23.BÖLÜM-KABA-

2.1K 99 0
                                    

Akşama doğru Canan,yorgunluktan otobüs sırasına girecek hali kalmamaştı.Çekinmese kaldırama oturacaktı.Sonunda yorgunluk ağır geldide çantasından bir defteri çıkarıp üzerine oturdu.Aylinin telefonla konuşmasını yavaşça dinledi.
"hadi Can hayatım gelde al bizi  beni buralarda bırakma ,tamam mı seni seviyorum bebeğim durakta bekliyoruz kıpırdamıyoruz merak etme."Meltem Aylinin pilot sevgilisine alayla
"uçağını mı başımıza indirecekmiş ,her işimiz düştüğünde bir yerleri bombalamaya gidiyor ya "
"Meltem geliyor birazdan burda olur."Canan didişmeyi duyacak hali yoktu .Son zamanlarda yaşadığı onca gerilim ve heyecanı düşünüyordu.Telefonunu gözü kapalı açtı.
"efendim"
"alo Canan".Sert ses endişeyle kızın iyi gelmeyen sesine karşı
"nerdesin sen sesin berbat geliyor."
"okuldayım çok yorucu bir gündü ,şimdi Aylinin sevgilisi bizi alacak onu bekliyoruz"Canan hızla önünde duran arabayı farkedince telefonu kapattı.Gözlerini hızla açmasına neden olan arabadan inen Mehmet kaldırıma oturan Cananı kaldırdı.Canan telaşla
"nasıl geldin sen buraya "
"nasıl geldiğimi boş ver bin şu arabaya ."Canan binerken kızlara baktı.
"biz Canın arabasını beklicez"Mehmet okulun çıkışından geçerken kıza bakıp iç çekti.Yumuşak koltuğa gömülmüş kızın kapalı gözleri bugün çok yorulduğunu gösteriyordu.Apartmanın kapısında arabayı durdurdu.Kıza dokunup
"eve geldik Canan ."Canan mızmızlanıp diğer tarafa döndü.Kucaklandığından habersiz uyumaya
devam etti.Evin kapısına geldi kızın gömleğini tutup biraz kıpırdanmasını izledikten sonra uyandırmanın zamanının geldiğini düşündü.
"Canan uyan" .Canan sarsan adama bakıp telaşla kucağından inmeye çalıştı ama öyle  bir hareket yaptı ki Mehmet kızı yere bırakmak zorunda kaldı.Canan yere düşerken çığlığı bastı.Artık uykusu açılmıştı.Mehmetin yardımıyla ayağa kalktı.Evin kapısını açtı.Mehmet kendi evi  gibi içeri girdi.Canan odasına gidip hemen üzerine günlük kıyafetlerini geçirirken televizyon sesini duydu.Salona girdiğinde Mehmetin çiçekli koltuğa oturmuş spor haberlerini seyrederken buldu.Mutfağa gidip kendine kola doldurdu.Ona da  bir bardağa koyup salona götürdü.
"sana bir şey sorabilir miyim.?"Kolasını dikleyen adamın genizden gelen sesi ona cesaret verdi.
"kucağındayken ben kıpırdandım ya, ayıp bir yerlerine mi dokundumda beni hızla bıraktın".Mehmet kıza  sırıtıp
"anladığına sevindim ,erkekleri uyaracak bazı yerler vardır elin o yerlerden birindeydi."Canan kızararak
"özür dilerim uyku sersemi işte yastığımı tutuyorum zannetmiş olmalıyım."ona hızla bakıp gözlerini maç özetine kaydırdı.
"kızlar nerde kaldı acaba" .Canan telefonundaki mesajı görünce ağzı açık kaldı
"pilot bey bizi unutmuş ,Aylin ağlamaktan şişti otobüsteyiz merak etme".Canan arkadaşlarına üzülüp mutfağa girdi.Aldıkları kıymayı yoğurup hazır köfte baharatıyla harmanladı.Köfteleri yuvarlarken sandalyenin çekildiğini duyunca arkasına döndü.Mehmet masaya oturmuş kızı seyrediyordu.
"işim uzun sürebilir o yüzden açlıktan ölmenide istemediğimden sana ekmek arası bir şeyler yapabilirim".
"beklerim güzelim."Canan kızararak ona döndü .
"bana bir şey mi demeye çalışıyorsun".Mehmet kıza sırıtarak
"anlaman hoşuma gitti ,sevgilim yok artık".Canan adamın suratına bakıp anlamsızca
"bana neden söylüyorsun "
"çünkü bebeğim bundan sonra sen ve ben varız."Canan doğru söylediğine inanıyordu.Mehmet ona hiç yalan söylememişti.En azından o öyle hatırlıyordu.Köfteyle işini bitirip ,kırmızı mercimek için patatest ve  ve soğanı çıkardı.Çorba tenceresni çıkarıp ocağa koyarken
"evgilim olmanı istiyorum Canan ".Elindekileri bırakırken ona döndü.
"sevgilin mi olmamı istiyorsun o yüzden mi bana spor aletlerini aldın "
-"ldım çünkü dışarlarda oranı buranı açıp spor yapmanı istemiyorum."
"orayada mı geldin sen"
"mesele bu değil" cevabını bekliyorum.Canan ne diyeceğini bilmeden ona baktı.İçini karıştıran bazı sorular vardı canını sıkan sorular .
"beni neden istiyorsun Mehmet ?"
"nasıl soru bu açıklar mısın"
"yani benden hoşlanıyor musun ,önceden sorduğumda bir abi gibi hissettiğini söylemiştin ne değişti .
"çok şey abiden farklı hissetmeye başladım seni herşeyini istiyorum ben ,sebebsiz kıskançlıklar ,takipler beni artık bıktırdı"
"düşünmem gerek doğru kişi olduğunu hissetmeliyim".Mehmet kızın onu reddettiğini düşünüp
"çok olmaya başladın Canan.Bugüne kadar istediğimi aldım ben seni de istiyorum alıcam ".
"ya benim duygularım onları önemsemeyecek misin"
"önemli "
"sana sevgili istiyorum derken aşktandan da bahsetmiştim aşık olmak istediğimi söylemiştim".Mehmet yerinden kalkıp kızın kollarından tutup
"evet lanet olası kadın aşık olmak istediğini söylemiştin.Peki söyle bakalım ne zaman olacaksın aşık söylede ona göre bir şeyler düşüneyim".
"ne demek bu Mehmet".
"şu demek diyerek "kızı kaldırıp sertçe sarıldı.Canan onu hissetmeye başlamıştı.Sıcaklığını sert kaslarını ve tutulduğu ruhunu. Canan onu saran kollarının poposundan tutup ayaklarını iki yana açmasına engel olamadı.Şimdi Canan sanki adama tutunuyormuş gibiydi.Kadınlığındaki ağrıyı hissedince
"indir beni ne yapıyorsun sen."Canan bırakıldığında telaşla tezgaha tutundu.Mehmet ona bakıp mutfaktan çıktı.Canan telaşla orda durmaya devam ederken kapı sertçe çarpıldı.

  

BEKLENEN by sealaterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin