Hem Selam Hem Veda

6.5K 252 152
                                    


Selam herkese 😊 ve iyi bayramlar.

Uzun zaman oldu, farkındayım. Hatta çok uzun bir zaman oldu. Ama Wattpad'dekiler için. Ben İnstagramda ara ara aktiftim, aradığınız bir çok açıklamaları oraya bırakmıştım hikayelerle ilgili. Hatta story de sabitlenmiş bir şekilde duruyor hepsi. Ve bu hikayede de bölüm altına sürekli instagram linkini eklemiştim, yorumlarda oradan bir çok duyuru paylaşacağımı belirtmiştim.

Uzun zaman olduğunu söylemiş miydim? Evet, oldu. Bu süre zarfında bana tatlı tatlı sitem eden bir çok okurum oldu ki onları sımsıkı kucaklıyorum.

Bir de hunharca, seviyesizce, edepsizce saldıranlar oldu. Bu hatta uzun bir süre günlük bir kaç kişinin kendilerinde bu hakkı bulmalarıyla devam etti. Yoruldum. Cidden çok yoruldum.

Özel hayatımda neler olduğunu bilmiyorsunuz, doğru AMA bu size otur şunu yap, şu kadar yaz, sonra şunu yap diyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Kendim ve hayatım hakkında fazla detay vermediğim için 'evde canın sıkılıyor otur yaz işte,' deme hakkını VER-Mİ-YOR! Vermiyor!! Ayrıca evde oturduğum kanısına nereden varıldı bilmiyorum ama saldırmak için böyle sebepler de aranabiliyormuş, ok.

'Seni biz yücelttik, şımarık,' demiş biri.

'Bize değer vermiyorsun,' başka biri.

'Yaptıklarından utan,' kafasını anlayamadığım biri.

'Reklamını döndürdüm, seni pohpohlamadım diye mi bu hıncın,' çok değişik biri.

'Evde canın sıkılıyordur, otur yaz işte, seviyesiz oldu ama napcan canım sıkılıyor benim de', dengesizliğinin farkında aşırı değişik biri.

Arkadaşlar n'apıyorsunuz?

Şu yazılanlar normal de benim boyun eğmemem mi anormal?

Ne olsun istiyorsunuz? Siz istediğiniz gibi saldırın, sayıp söyleyin ben de okurdur haklıdır diyip, susayım mı? Bu beklentiyi karşılamayacağım. Olmayacak, kesin bilgi.

Hınçtan bahsediyorlar ama bir ruh hastası bana on ayrı hesaptan yazdı, engelledim yine devam etti. İnsanı kışkırtarak neyi amaçlıyorsunuz? Polyannalık seviyemi mi ölçüyorsunuz? Yoksa ergenlik hormonlarınızı mı tatmin ediyorsunuz?!?!

Üstelik siz kendi değerinizi burada yazılanlarla mı ölçüyorsunuz? Cidden mi ya?

Öyleyse dinleyin; siz her halükârda değerlisiniz! Biri size cevap verse de vermese de, DEĞERLİSİNİZ!!!!!

Hayır reklamımı döndürün diye bir kere bile ağzımı açmışlığım yokken 'reklamını döndürdüm şımarık demek' nasıl, neyin kafası?

Birilerini ne yapacağını söylemek, sonra pişkin pişkin tavsiye veriyoruz uy işte demek, neyin haklılığı? Ben de yorum yapmadan önce düşünsün istiyorum bazıları, haklıyım ve düşünmeyen herkesi kırbaçlıyayım mı? Güzel fikir hdsjfhl (İroni)

Gerçekten de okunma sayısına mı takıldığımı düşünüyorsunuz? Öyle olsa her gün bölüm atmam gerekir, beğeni, vote, yorum sınırı koymam gerekir. Ki ben asla yazım hayatım boyunca böyle bir şey yapmadım. Sadece yazdım ve sessizce okunmayı bekledim. Anlaşılan bu bazısını rahatsız etmiş.

Özel hayatımı burada da, instagramda da paylaşmayı reddediyorum ve sırf bir kaç okur seviyesiz bir şekilde ruh hastası diye bunu yapmayacağım. Bana güvenmek zorundasınız arkadaşlar, yazdığım zaman kendime saklama gibi bir şey söz konusu olmadı, olamaz da. Elbette ben de merakla yazdıklarım okunsun istiyorum ve gelecek yorumları bekliyorum. Ama hikaye ilgili yorumları. Kurgu eleştirilerini. Kişiliğim, özel hayatım ve neyi nasıl yapmamla ilgili olan dengesiz yorumları değil. Bu çok sinir bozucu.

Bir çok okur Günahkâr'ı bulamıyormuş. Onun basımı durdu (1524836 kez söyledim). Kitabı bulamamanız gerçekten benim mıntıkamda değil. Okur olarak sadece kitabı veya hikayeyi okuyorsunuz. Perde arkasında neler oluyor bilmiyorsunuz. Kitabı bulamayan bir çok okur, kitabı benim ona göndermemi istiyor ve bu isteği doğrultusunda negatif bir cevap alınca çıldırıyor. Kitabı Almanya'dan isteyen herkese gönderecek bir depom yok, çok özür dilerim. Parayı ağaçtan topladığımı sananlar varsa eğer diye söylüyorum.
Bu gibi yorumları aldığımda defalarca söylediğim gibi; internete bakın, sahaflarda da vardır belki. Bulamayanlar için üzgünüm ama ben de bir şey yapamıyorum. Bulamayanlar için özel istekte bulundu cengaver bir okur, bulamayanlar için nette yayınlayacakmışım. Zaten yayınevi de bunun için basmıştı kitabı. :D Ya valla bazen bu mantıksızlığa çok gülüyorum. Bilmeyenler için; kitap basımı için yayıneviyle bir sözleşme imzalanıyor karşılıklı ve kitap yayınevinin oluyor. Yazan ben olsam da kitabın içeriğini başka yerde paylaşmak yasak, çünkü sahibi yayınevi. Dolayısıyla basılmış bir kitabı yayınlarsam sözleşmedeki maddeyi çiğneyip, suç işlemiş oluyorum.

