8. Het bal

1K 33 1
                                    

Julian's POV.

Ze is dood! Hoe kan dat? Als je kunst matig in leven wordt gehouden kan je niet doodgaan! Dat kan niet! Ik kijk wanhopig naar de rest maar zij zijn ook geschrokken van wat er gebeurt. Opeens stopt ieder apparaat met piepen. Ze is nu officieel dood. "Hoe kan dit?" vraag ik. "Weet ik niet," zegt Carlisle verschrikt. Ik pak haar hand. Ze is nu ijskoud. Alles aan haar is in één opslag somber. Ik zie Esme een soort van huilen vampieren hebben namelijk geen tranen dus het ziet er best raar uit.

Opeens wordt Maggie wakker alsof ze net een geslapen heeft. Ze schiet overeind en hapt naar adem maar het lukt haar niet om zuurstof te krijgen. Iedereen blijft verschrikt kijken. "Alice, ik weet je verleden," zegt Maggie. Ze valt naar achteren en haar ogen draaien terug in hun kassen. Iedereen blijft verstard kijken. "Wat is er net gebeurd?" vraag ik. Carlisle wordt wakker uit zijn vampiertrans en onderzoekt Maggie. "Ze slaap. Ze is erg uitgeput," zegt hij. Ze ziet er best schattig uit als ze slaapt. "Kom we laten haar slapen," zegt Carlisle. Hij zorgt dat iedereen de kamer uit gaat. Ik loop weer terug naar Bella. "Wat is er gebeurt?" vraagt ze. "Maggie was dood," begint Edward. Ik zie Bella verschrikt opkijken. "Maar ze werd opeens weer levend en ze zei: "Alice, ik weet je verleden." "Dat is zelfs vreemd voor ons," zegt Emmett. "Wat als wat ze zei klopte. Dan weet ik meteen mijn verleden," zegt Alice. "Voor antwoorden moeten we gewoon wachten tot ze wakker is," zegt Jasper. Alice staart alleen maar vragend voor zich uit. Ik heb geen idee wat er nu allemaal aan de hand is. Ik ben eigenlijk best moe. Ik val langzaam inslaap.

Maggie's POV.

Ik doe mijn ogen open en ik zie dat ik in het ziekenhuis lig. Ik haat het ziekenhuis. Meestal is er nooit iets goeds in het ziekenhuis. Ik stap uit het bed. Ik heb mijn eigen pyjama aan. Ik wil weglopen maar ik zie dat ik aan allemaal draadjes zit. Ik haat naalden! Ik trek ze er meteen uit. Ik loop de gang op. Volgens mij is het nacht. Ik hoor geluid achter me en ik draai me om. Als ik me terug omdraai stoot ik tegen iemand aan. "Julian," zeg ik vrolijk. Ik knuffel hem. "Wat doe je hier?" vraagt hij. "Rondlopen," zeg ik. Hij staat op en trekt me overeind. "Weet je wat je zei toen je wakker werd?" vraagt hij. Ik knik. "Kom," zegt hij. Hij trekt me mee naar een kamer waar de rest ook zit. Hij gaat op de bank zitten trekt me op zijn schoot. "Wat weet je allemaal van mijn verleden?" vraagt Alice. "Hoe je in een vampier bent veranderd," zeg ik. Ze kijkt me vragend aan. "Jij werd net zoals Bella achterna gezeten door James maar er was een vampier en hij wilde je beschermen door je in een vampier te veranderen," zeg ik. "Dat heeft James me verteld toen ik half bewusteloos was." Ik hoor Alice bijna nadenken. "Ik dacht dat ik het me verbeeld had dat hij dat had verteld," zegt Bella. "Blijkbaar niet," zegt Edward. "Moet je niet gaan slapen, kleine," zegt Emmett. "Nee, ik ben helemaal niet moe," zeg ik. "Je moet goed uitrusten voor morgen," zegt Julian. "Maar ik ben niet moe," zeg ik. "Als je nu gaat slapen mag je morgen misschien het ziekenhuis uit," zegt Carlisle. Ik ren meteen terug naar mijn kamer. Ik hoor iedereen achter me lachen. Ik wil hier gewoon niet blijven. Ik spring snel mijn bed in en ik probeer in slaap te vallen. En het lukt me best snel.

