Hoofdstuk 3 ~ No school on fridays

60 5 1
                                    

"And cause I started young, I learned a ton, I didn't run

La da da da da da

I was scared as fuck and out of touch, and I was still testing my luck, oh"

Dansend liep ik door Floors kamer.

"And whenever the sun came out, we played

We didn't want to get older, we didn't want to get older

We would run on the block all night and day

We didn't want to get older, we didn't want to get older

And whenever the sun came out, we played

We didn't want to get older, we didn't want to get older

I left myself in the alleyway"

Alleyways van The Neighbourhood, mijn favoriete liedje. Ik kon het helemaal uit mijn hoofd en telkens als ik het hoorde kon ik het niet laten om mee te zingen.

Ik was bij Floor blijven slapen, want ik had geen zin om naar huis te gaan. Bovendien wou ik ook weten hoe haar tattoo er uit zag.

"SHUT UP!" riep Floor. Het geluid van haar stem werd gesmoord door het kussen dat op haar hoofd lag. Mensen zeiden soms dat ik goed kon zingen, maar Floor vond het blijkbaar nog te vroeg op de ochtend. Ik keek naar het scherm van mijn mobiel. 1 gemiste oproep van Brad en 2 berichten. Ik klikte op het berichticoontje: 1 bericht van Brad en 1 van mijn moeder

'LEXIIIII, I FUCKING HATE SCHOOL!!!' stond er. Ik lachte hardop.

'Ga dan niet' schreef ik terug.

Ik opende het bericht van mijn moeder: 'Je mag best eens bellen als je niet naar huis komt.' Ik draaide met mijn ogen. Kon dat mens niet eens stoppen met zagen? Ik kwam de helft van de keren niet naar huis en nu deed ze er plots moeilijk over. Ik besloot haar sms te negeren en liep Floors kamer uit om me te douchen.

In de badkamer, kleedde ik me uit en stapte onder de douche. Het warme water stroomde over mijn koude huid. Even later stapte ik uit de douche, droogde me af en deed mijn kleren aan. Vandaag ging ik voor een T-shirt van nirvana, high waisted zwart shortje, netkousen en mijn zwarte Jadon boots van Dr. Martens.

Ik keek in de spiegel om mijn make-up aan te brengen. Het ringetje door mijn lip gaf me direct een goed gevoel. Floor had gelijk, het paste bij me. Ik volgde mijn normale make-up routine en liep toen terug naar Floors kamer. "Kind, lig je nu nog altijd te slapen?" vroeg ik. Floor keek op en zei: "Ja, ga maar ontbijt maken als je daar problemen mee hebt." Lachend nam ik mijn mobiel en liep naar beneden.

Ik had 1 nieuw bericht van Brad: 'Hmmm... het is vrijdag, zin om iets leuks te doen?'

Een lach vormde zich rond mijn mond en ik typte: 'Sure! Vraag het ook aan de rest!'

'Oke, park binnen 1 uur xo'

Floor strompelde de keuken binnen. "Waar is het ontbijt?" vroeg ze. "Hier," zei ik en nam een pak ontbijtgranen uit de kast. Ik was al zo vaak blijven slapen dat ik wel (ongeveer) wist waar alles zat. Ik nam nog 2 kommetjes en een pak melk en even later zaten we te ontbijten.

"Toon eens je tattoo?" riep ik hyperenthousiast.

Floor trok de pleister van haar arm. De drie rozen stonden er mooi op. Het was een simpel, maar mooi ontwerp. "Awesome!" riep ik.

"Thanks, maar het jeukt verschrikkelijk!"

"Dat was te verwachten."

"Hm... Wat doen we vandaag by the way? Het is vrijdag dus school zit er niet in voor mij."

Flowers in my hairWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu