K/ Ç 7

5.4K 155 4
                                    

multi:nefes

Off ya melih neden telefonlarıma cevap vermiyor. Başına birşey mi geldi acaba diye düşünmeden edemiyor insan. Saate baktığımda çoktan gece yarısını geçmişti.Tam uyucaktım ki aşağıdan sesler yükselmeye başladı.Ne oluyor ya aytenle annem yine mi kavga ediyor acaba lan off bi rahat yok ya.Aşağı indiğimde babamı sarhoş bir vaziyette gördüm.Annem ve ayten onu kaldırmaya çalışıyorlardı.

" Bırakın lan ahmaklar sürüsü "diye bağırdı babam.

Of yine mi sarhoş bu adam ya.Onlara görünmeden merdivenlere oturup olacakları izlemeye başladım.

" Düzgün konuş bizimle "diye bağırdı annem."Bıktık artık senden bizi beğenmiyorsan almicaktın o zaman bi de üzerime kuma getirdin.Seninle evlendiğim güne lanet olsun. "Diye isyan etti ayten. Genelde babam sarhoş olduğunda birbirleriyle kavga etmek yerine birlik olup babama yüklenirlerdi.Bazen de birbirlerini şikayet eder Ortalığın amına koyarlardı.

" Kesin lan başımda gevezelik etmeyi.Ayten, Songül gidin bilezik milezik ne varsa getirin borcum var onları odicem"dedi galiba babam sarhoş olduğu için kelimeler tam anlaşılmıyordu.

" Daha geçen hafta bankadan aldığın paraya ne oldu.Yok bilezik falan "diye çıkıştı annem.

Babam zar zor ayağa kalkarak" Sana mı sorcam lan hı? Sana hesap mı vericem kadın"diye anneme bağırıp tokat attı. Olduğum yerden fırlayarak onu durdurmaya çalıştım.

" Baba bırak! " Diye gürledim.Annemi yerden kaldırarak.

" Sen nerden çıktın lan "diye  bana bağırdı bu kez. Mutfaktan bıçak alıp " Yeter artık be ! Her gün her gün bıktık senden.Bir daha anneme dokunursan sana yemin ederim öldürürüm seni."diye bağırmaya başladım.Psikolojim tam anlamıyla bitikti şuan."Aa şuna bak terbiyesiz nasıl konuşuyor"diye araya girdi ayten."Bana bak sende kapa çenesi otur oturdugun yerde senin de bir daha anneme laf ettiğini duyarsam seni öldürürüm anladın mı? " Diye üzerine yürüdüm. Cinnet dedikleri sey bu olsa gerek. "O işler orospuluk yapmaya benzemez nefes hanim"diye  merdivenlerin başında esra göründü."Ne orospuluğundan bahsediyor lan bu"dedi babam."Sen ne diyon lan ağzını yırtarım senin düzgün konuş ! "diye bir de esranin üzerine yürüdüm."Bana bakın bizimle uğraşmayı kesin yemin ediyorum gözümü kırpmadan önce sizi oldürürüm sonra kendi canıma kıyarım anladınız mı beni"diye bağırdım.

Kimseden çıt çıkmadı.Ayfer esrayı da alarak koşar adımlarla odalarına gittiler.Babam zaten hemen oracıkta sızdı. Annemse ağlayarak bana sarıldı.Yeter artık cidden yeter. Ne ulucaksa olsun artık !

Annemi yatırdıktan sonra hava almak için dışarı çıktım.Evimiz işlek caddelerden birine yakındı o yüzden biraz da olsa rahat yürüye biliyordum. " Allahım neden bir günümüz bile huzurlu geçmiyordu. Önceden hiç olmazsa babamla oturur konuşur kavga ediceksek ederdik daha sonra babam Odamıza gelip bizi öperdi.Bu kadar fazla da içmez di dedigi gibi çok mu borcu var acaba? Ya yalan söylüyorsa.Simdi ne oldu ? Ne değişti de böyle sorumsuz duyarsız oldu"diye kendi kendime konuştum.Bir umut melihi tekrar aradım ama açmadı suan onun desteğine o kadar ihtiyacım var ki..

