20.BÖLÜM-BIRLIKTE ZAMAN GEÇİRMEK-

2.2K 96 0
                                    

Gözlerini defalarca elleriyle sildi.Kemali düşündü, Mehmetten daha iyi biri olduğunu onu aldatmadığını düşündü üstelik sevgiliside yoktu.Radyo, açılmış,hafif esen meltemle ışıklanan Ankarayı seyretti.Bu ona iyi gelmişti,rahatlamıştı.Araba durunca eve geldiğini zannetti ama geldikleri yer optimum avm-- adındaki büyük alışveriş merkeziydi.Arabadan inan adam kıza
"in aşağıya yoksa seni sırtımda taşırım" onun elinden tutup kalabalık ışıltılı mağazaya girdi.İkiside güvenlikten geçerken Mehmet silahını çıkartıp cihazdan ötmesin diye masaya bıraktı sonrada geri aldı.Onca insan tabiki de korkmuştu.Canan çantasını aldıktan sonra paten kayan insanlara baka baka yukarı çıkartıldı.
"çekiştirme geliyorum" eli bırakılmadan yumuşakça kavranmıştı.Üst kata sürüklendi.Sinema gişesinin önünde sıraya girdiler.
"seç bakalım hangisi".Canan ona bakıp filmleri gözden geçirdi.Onca film arasında -Aşk tesadüfleri sever-i gözüne kestirdi.Arka köşelerden iki bilet aldılar.
"daha 1 saat var ne yapalım" .Canan onun elini bırakmadan eğlence merkezine girdiler.Mehmet bir düzine jeton aldı.
"neye binelim yada ne oynamak istersin."Canan ne yapacağını şaşırmıştı.
"bowling oynayalım".Mehmet gençlerin arasında kızı sürükleyip boş alana geçti.Mehmet attığını devirirken Canan topu bile kaldıramıyordu.Öyle ki onca kişi işini bırakıp başarılı adamın atışlarını seyrediyordu.Hatta yarış bile yapmaya başladı.Önüne çıkanı ezip atarken, o Kemale kısa bir mesaj attı.
"özür dilerim bu 2. oldu.Çok üzgünüm."gönderdiği sırada Mehmetin bakışları ona kaydı.
"gel buraya Canan ".Yanına gidince tut şunu ,hayır öyle değil çok güç kullanma bileğini kırarsın
"beceremiyorum ben seyredeyim daha çok hoşuma gidiyor."
"saçmalama oynayacaksın."Herkes işi gücü bırakıp onları izliyordu.
"herkes bize bakıyor bence gidelim Mehmet" .
"at gideriz" .Canan üfleye üfleye zor kaldırdığı topu atmak için beklerken ,Mehmeti tavlamaya çalışan kızlar topu atıp duruyordu.
"neyi bekliyorsun sen hadi at."
"doğru anı".Kızlardan biri ona bakıp
"bakta öğren" diyince sinirle topu bıraktı.Rezil olduğunu düşünürken kızın acemi şansı demesi üzerine topuna baktı.Hepsini yıkmıştı .Erkeklerin alkışları arasında sevinçle bakıp attığı şeye inanamayarak defalarca seyretti.Arkasından ona yapışan Mehmet
"şimdi ikimiz bir tane atacağız."Kızların bakışları altında topu attılar.Aslında atan Mehmetti ,Canan yalnızca onu hissediyordu.O kadar kızarmıştı ki topu bıraktıktan sonra onu kendinden uzaklaştırdı.Yine tam puan almıştılar.Alkışlar arasında ödül getirildi.
"işte iki kişilik canavar adasına giriş bileti hoş vakit geçirin aşıklar".Canan bileti alırken

"biz sevgili değiliz arkadaşız yanlış anlaşılmış".Mehmet sessizdi.Kızın ondan uzaklaştığını biliyordu.Kızı çekiştirip
"sinemaya girmeliyiz yürü hadi".Canan denileni yaptı, kırmızı koltuklar arasında en arkada iki kişilik yeri görünce lanet etti.Sevgililer için yapılmış aşk yuvası gibiydi.
"ne istiyorsun alayım"
"bir şey istemem",Mehmet kızın cevabını bitirmesine izin vermeden gitti.Geri geldiğinde elinde gazozlar kolalar ve şekerlemeler ve olmazsa olmazı mısırla geri döndü.
"hepsini mi satın aldın bu görgüsüzlük".
"ben obur adam sayılırım açıkırım ,ilk defa aşk filmi izliyorum."Canan ona bakıp
"önceden ne izliyordun"
"sence "
"vurdulu kırdılı filmler değil mi?."
"ya sen"
"ben ağlanacak filmleri severim eğer bu filmin sonu kötü biterse sorma halime" .Film başladı ,aşk yavaşça çaktırmadan iki gencin etrafını sarmıştı.Canan yanında filmi merakla seyreden Mehmete baktı.Ara sırasında içtiği gazozun etkisiyle tuvalete gitti.Yerine oturup onu bekledi.Onun geldiğini görünce yerinden sıçradı.Yanına yaklaşan adam kızı sıkıştıracak şekilde oturdu.
"film kötü bitecek gibi."
"öyle mi "
"sanırım kız kaza geçirecek oğlanda onun kalbiyle yaşayacak" .
"peki benim tahminim eğer doğru çıkarsa kız zengin adamı bırakıp hasta oğlana gidecek kalp bulunacak mutlu olacaklar"
"o zaman ben kazanırsam senle o trene bineriz sen kazanırsan binmeyiz ne dersin".
"anlaştık."Film başlayınca ikisi tekrar konsantre olup filmi izlemeye başladılar.Sona doğru kızın dediği oluyordu ama birden kız kaza geçirdi.....Ve son .Canan insanlar çıkarken çalan şarkının hüznüyle ağlıyordu.En son onlar çıktılar.
"ne kadar dokunaklı bir yandanda burnunu çekiyordu.Kız öldü ya,oğlana kalbi verildi .İnanmıyorum çok kötü bitti.Ben bu filmin etkisinden en az bir hafta çıkamam.Moralim çok bozuk."Ağlayan kızı çıkışa sürükledi.Bir yandan ona bakan kalabalığa aldırmdan kızı kucakladı.
"sadece bir film güzelim gözlerine yazık.".Kucakta arabaya taşınırken
"senin için hava hoş tabi hep olan kadınlara oluyor .Erkek için ölen o ,saçını süpürge eden o ,çocuğu doğuran emziren o ,aldatılan o başka sayayım mı Mehmet".Mehmet arabanın yanında durdu.Onu yere indirdi ama bırakmadı .Kız hala şokla ağlarken ona sarılan güçlü bedeni itmiyordu.Eve gidince ancak anlayabilirdi.
"sen kazandın .Nasıl bildin".
"önseziler diyelim."Arabaya bindiler .Kız hala hıçkırırken ,
"gerçekten 1 hafta boyunca ağlayacak mısın ?"Kızı süzerek söylemişti bunu.
"aklıma geldiği her an" .Evin önünde Kıza tekrar sarıldı .Kız yavaş yavaş kendine gelirken ondan çekildi.
"hoşçakal".Kızın girmesini bekleyen Mehmet kız asansöre binince hızla arabayı kaldırdı.

BEKLENEN by sealaterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin