9. Zaman gelecek yapay zekâ insanlığa savaş açıp yenecek! (mi yoksa?)

12 1 0
                                    

Zekâ, üstbeynin (beyin zarının, korteksin) bir özelliğidir.

Akıl ise altbeynin bir özelliğidir.

Korteks, ne kadar gelişmiş ve fazla bağlantıya sahipse kişi o kadar zekîdir. Zekâ, beş duyu yoluyla elde edilen verileri Aristo mantığı ile işler. Gelişmiş bir bilgisayardan çok da farklı değildir.İlerde boynuz kulağı geçecek ve yapay zeka, kendi üreticisi olan insan zekâsını çok gerilerde bırakacaktır. Ancak tüm bunlara rağmen bir Cylon (Saylon) veya zekî robot istilası ile karşı karşıya kalmayacağız.

Niçin biliyor musunuz?

Çünkü hiçbir robotun altbeyni klasik tabirle kalbi, dolayısıyla da aklı olmayacaktır. İnsanı insan yapan, çok büyük ölçüde altbeynin gelişmişliğidir yâni aklıdır. Kişi altbeynini temizlediği veya titreşimini yükselttiği ölçüde hayvâniyet basamaklarını tırmanır ve nihâyet insan olma noktasına ulaşır. Altbeynin titreşim frekansının her bir basamağında bir hayvan vardır. Bir diğer tabirle, bir hayvanı diğerinden ayıran onun titreşim frekansıdır.

Zoraki bir eğitimle zekâsı geliştirilmiş ancak altbeyni gelişmemiş bir kimse, zekî bir hayvan hükmündedir. Sûretâ medenî görünse de gerçekte vahşîdir, altbeyni hangi hayvanın seviyesinde ise davranışı ve ahlâkı tıpkı o hayvanınki gibidir.

En önemlisi de altbeyni gelişmemiş kişi dindar olamaz. Zîrâ kişi altbeyninin gelişmişliği ölçüsünde (aklı kadar) evrensel düzeni ve onun kurallarını yani dîni algılar. Farklı boyutları değerlendirebilir hâle gelir. O yüzden "Kişinin dîni aklı kadardır" denmiştir. Buradaki akıl, altbeynin yüksek titreşim frekanslarına çıkarak (nurlanarak) kazandığı algı açıklığıdır.Altbeyni gelişmemiş ve düşük frekanslarda kalan kimse kör, sağır ve dilsiz bir kimse gibidir. Zîrâ ilâhî düzeni göremez ve onunla upload-download (yükle-indir) ilişkisine giremez.

ISNETUSWhere stories live. Discover now