Ancak basım durdu, hakları bende kitabın, vakit bulduğumda tekrar yayınlamak isterim. Ama vakit bulduğumda. Malum bir hikayeyi zor yazıyorum/yazamıyorum.

Kaç insan çalıştıktan sonra eve gelip yazıyor biliyor musunuz? Kaç insan sınav haftasında oturup yazıyor? Ben bir keresinde sınavda bile hikaye yazmıştım, sınav bittikten sonra kalan sürede. :D Yazıyoruz, bir şeyleri feda ederek yazıyoruz ve sırf hikaye sizin istediğiniz zaman gelmiyor diye hır çıkarmak hoş değil. Bunu kabullenemiyorum. Bu hususta gelip normal bir şekilde soran ve hiçbir şekilde haddini aşmayan her insana normal bir şekilde cevap veriyorum zaten. Kiminizle canciğer oldum ve çok mutluyum bu durumdan.

Gelgelim TUTSAK. Ben böyle olacağını bilseydim... Nayır, Nein, bunu yapmayacağım çünkü bütün o çirkinliklere rağmen Tutsak hep iyi ki dediğim bir hikaye oldu, tıpkı diğerleri gibi.

Tutsak devam edecek. Bu haberi ilk defa görmüş gibi sevinelim jsdskaja

Kimden, nerede, nasıl bir şekilde devam etmeyeceğini duydunuz da devam etmeyecek kanısına kapıldınız bilmiyorum ama devam etmeme gibi bir durum yok. Uzun zaman oldu, biliyorum, ama hayatımın kararındayım ve hayatım daha önemli. Lafı hiç dolandırmıyorum arkadaşlar, hikaye ve yazmak dahi önemsiz hayatım karşısında. Bunu biliyorsunuz ama. Ve buna rağmen, bütün bu bilinçli olma durumuna rağmen sanki yazarlar bu işi parayla yapıyormuş da yazmaya mecburmuş gibi davranan hiç kimseyi haklı bulmuyorum, bulmayacağım da.

İnsanlara tavsiye adı altında ne yapacağını söyleyen, komut veren, emir veren, sınırını aşan, kişiliğime kadar eleştirip, susmamı bekleyen hiç kimseyi de haklı bulmayacağım. Saygısızlık yapıp saygı bekleyen hiç kimseyi haklı bulmayacağım. Saçma sapan dengesizce bir şeyler yazıp, şaka yaptım diyerek kendi dengesizliğini örtmeye çalışan hiç kimseyi de haklı bulmayacağım. Bu hususta hak iddia eden kimseye de yol vermeyeceğim.

Son olarak da Dünya'nın durumu, pandemi. Evet bu her ülke gibi Almanya'yı da çok kötü vurdu. İnsanlar kemerleri sıka sıka kemer bele bin dolandı. Lütfen, ama lütfen tanımadığınız insanlar hakkında kağıt dağıtır gibi yargı dağıtmayın.

Yazamıyorum, yapacak hiçbir şeyim yok. Maalesef olduramıyorum. Çünkü birinci sırada değil. Hayatım wattpad değil ve evet, buraya gelip bir açıklama dahi yapacak vaktim yoktu. Bu sizi ve hikayeyi düşünmediğim anlamına gelmiyor ki. Gerçekten yaşananlar çok üzdü ve sinirlerimi çok bozdu. İnsanların pişkinlikleriyle uğraşamıyorum artık. Bu yüzden artık gelen hiçbir yoruma cevap vermeme kararı aldım. Özelden gelen mesajlara da cevap vermeyeceğim. Lütfen alınmayın, polemiklerden ve kendimi açıklamaktan yoruldum. Eminim bu açıklamadan bir kaç gün sonra her şey başa saracak, bu kargaşa devam edecek. Sizi de anlıyorum, merak ediyorsunuz ama azıcık da siz beni anlayın. En azından deneyin, olur mu?

Yazamıyorum ama yazmak istiyorum. Çok istiyorum. Yazmak istediğim için de Tutsak gelecek diyorum zaten. Çünkü yazmayı bile özleyecek kadar çok yoruldum artık, ama sabrın sonu selamet, biliyorum. Bir kaç gün sonra Tutsak'ı kaldıracağım. Tekrar yazabildiğimde burada buluşuruz.

Kendinize çok dikkat edin. Lütfen evdeki sıkıntınızı yazarlar olmakla birlikte kimseden çıkartmayın. Hepimiz aynı durumdayız. Yazamamak, vakit ayıramamak, sizinle ilgilenememek, açıklama yapamamak bir suç değil, suçmuş gibi lanse ettirmeyin.

Seviyeli bir şekilde, saygıyla ve sevgiyle kalın.

Hepsi geçecek...

TUTSAKWhere stories live. Discover now