag." ik knik zodat hij weet dat ik het gehoord heb en loop naar boven. Ik ga op het bed liggen en na een tijdje val ik in slaap.

Roos p.o.v. "mag ik de tomaten saus?" Floris en ik zijn pizza's aan het maken want Eva slaapt nog. "Kan je zelf de saus erop doen?" ik knik en pak de pot saus aan. De lepel is te groot en als ik de lepel uit de pot saus haal vliegt de saus door de hele keuken. Mijn gezicht word helemaal rood, niet door de saus maar omdat ik dacht dat ik het zelf wel kon maar eigenlijk kan ik het niet. Ik kijk voorzichtig naar het gezicht van Floris. Hij lacht, waarom lacht hij nou? "Waarom lach je?" "omdat je zo verward keek" hij moet weer lachen. "Ben je dan niet boos op me omdat ik nu de keuken vies heb gemaakt?" hij schut zijn hoofd "tuurlijk niet, kan gebeuren je deed het toch niet expres." ik glimlach Floris is lief, veel liever dan papa! Papa, hij is op school... Niet aan denken Roos! Daarna doe ik salami en ananas en heel veel strooikaas over mijn pizza en dan is hij klaar. "Tadaa! Mijn pizza is klaar" trots laat ik hem aan Floris zien. "Die is mooi! Wil jij Eva wakker gaan maken? Dan doe ik de pizza's in de oven." Ik knik en loop naar boven. Zachtjes maak ik de deur van Eva's kamer open, ik loop naar het bed. Ik grinnik Eva ligt heel raar in bed en het ziet er grappig uit. "Eva? Word wakker!" Dat zegt Floris ook altijd tegen mij in de ochtend dus doe ik dat ook maar bij Eva. Het werkt niet dus trek ik aan haar arm. "Eva word eens wakker!" Langzaam doet ze haar ogen open, ik stop met aan haar arm trekken. "Hey lieverd! Kom jij me wakker maken?" Ik knik "ja, de pizza's zijn klaar Papa uh... Floris en ik hebben jou pizza gemaakt" ik word rood maar gelukkig is het donker dus kan Eva dat niet zien. Ik zei gewoon vanzelf papa tegen Floris, ik dacht er niet bij na. "Kom je zo?" Eva knikt en ik huppel de kamer weer uit.
"Zijn de pizza's al klaar papa?" Oeps zeg ik het weer. "Ik bedoel Floris!" Hij lacht "hoe noemde je me?" Ik word rood en kijk naar beneden. "Papa,ik noemde je papa" hij lacht weer en geeft me een knuffel. "Ik houd van jou Roosje" Eva komt binnen en kijkt ons liefdevol aan. "Hey Eefje, hoe voel je je?" "mwa, beetje misselijk." antwoord ze. Ik loop naar de oven en ga er voor staan. We hebben een hele mooie pizza voor Eva gemaakt die ze nog niet mag zien. We hebben met ananas een hartje gemaakt en uit salami hebben we 'Eva' gesneden. En aan de randen van de pizza zit kaas dat was het idee van Floris. Ineens begint de oven te piepen. Ik schrik en zet gelijk een stal naar voren. Dat moet er grappig uit hebben gezien want Eva en Floris beginnen te lachen. "Eva jij moet gaan zitten! Floris en ik pakken de pizza's" ze knikt gehoorzaam en loopt de keuken uit naar de eettafel. "Niet om kijken hè Eva!" ze schut haar hoofd en blijft strak vooruit kijken. "Geef jij hem aan eef?" ik knik en Floris geeft voorzichtog het bord met de pizza aan mij. "Ogen dicht Eva!" ik kijk voor de zekerheid of haar ogem dicht zijn en zet dam het bord op tafel. "Kijk maar" ze opent haar ogen. "Awh ik houd van jullie!!!" ze staat op en knuffelt ons allebij. "Ik houd echt van jullie!" "wij ook van jou, mama!" ik zei weer mama maar nu laat ik het maar gewoon zo. Want Eva is super lief!

No life without love (flikken maastricht)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu