Lavíny.

291 21 0
                                    

Prišla som domov a prisadla som si ku stolu, kde môj strýko práve popíjal večernú šálku kávy.  Okolo mňa pobehovali moji bratranci. ,, Jonah,  zajtra začína sezóna! " pojašene pokrikoval Jeremy. ,, Ja vieem. Oci prosím , zober nás na tréning. Prosím, prosím, prosím." Prosíkal Jonah. ,, Nie chlapci, každý zápas môžte prísť kedykoľvek sledovať, ale na tieto tréningy ste príliš pojašení. " 

Môj strýko je totižto tréner nejakého miestneho hokejového klubu. ,, Hej Pat,  ako sa ten tvoj tím vlastne volá?" Spýtala som sa,  pretože ma hokej začal zaujímať asi pred týždňom, keď som spoznala Lea.

Bratranci sa na seba pozreli, Jonah povedal "colorado" A Jeremy "Avalanche". Hneď sa otočili a nahnevaní odišli do obývačky. 

,,Dobre ich mám vycvičených,  však?"  Pozrel sa na mňa a usmial sa. Potom pokračoval: ,, Nechceš sa ísť zajtra pozrieť na tréning?" Zostala som zaskočená. Veď pred chvíľou odmietol jeho synov!  :D

,, Ja... Jasné. Veľmi rada." Super,  ďalší hokejisti. Poznám teda dvoch a sú to fakt super chalani. ,, Tak ťa teda prídem ráno zobudiť." Znovu sa usmial ,vstal od stola a odišiel.

O chvíľu som vzala tašku a odniesla som si veci do práčovne. Potom som už len zdolala schody do izby , spravila som si hygienu nadstavila som si budík na 4:50 a hodila som sa do postele.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ráno

Zazvonil mi budík, zobudila som sa a ako to mám vo zvyku, ešte som  trošku oddychovala so zavretými očami. Zacítila som ruku na mojom pleci. ,,Haló, Christie vstávaj! O pol hodinu vyrážame. " bol to Pat. ,,Jasné už idem!" Natešene som vyletela z postele a mierila som do kúpeľne.

Spravila som si rannú hygienu, šla som sa obliecť (čierne priliehavé tričko s krátkym rukávom, bledo modré džínsy) , stiahla som si vlasy do chvosta a nalíčila som sa.

Zbehla som dolu schodmi a Pat mi podal sivú mikinu s modrými rukávmi a logom jeho tímu. ,, Je tvoja. " Povedal.  Obliekla som si ju a obula som si šedé vansy. Zamkli sme za sebou dvere a šli sme do auta.

Vošli sme na štadión a Pat ma usadil hneď pri striedačku. ,,Počkaj chvíľu tu, musím si ist niečo vybaviť s chalanmi a hneď sa ti venujem." Usmial sa a odišiel. Postavila som sa a oprala som sa o mantinel. Na ľade ešte nikto nebol. Asi o 5 minút tam prišiel prvý hokejista a bol mi nejaký povedomý. Prikorčuľoval ku mne a spoznala som ho. Bol to Ryan,  ten Tysonov kamarát. ,, Čau, čo tu robíš?" Príhovoril sa mi. ,, Ahoj, Skôr ty čo tu robíš? Tvoj tréner je môj strýko, tak ma sem vzal." Vychrlila som. ,, Ale čo. Nehovor. Ako si si už mohla všimnúť, mám tu tréning." Trapas. Myslela som si, že tam začnem koktať. ,,Ty si hokejista?  Prečo o tom neviem? "

Vtom sa na ľad dotrepali aj ostatní chalani na čele s Patom. ,, Hej mladý!  Prestať zvádzať moju neter a začni trénovať." Skríkol po Ryanovi.  ,, Ja už idem. Tak zatiaľ." Zabrblal Ryan a odkorčuľoval k ostatným.

Strýko prišiel ku mne a na celý štadión skríkol: ,, Chalani! Poďte sem." vsetci sa dotrepali k mantinelu, kde som stála opretá. ,, Chcem vám predstaviť moju neter. Volá sa Christie a je tu v Denveri nová." Pokračoval. Cítila som, ako ma obliala horúčava a vedela som, že už som istotne červená, ako nejaká prezretá rajčina. Trapas. ,, Ahoj." Povedali takmer zborovo. Usmiala som sa a zakývala som. ,,Čaute." Absolútne som si nevšimala, či tam ešte niekoho okrem Ryana poznám. Bola som totižto ešte stále v šoku.

Začali sa vypytovať rôzne blbosti, až ich v tom zastavil môj strýko Pat. ,, porozprávať sa môžete po tréningu, teraz musíme trénovať na zajtrajší zápas, Tak do toho chlapi. Trénujte si nájazdy." Rozkázal im a stále sa opieral o mantinel pri mne.

,, Och, ten Barrie je nejaký poblaznený dnes. " zabrblal si popod nos, ale ja som to počula. ,,Tysona myslíš? " Pozrel na mňa so slovami: ,, Vy sa poznáte? Nevrav , že ty si dôvodom jeho rezignácie." Zasmial sa. Ja som sa len chytila za hlavu. Nevedela som, či sa mám smiať alebo mám plakať,  ale nezostávalo mi nič iné, ako sedieť tam a čakať na strýka.

Three ways to love.(Sk)Where stories live. Discover now