*cinci* - ajuns

390 52 30
                                    

Iar meream pe stradă. Totul e prafuit și gri. Totul miroase urât și peste tot se aud înjurături. Oare e frumos așa? Nu știu...viața nu pare așa de frumoasă odată ce o vezi ca cineva din afară.

Mda...nu e frumos deloc. 

Priveam pământul plecănd de sub mine în timp ce înaintam și m-am oprit auzind ceva despre mine. A ridicat capul și m-am întors. Acum priveam niste copilași de vreo treisprezece ani. 

”Ce asculți?”

”Nirvana.”

”Ce piesă?”

”Smells Like Teenage Spirit.”

Mi-am dat ochii peste cap. A greșit cică și numele piesei, dar sunt foarte curios de ce mai poate zice. Știu foarte bine că există astfel de oameni.

”Ai greșit numele.”

Așa e...

Erau o fată și un băiat, iar băiatul era cel care se credea fanul meu sau ceva de genul. 

”Ce știi tu?”

”Știu cine e cel de pe tricoul tău.”

”Cine?”

”Kurt Cobain.”

M-am văzut abia acum.

”Și ce-i cu el?”

”Cânta în trupa pe care pretinzi că o asculți.”

”E mort ăla.”

Măcar știe de ce a murit ”ăla”? 

”S-a împușcat în cap.”

Nu serios... 

Nu știam dacă să mă simt amuzat sau jignit. Mă simțeam ambele. Se vedea că fata știa câte ceva, dar băiatul era genul ăla care ascultă doar pentru a se da mare. Ura...ce bine am ajuns.

Le-am facut cu mana batjocoritor și am zâmbit în timp ce mă întorceam cu spatele și mă îndreptam spre alt nicăieri. Și chiar atunci am auzit ultima fază a discuției:

”Ai simțit asta?”

”Ce?”

”Mă simt de parcă ne privise cineva.”

”Ești proastă. Nu e nimeni.”

Doar pentru ca nu mă vezi, nu înseamna ca sunt nimeni. Mă întreb ce reacție ar avea dacă ar ști că ”ăla” l-a privit.

_____________

Mda, poate e cam nașpa capitolul dar e cam ceea ce simt eu mai mereu cand vorbesc cu colegii mei de clasă, ”marii fani nirvana”. Nici nu știu ăia cine e Kurt decât prin presupunere. Nu știu decât cum cică a murit. Și au tricouri cu el si trupa lui fără să știe decăt una sau doua piese. Sunt singura care pățește asta? Am pățit așa și cu Green Day. Cică ei asculta de mici Green Day dar Billie cică e mort. 

Și mai am două întrebări: 1. Fiind o carte în onoarea lui Kurt, ce ar fi dacă aș face un capitol cu fiecare din piesele nirvana? (dar ar cam iesi multe capitole...)

2. Nu am mai întrebat până acum și nu cred/nu știu dacă vreți dar...vrea cineva dedicație?

Not Dead (at all)Where stories live. Discover now