...

61 3 1
                                    


Itālija - tikai viens vārds, bet jau galvā sāk virmot picas, pastas, jūras bildes.

Garšīgi, skaisti un neticami - tie ir mani vārdi, kas uzreiz nāk prātā domājot par šo burvīgo valsti. Itālija vienmēr bijusi mans sapnis - dzert kafiju no rīta, ēst pastu pusdienās, staigāties pa mazajām ieliņām un vakarā baudīt vīnu pie jūras krasta. 


Jā, visas manas vēlēšanās piepildījās tā, kā es par to sapņoju, un pat vēl vairāk, un krāšņāk, bet tam visam nav īsti laimīgas beigas. Par ko arī būs šis stāsts. 


Sākšu ar to, ka esmu no mazas valsts Eiropā - Latvijas. Un vēl mazākas pilsētiņas - Siguldas. 

Mans vārds ir Anna un esmu latviete. Esmu pilnīgi un galīgi mājas cilvēks - nekad dzīvē neesmu izbraukusi no Latvijas robežas savos 20 gados. Nav tā ka bail, bet nebija iespējas.

Bet vēlēšanās izrauties no ikdienas, nevaldāma. 

Man ir liela ģimene, kas dzīvo visi kopā - vecvecāki, vecāki, es un mana dvīņu māsa. (esmu jaunākā).  Vecākiem ir savs bizness saistīts ar kokapstrādi, bet mēs ar māsu nodarbojamies ar mūsu mazo veikaliņu, kur pārdodam paštaisītus produktus - medu, ievārījumus, saldumus utt.

Kaut arī mēs ar māsu esam dvīnes un mums starpība ir tikai 2 minūtes, bet esam tik ļoti dažādas, ka nevarētu pateikt, ka esam vispār māsas. 

Mana māsa - Alise Breina- slaida blondīne ar gaiši zilām acīm un perfektu smaidu. Ģimenes cilvēks - mammas vislielākais spīdumiņš. Skolu pabeidzot, kaut arī liecība spīdēja no perfektām atzīmēm, pat nevēlējās apspriest par augstskolu izvēli, uzreiz noteica - ''Palieku mājās, ar ģimeni un vienmēr būšu šeit''. 

Es - Anna Breina - māsas pretstats - melni mati, tumši brūnas acis un ne tik slaida un skaista kā māsa. Arī nevienas izcilās atzīmes liecībā un nekāds palīgs mājās. Paslēpties kādā tālajā stūrī mājās vai visaugstākajā ābeles zarā un rakstīt par savu sapņu Itālijas ceļojumu - vismīļākā nodarbošanās. Pēc skolas uzreiz sapratu, ka augstskolas izvēle - ir vienīgais veids kā izvilkt sevi no ģimenes mājas un doties pēc sava sapņa. 

Tā arī sanāca - iestājos Latvijas Universitātē - Latvijas galvaspilsētā - Rīgā.



Neapoles Noslēpumi   -  ceļojums uz Itāliju -1-Where stories live. Discover now