part 17

3.5K 220 0
                                    

*LouisPOV


"Jdu uvařit snídani." špitla mi Eleanor do ucha a já jenom souhlasně zabručel. Po včerejšku mě bolela hlava a vyhlídka na teplou kávu a snídani byla více než příjemná. Snažil jsem se usnout a spát dál, ale nešlo to. Povzdechl jsem si. Asi se vážně nikdy nevyspím. Vylezl jsem z postele, natáhl na sebe tepláky a trochu si přihladil vlasy. Pak jsem po špičkách slezl po schodech a chystal se El překvapit. Zarazil jsem se před dveřmi do kuchyně. Ozývaly se odtamtud hlasy. Přišel jsem blíž a zadržel dech.

"Pozval mě dovnitř. Dali jsme si pizzu a pak si povídali. Byl tak milý a empatický... Ale potom se nám to nějak vymklo z rukou." poznal jsem hlas Chloe.

Pak se ozvala El. "A jsi si jistá, že je to dítě Niallovo?"

"Naprosto," potvrdila Chloe, "s nikým jiným jsem totiž nikdy předtím a nikdy potom nespala."

To, co jsem slyšel, mě naprosto zarazilo na místě. Takže tátou toho drobečka je Niall? Ví to vůbec? A management? Vždyť se zblázní! Nialla budou mít za nemožného playboye a bulvár mu nedá pokoj ani vteřinu! Vtom se otevřely dveře do kuchyně a v nich stála El. Na můj pohled se zarazila.

"Loui? Doprdele, co tu děláš?! Ty jsi nás poslouchal?" vypadala naštvaně.

"Já...ne." bránil jsem se. "Vlastně jo, ale... Nebylo to..." koktal jsem nesmyslně. Eleanor mě beze slova vtáhla dovnitř a zavřela dveře. Chloe seděla u stolu s hrnkem čaje v ruce a vypadala vylekaně.

"Cos slyšel?" začala mě El vyslýchat.

Přemýšlel jsem, co říct, ale pak jsem si to rozmyslel a řekl pravdu.

"Všechno."

"Byl tam ještě někdo?"

"Nebyl. Všichni spí."

"Jo, to jsem si taky myslela." poznamenala El kysele.

"El, Chloe. Nikomu to neřeknu, ano? Klidně budu dál vykládat o tom, že je to Thomasovo dítě, i když mi je vážně líto Nialla." slíbil jsem.

"To je právě ono," povzdechla si Chloe. "Trhá mi srdce, když vidím, jak se Niall snaží vypadat v pohodě. Přitom vím, že by dal cokoliv za to, aby to dítě bylo jeho. A já mu nesmím říct, že to tak opravdu je." vyšeptala a po tváři se jí skutálela slza.

"Jednou se to dozví." konějšila ji Eleanor.

"Ano, ale nedokážu a nechci si představit, jako moc bude zklamaný, že jsem mu celou dobu neřekla pravdu o jeho dítěti." namítla Chloe.

"Neboj se, nějak to dopadne," objal jsem ji, "netrap se dopředu, ano?"

"Užívej pocitu, že tě Niall má rád, měj ráda ty jej, buď pro své dítě dobrou mámou a všechno bude v pořádku, ano?" stiskla jí ruku El.

"Slibuješ?"

"Slibuju."


Lifesaver (Niall Horan) CZ ✅Kde žijí příběhy. Začni objevovat