Ellerimi montumun ceplerine soktum hava iyice sogumustu farkında olmadan evden baya uzaklaşmıştım eve dönsem iyi olacak diye düşünürken 65-70 yaşlarında bir adamı iki erkeğin sıkıştırdığına şahit oldum.Konuşuyorlar mı tartışıyorlar mı belli değil. Birden uzun boylu çocuk adamı hırpamalaya başladı.Adam varlıklı birine benziyordu yazık birşey yapmasalar bari diye dilekte bulundum.Ağacın arkasindan görebildiğim kadarıyla, çocuklardan biri adama bıçak çekti adam geri geri gitmeye çalışsada onu sıkıştırdılar yaşlı adam elini göğsüne götürdü durumu hiç de iyi gözükmüyor hassktr noluyo lan bu duruma daha fazla seyirci kalamam koşarak yanlarına gittim"Ne oluyor burda dağ başımı lan burası "dedim.Bende ki bu deli  cesareti bi gün başıma is açıcak ama hadi hayırlısı. " Sana ne kızım defol git gece gece belanı bizden bulma"dedi benden en fazla 2 yaş büyük gosteren çocuk. Madem bi işe bulaştın devamını getir.Hadi nefes sen alışıksın böyle aksiyonlara diye gaz verdi iç sesim.Bana bişey olursa kendi de boka gitceğinden haberi yok galiba neyse konumuza dönelim. " Bela?"hafifçe güldüm. " Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz lan Başkomiser kızıyım ben babam arabayı park ediyor şimdi gelir görürsün o zaman belayı"diye yalan söyledim Allahım korkudan heran ölebilirim yardım pilisss. "Abi ne diyor bu kız ?"dedi bıçak çeken çocuk diğer çocuğa. "Yalan söylüyo olmadığın ne malum"diye cevap verdi çocuk siktir şimdi hapı yuttum.Bir şeyler söylemek için ağzımı açtım fakat araya bıçak çeken çocuk girdi"Ya doğruysa abi üç kuruş için güme gitmeyelim "dedi.Onlar kendi aralarında uzlaşmaya çalışırken göz ucuyla adama baktığım da hiç iyi olmadığını fark ettim. Rengi sapsarı olmuş. Hemen bir şeyler yapmam gerek hemen tam umutsuzluğa kapılmıştım ki yoldan geçen iri bir adama" babacığım." Dememle çocuklar toz oldu.Bu yaptıkları hatadan acemi oldukları da gün yüzüne çıkmış oldu.Adamdan Özür dileyerek yaşlı adama döndüm. Kalbini tutuyordu. Telaşla"Iyi misiniz efendim"dedim."Ha..Hapım arabada yardım et"dedi zar zor hemen arabayi açıp karıştırmaya başladım. El freninin yanın da ilaçlar vardı hepsini alarak "hangisi"diye sordum .Adam cevap vermeden elimden birini çekip aldı ama durumu hiç iyi gözüküyordu. Ah !Salak nefes gece gece başına is aldın sana ne milletten şimdi ölür falan başıma kalır diye düşündüm ama vicdan denen lanet sey çekip gitneme izin vermedi. Hemen ambulansı aradım. Onlar gelene kadar adamı yere yatırıp kravatını gevsettim zaten çok geçmeden ambulans da geldi."Hastanın nesi var"dedi hemşire başımdan geçenleri anlattım. Kadın adımı soyadımı aldı durumundan haberdar olmak icin numaramı verdim adamı sedyeye taşıyarak hızla uzaklaştılar.Arkalarından uzunca bir süre baka kaldım. Allahım sencede bir gece için bu kadar aksiyon fazla değil mi??? Töbest ya . Başıma daha fazla bela açmadan eve döndüm.Zaten  başımı yastığa koyar koymaz rüyaya daldım.

* KUMA ÇOCUĞU *Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin