9. rész

483 28 0
                                    

-Szóval Mikey? - kérdezte anya, amikor beléptem a konyhába - Kedves gyereknek tűnik, igaz kicsit extrém ezzel a hajjal, de sokkal intelligensebbnek néz ki, mint amilyen Max volt... Még humoros is.
- Nála már csak jobb lehet bárki. És igen, nem is olyan vészes a pasi. Lehet járnék is vele... - gondolkodtam el- De abból tuti nagy baj lenne.
- Mire gondolsz Sarah?
- Zelda mostanában fura. Eltitkolta, hogy van barátja és ezek után nem tudom mire számítsak. A múltkor is elég megszállottan kérdezősködött rólunk...Mármint Michaelről és rólam. Nem örülne, ha járnánk. És nekem fontosabb a barátság, mint a szerelem!- meséltem.
-Drágám, tudom hogy fontos számodra Zelda, de ti nagyon mások vagytok. Sosem értettem, hogy találtatok egymásra! És egyébként is... Mit említettél az előbb? Eltitkolta a barátját? Sarah, ne légy naiv! Egyszer élünk! -tárta szét karját, miközben terített a vacsorához.
- Tudom anya... - mondtam halkan -Jobb lesz, ha beszélek Zeldával.
- Beszéljetek csak. -fordított hátat anya, majd kivette a sütőből a kacsát.
A lépcső felé indultam, de végül visszafordultam.
-Anya! Ma elhagytam Charleyt a strandon. Michael talált rá a vízben... - tettem beszélgetésünkhöz ezt az apró részletet.
-Holnap várom családi vacsorára! Nincs semmi kifogás! - válaszolt boldogan.
Anya gyakran kiéli magát a konyhában, már három szakácskönyvet írt kedvenc receptjeiből. Szóval, megyek telefonálni.

-Szia Zelda! -szóltam a telefonba.
-Helló. Hogy hogy hívsz?- kérdezte- Hallottam Michaellel voltál ma. Egész délután keresték a fiúk... Haragudnak rád, mert próbájuk lett volna. Csak szólok.
- Csak ők keresték? Te nem? -kérdeztem szemrehányóan.
-Hogy érted?- lepődött meg.
- Láttalak Zelda a tengerparton. És Lukeról is tudok. Miért nem mondtad el?
- Jaj, Sarah... Ez bonyolult. Figyelj, ha tudni akarod, elmondom. Nem mondtam el neked Lukeot, mert féltem, hogy mit szólsz majd hozzá. És a másik dolog... A Michaeles... Ők az én barátaim és te nem illessz ebbe a körbe. Sajnálom. Sosem leszel punk csirke, sosem fogsz velük jól kijönni. Te az én barátnőm vagy és nem az övéké! És mellesleg Michael sosem járna veled. Neki a vad csajok jönnek be, akik lazák, színes a hajuk, buliznak és rockot hallgatnak. És ezt csak azért mondom, hogy ne fájjon neked később. - mondta halkan.
-Khm, értem. Szerintem nem kéne ebbe beleszólnod. Én életem, én döntéseim. Nem a te ügyed. Mellesleg nem akarom elvenni tőled 'azokat', csak hogy megnyugtassalak. Majd beszélünk. Szia.
Ezzel leraktam a telefont és ahogy tükörbe néztem, kicsordult egy könnycsepp a szememből. Csak azért is bebizonyítom, hogy igenis illek Michaelhez! Nekem aztán senki ne mondja meg, hogy mit csinálhatok és mit nem!
Miután leöblítettem az arcom és kicsit lenyugodtam, újból telefonálni kezdtem.

- Szia Michael! Itt Sarah. - szóltam bele.
- Szia! Mi újság?- érdeklődött.
- Képzeld, amióta hazajöttem, anya csak rólad beszél és kitalálta, hogy holnap vacsorázz velünk.- kezdtem kicsit zavartan.
- Komolyan? Öm, rendben. Azt hiszem nincs programom. Köszönöm a meghívást!- nevetett.
- Baj volt ma, hogy velem voltál?- váltottam hirtelen témát.
- Sarah, nem hazudok, a fiúk nagyon nem bírnak téged és kiakadtak a mai miatt. Úgyhogy kicsit össze is kaptam velük... De ez ne zavarjon téged, majd elintézem. Zeldával beszéltél?
- Igen. És ő sem örült a mai napnak. De könyörgöm, kik ők? Nem szólhatnak bele. A te életed. És persze az enyém.
- Pontosan. Zelda mióta Lukeal jár, nagyon ellened fordult. Szerintem fél, hogy elveszít minket.
- Tudod mit Michael? Nem érdekel sem Zelda, sem Calum, vagy ki. És nem félhet attól, hogy elveszlek titeket tőle. Meg sem fordult a fejemben ilyesmi. Most viszont megyek és eszem valamit, mielőtt felhívom egyenként a bandádat és ki nem oktatom őket. - kiáltottam a telefonba.
- Jobb is lesz. - nevetett fel- És ne feledd, csak relax, bébi relax! Holnap este találkozunk hét körül nálad. Jó éjszakát Sarah.
- Neked is...

Nem értem őket. Zeldában nagyot csalódtam. És abszolút nincs lelkiismeret furdalásom Michael miatt. Nagy fiú már, ő döntött úgy, hogy velem jön. És jól is tette. Nem szabad hagyni, hogy mások befolyásoljanak! Határozottnak és egyenesnek kell lenni, akármennyire is jó barátról legyen szó.

Vacsora után bevettem a biztonság kedvéért egy nyugtatót, nehogy álmomban széttépjem Michael barátait.

Diary of a princessWhere stories live. Discover now