† Capitolul 22 †

2.7K 211 93
                                    


La media: BlackbearTry me


!CAPITOL NEEDITAT!

!CAPITOL NEEDITAT!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

22. „ Nu-l lăsa se scufunde în întuneric. "

    Zarva din ziua înmormântarii ar fi obositoare, dacă nu aș fi prea tristă că o persoană minunată este condusă pe ultimul drum.

       Sicriul lui Kj este aranjat în mijlocul naturii, fiind înconjurat de membrii Blackband. Preotul termină tot ce are de zis, înlăturându-se și lăsându-ne să ne vărsăm tristețea prin vorbe.

      Erick lipsește timp de câteva minute, însă peste scurt timp apare, cu un tip la fel de înalt ca și el. Este bine făcut, însă nu la fel de bine ca și Erick. Privirea îi este îndurerată și vorbește, în timp ce Erick asculta. Îmi dau seama că este acel Sorin pe care toți îl numeau " Românul".

      Se apropie de grămadă în tăcere, iar Erick este primul ce iese în față pentru a spune câteva cuvinte despre Kj.

      — Nu trebuie să fim triști, începe el, privindu-i chipul palid a lui Kj ce stă ca un înger în acel nenorocit de sicriu. A murit ca un erou. Nu i-a fost teamă nici măcar  un moment de singuranța sa, ci de tovarășului său. Kj, vei rămâne mereu în inimile noastre. Ne va lipsi râsul și umorul său.

      Și-mi dau seama că ar fi vorbit mai mult, dar îl durea. Îl durea inima, de aceea nu a mai putut continua.

      Următorul este acest Sorin. Își trece mâna prin păr, oftând și începe să vorbească:

       — Ai fost un pămpălău, spune și aud suspine triste. Dar plin de curaj. Un membru fără de care, Blackband, va fi incompletă fără râsul acela și glumele alea atât de proaste. O să te țin aici, spune și-și duce mâna la inimă, pentru toteauna. Îmi pare rău că nu am apucat să te mai văd măcar o dată. Pace acolo sus, frate.

        Și se retrage. Așa a ieșit fiecare în față, vornind despre el. Eu am rămas ultima, nu credeam că voi vorbi și eu, însă Erick mi-a ruinat planurile:

      — Scarlet? Cuvântul tău e cel mai important.

      Încuviințez din cap și mă apropii de el. Încerc să nu plâng și să nu mai tremur, însă nu-mi prea iese:

     — El... Kj a fost și va fi îm continuare, pentru mine, un erou. Mi-a salvat viața și așa cum a spus si Erick, nu și-a făcut grijo niciun moment pentru viața sa, ci pentru a mea.

      Aș fi vrut să mai spun câte ceva, dar lacrimile mi-au năvălit dintr-odată. Mă scuz printr-un mormăit și mă îndepărtez de locul acela. Îmi masez fruntea și încerc să mă calmez, însă acest lucru este imposibil.

BlackbandWhere stories live. Discover now