Vanavond is het bal. Ik heb er zo'n zin in. Julian heeft me mee gevraagd en Edward heeft Bella gevraagd. Alice is bezig met mijn haar terwijl Rose mijn make-up doet. Het is eigenlijk mijn eerste bal. Op mijn vorige school hadden we geen bal. Als ze eenmaal klaar zijn doe ik mijn jurk aan. Het is een zacht roze jurk. Hij heeft dunne spaghetti-bandjes en hij komt ongeveer tot mijn knieën. Ik heb zilverkleurige hakken aan en een lange ketting die ongeveer tot mijn middel komt. Mijn lange golvende blonde haar hangt over mijn schouders. Ik heb oorbellen van Esme aan. Ze zijn echt heel mooi. Nadat ik helemaal klaar ben, gaan Alice en Rose zich omkleden. Julian komt me ophalen met z'n nieuwe auto. Zijn familie heeft die van Bella nog maar net kunnen betalen. Dus hebben wij een toegift gedaan. Anders zouden ze het nooit kunnen betalen. We hadden het aan zijn vader aangeboden. Hijzelf zou het nooit goedkeuren. Daarin kan je zien dat hij familie is van Bella. Edward gaat alvast naar Bella. Ze heeft een jurk van Rose geleend. Die van Alice waren net iets te klein. Alice is ook gewoon niet zo groot. Alice wilde haar gaan opmaken maar anders zou Bella helemaal niet meer naar het bal gaan. Dus Alice hield zich in. Rose had er eigenlijk niet zo heel veel zin in maar ze gaf zich wel over voor Emmett. Ook al heeft ze er al meer dan vijftig mee gemaakt. Hoe houdt iemand het vol om je schooltijd over en over te doen. Ik vind het één keer al meer dan genoeg. Alhoewel het bal wordt vast heel leuk. Ik loop naar beneden.

Beneden staat Julian op me te wachten. Onder aan de trap doet hij de corsage rond mijn pols en ik doe de boutonnière door het knoopje van zijn jasje. Hij pakt mijn hand en loopt naar z'n auto. Net voordat we bij zijn auto zijn moet Alice nog een foto van ons maken en dan doet hij de deur voor me open zodat ik erin kan stappen. Ik stap erin en hij stapt er aan de andere kant in. Het is een mooie witte auto met aan de binnenkant zwart leer. Ik heb geen idee welk automerk het is. Ik heb geen verstand van auto's. We zijn al snel opschool. Er zijn hier zoveel mensen. Er is één iemand die me opvalt. Het is een jonge met zwart lang haar en een bruine getinte huid. Hij staat met Bella te praten en zo te zien vindt Edward dat niet zo leuk. Een paar van mijn vriendinnen komen naar me toe rennen. "Je bent genomineerd voor koningin van het bal!" roept Kate enthousiast. "Serieus?" zeg ik enthousiast. "Wie zijn er nog meer genomineerd?" vraag ik. "Je broers en zussen. Jessica Stanley, Mike Newton en Julian Swan," zegt Chelsea. "Jij bent samen met Julian de enigste vijfdejaars die in 10 jaar zijn genomineerd," zegt Lisa. "Wauw," kan ik alleen uitbrengen. "Als je niet dit jaar wint heb je volgend jaar nog. En als je blijft zitten," zegt Kate. "Maar ik blijf niet zitten," zeg ik. "Kom je mee?" hoor ik van achteren. "Ik moet gaan," zeg ik.

Ik draai me om en hij pakt mijn hand. We lopen langs de fotograaf en langs Julian z'n vrienden. Het is zo leuk. Het is zo lang geleden dat ik zo'n leuke avond heb gehad. "En dan nu de bekendmaking van de koning en koningin van het bal," zegt meneer Thomas. "De koning en koningin zijn... Maggie Cullen en Julian Swan!" roept hij vrolijk. Ik ben koningin van het bal! Wacht, nu moet ik het podium op. Ik heb een soort van plankenkoorts. Ik haat het om voor de klas te staan of voor een grote groep mensen. Julian trekt me het podium op en ik neem mijn kroon in ontvangst. Het is meer een tiara. Als ik het podium afkomt feliciteert iedereen me. Vooral mijn zussen broers zijn blij. Volgens mij komt dat meer doordat ze dit keer niet in het middelpunt staan. Maar dat maakt niet uit. Ik heb ook gehoord dat Jessica Stanley heel boos op me is dat een vijfdejaars haar kroon heeft gestolen. Alsof dat mijn bedoeling was.

Als er een slowdance-nummer komt pakt Julian mijn hand en hij trekt me de dansvloer op. Hij legt zijn handen om mijn middel en ik de mijne om zijn nek. Ik ben echt blij dat ik hem heb. Al dat gezeur van vampiers die je willen vermoorden is voorbij. Ik kan weer gewoon verder gaan met mijn leven. Net zoals de rest. Tenminste dat hoop ik.

Heeeyyyyy, dit is het einde van mijn boek. Ik heb het tweede boek geupload. Het heet: Hope (Twilight Fanfic). Dit is de beschrijving van het boek.

Na het gevecht met James en wat er gebeurt is op Bella's verjaardag hebben de Cullens besloten om te verhuizen. Maggie gaat bij de Quileutes wonen en ze wisselt van school. Ze kan het best wel met de Quileutes vinden. Vooral met Seth en Leah Clearwater. Maar het vertrek van de Cullens is niet de enige schokkende gebeurtenis in Forks. En Victoria hangt er nog steeds rond om wraak te nemen op Edward. Victoria is ook niet de enige met wraak gevoelens. Maggie moet proberen om over haar wraakgevoelens voor Victoria te komen omdat Victoria Julian heeft gedood. En wat is er met Seth aan de hand?

Vote & Comment. XXX Love You.

Love (Twilight fanfic)Where stories live. Discover now