8

133 7 5
                                    

"Så! Inget mer om det nu! Vi har ett bröllop att planera."

***

"Jag röstar för ett vinterbröllop!" Hana hade lysigt upp så fort bröllopet hade nämnts. Jag antog att hon gillade att planer fester.

"Ska inte bröllopet ske inom en vecka?" Det var så det brukade ske med de matchade paren. Oftast var alla förberedelserna redan gjorda så det behövdes inte mer än vecka innan allt var fixat och paret kunde gifta sig.

Eadric skrattade. "Jag gillar att du är exalterad på att gifta dig men ni är inte ett vanligt par, ni är den framtida kungen och drottningen! Såklart kommer det behövas mer än en vecka för att få allting helt perfekt. Jag tycker att ett vinterbröllop låter bra. Vad sägs som ..." Eadric funderade ett tag. "20 december?"

"Utmärkt!" Utbrast Hana.

Och bara sådär hade dagen jag skulle bli inlåst i ett äktenskap jag inte ville ha, fått ett datum. Dock ett datum som var mycket längre bort än förväntat. Den 20 december. Idag var det den 13 februari vilket gjorde att det nästan var ett år kvar till bröllopet. Mycket kunde hända på ett år, tänkte jag med ett leende.

"Bra, nu när vi har ett datum satt på den magiska dagen så kan vi diskutera turnén."

"Turnén?" Frågade jag.

Hana suckade åt min ovisshet, men Eadric log bara. "Om två veckor ska ni åka på en turné runt om i landet så att invånarna ska kunna se vem deras framtida drottning är. Ni börjar i Aramoor, fortsätter sen till Eriden och kommer sedan tillbaka hit till Lorlea. Ni kommer tillbringa en månad i varje stad. Inte svårare än så. Frågor?" Verkade ganska klart för mig, jag kollade på Aaden för att kolla om han ville fråga något innan jag kom på att han redan visste om allt det här. Det var bara jag som var dum.

"Tror jag förstår."

"Bra. När ni kommer hem igen så kommer alla lektioner och bröllopsförberedelser dra igång ordentligt. Okej?" Fortsatte Eadric.

Både jag och Aaden nickade.

"Då så. Ni kan båda gå." Sa Hana, lite mindre irriterat den här gången.

"Trevligt att träffa dig Miranda." Sa Eadric med ett leende.

"Detsamma."

***

"Nu då?" Jag kände mig på mycket bättre humör nu när jag visste att det var ett helt år kvar till bröllopet. Ett helt år till att försöka komma ut det här äktenskapet.

"Vi kan fortsätta med rundturen om du vill men du verkade ganska trött när vi slutade?" Sa Aaden.

"Aa, finns det inget roligt man kan göra häromkring?" Sa jag uppspelt.

"Det här är ett slott Miranda, det var inte riktigt designat för "kul"".

Jag suckade. "Men det måste väl finnas någonting?" Aaden började tänka. "Vad brukar du göra när du har tråkigt?"

Han sken upp. "Jag vet! Kom!" Aaden tog min hand och började dra mig genom den långa slottskorridoren.

***
Nytt kapitel! En dag sent men iaf.

Hoppas ni gillar det även fast det var ganska mycket "informationsdumpande".

/The Reading Cookie

Tills döden skiljer oss åtWhere stories live. Discover now