Beauty and the Beast

782 59 5
                                    

26. Poglavlje

Chloe’s P.O.V.

Harryev pogled bio je pritisnut na tamno plavo more, a obrve blago skupljene. Sunce je maločas zašlo, dopustivši nebu da baca tragove zvijezda po moru. Čini mi se da je noć sve ljepša i ljepša, samo mi smeta što je Harry čudno raspoložen. Pitam se što ga je potreslo tako. Možda moja priča, ali sumnjam, ni mene nije baš puno potresla. ’Tješi se.’ Glasić je prevrćao očima dosađivajući se. Stavila sam ruku na Harryevo rame i blago ga potapšala. Podigao je glavu i pogledao me. Osmjehnuo se, ali to nije bio onaj osmijeh koji sam očekivala.

„Jesi dobro?“ Približila sam mu se. Klimnuo je glavom ali njegov izraz lica nije tako govorio.

„Harry, znam da nešto nije uredu.“ Stavila sam ruku na njegov obraz i podigla mu glavu. Ne želim da ispadnem njuškalo, ali ne volim kad se ovako ponaša. Ako smo već zajedno treba da mi kaže ako nešto nije uredu.

„Chloe, sve je uredu! Odakle ti to?“ Brecnuo se netjeravši moju ruku da spadne s njegovog obraza. Smeta mi ovaj ljut, bjesni Harry.

„Zašto se praviš blesav?!“ Sad sam ja povisila ton.

„Što je tebi? Jesi u PMS-u ili šta već? Dosadna si.“ Izdrao se i mislim da nas Louis i Eleanor jasno čuju. Neprijatno mi je zbog njegovih riječi. Bjes,ljutnja i razočaranost se mješaju po meni jer nisam očekivala ovakvu reakciju. Odmahnuo je glavom i pomjerila sam mu se sputa nakon čega je nonšalantno odšetao. Ugh, kako me nervira. Ostala sam gledati zvijezde kako jedna po jedna zauzimaju mjesto i takmiče se koja će ljepše sijati. Ali, sve su podjednako lijepe.

„Chloe...“ Osjetila sam dodir nečije ruke na mom ramenu. Okrenula sam se i ispred sebe vidjela zabrinutu Eleanor.

„Što se desilo?“ Protrljala je moju desnu ruku ohrabrujući me.

„Harry uvjek sve pokvari.“ Požalila sam joj se.

„Što je napravio?“ Imala je jako zbunjenu facu.

„Ah..rekla sam mu nešto nakon čega je popizdio i otišao...“ Prevrnula sam očima.

„Bar ne moraš brinuti...Nema gdje otići dalje...“ Narugala se. Tek sam sad primjetila kako je una zapravo jako dobra i zanimljiva osoba. Ali kad sam je upoznala, djelovala je tako čudno. I čini mi se da zna o Harryu više nego ja. Uh...Harry i njegov život. Krije prošlost kao zmija noge... Kad ću saznati nešto o tome?

„Ne znam zašto sam ovdje dolazila..Bolje bi bilo da nisam..“ Prkosila sam sebi u bradu.

„Hej, nemoj tako.“ Eleanor je izgledala kao da joj je doista drago što sam ovdje. I meni je, na neki način.

„Idi do Harrya.“ Predložila mi je.

„Nema šanse.“ Ne želim mu lako preći preko ovoga dok mi ne objasni njegovo čudno ponašanje.

„Tako ste tvrdoglavi.“ Duboko je udahnula i zagledala se u horizont. „Ali, ovisan je o tebi..na neki način. Popustiće.“ Zaključila je.

Džabe mu je, može popustiti hiljadu puta, dok mi ne objasni sve ja neću popustit. ’Da se kladimo?’ izazivao me glasić. Šta više? Sad su svi zvanično protiv mene.

„Ovamo dame!“ Louis je došetao do nas.

„Što ljubavi?“ Eleanor ga je upitala obmotavajući ruke oko njegovg struka. Simpatični su, jako.

„Podesio sam automatsko, možemo na spavanje.“ Obavjestio nas je. Otišla sam za njima pažljivo držeći se. Iako ima mala ograda, strah me da pogledam dolje. Stigli smo na zadni dio jahte gdje se nalazio luksuzan sto sa kožnom garniturom. Na stolu je bila večera, ali samo za dvoje. Louis je tako divan prema Eleanor, pomislila sam.

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now