Over Again

823 63 8
                                    

Zagrcnula sam se na njegovu poslednju rečenicu. Harryev govor me ovoga puta ostavio bez teksta. Imam takav osjećaj da će moja vilica dotaknuti tlo ako nastavim da se iščuđavam. Podigla sam pogled susrećući se sa dva smaragda koja su žudno očekivala moj odgovor. Usne su mu se nervozno izvijale praveći grimase. Ruke je idalje držao na mojim bokovima dok su mu se prsti pomalo tresli. 

"Reci nešto ljepotice." tiho je progovorio usmjeravajući svoj pogled na mene. Ne znam što očekuje od mene da mu kažem.

"Harry...ja...ne..." Zbrka u mojoj glavi bila je tolika da ni Ajnštajn ne bi imao riješenje. Unatoč tome što mu nisam ništa odgovorila, sem pokušala da sastavim jednu prostu rečenicu, on je klimnuo glavom. Nisam shvatala što želi.

"Shvatam ako....ne osjećaš..." Toliko je nežno i očajno to govorio da sam mislila da će mi srce pući. 

"Nisam to rekla." Prekinula sam ga odmahujući glavom kako bi prestao da govori gluposti. Spustila sam moje usne na njegove sklapajući ih u jedan sočan poljubac. Uzvratio mi je i nasmijao se što je izazvalo vibraciju na mojim usnama.

"I ja se slično osjećam." Izgovorila sam to tiho, ali sasvim dovoljno da bi me mogao čuti. Još više je izvio usnice formirajući onaj poznati, Styles osmjeh. Iz njegovih očiju bljeskale su iskre označavajući sreću. Gledao me dugo ne skidajući pogled sa mojih očiju.

"Što je?" Upitala sam odmahujući glavom jer mi nije jasno zašto me tako gleda.

"Ništa. Samo sam srećan." Rekao je obmotavajući ruke oko mog struka te me povukao sebi u zagrljaj. Glava mu je odmarala na mom ramenu, a usne blago dodirivale otkriveni dio mog vrata. Koža mi se naježila prilikom svakog dodira koji mi je poklanjao, 

"Budi sa mnom ljepotice." Riječi koje je izgovorio trznule su me iz transa. Nisam znala odgovor na to. Iako smo ja i Harry dosta bliski, ne znam kako bi izgledali skupa. Moja glava premotala je film od onog dana kada mi je Diana pričala o Harryu. 'On je običan egoista, ženskaroš. Onu koju hoće, on i dobije. Uvijek tako bude.'  Njene riječi su u meni izazivale velike izlijeve bijesa. 

Što ako je zaista tako? Ako je njegov cilj da me odvuče u krevet kako bi mi dokazao da zaista može imati svaku koja poželi. Ako je zaista to ono što hoće, neću mu dopustiti. Tačnije, on me nije ni pitao da mu budem cura. Ugh! Hm... više volim izraz djevojka. Cura mi nekako izgleda prosto i bezveze. Skoro pa mi je naredio da budem sa njim. 'Još će te i silovati..' Iritirajući glasić u mojoj glavi me nervirao. Prevrnula sam očima zbog te glupe konstantacije dok me Harry začuđeno gledao. Smješno je zamisliti mene i njega u vezi. Kako bi uopće funkcionisali?

"Ljepotice?" Harry me tiho dozivao dodirivajući jezikom dio mog otkrivenog vrata. Zna da mi je to slaba tačka. Odmakao je glavu od mog ramena te svoj pogled preusmjerio na moje oči. 

"Harry mi... ne znam dal' bi uspijeli skupa?" S težinom u glasu izgovarala sam ove riječi.

"Ne možemo znati ako ne pokušamo." Rekao je već pomalo umornim glasom izazvanim mojim negodovanjem. 

"Bojim se da su to pusti pokušaji. "Tiho sam govorila, dovoljno da me Harry čuje i razumije jer mi je bio previše blizu. 

"Daj nam šansu." Bio je upravu. Ako ne probamo, nećemo znati. Klimnula sam glavom i dozvolila osmijehu i sreći da u potpunosti obuzmu moje tijelo. 

"Znači pristaješ?" Upitao je Harry podižući obrve. Klimnula sam glavom i istog trena osjetila kako moje noge odmiču iznad tla. Harryeve ruke su me čvrsto držale oko struka vrteći me u krug.

"Ljepotice, ne znaš što mi radiš." Govorio je spuštajući me na tlo. Malo mi se zavrtilo u glavi od prevelikog okretanja ali sam se brzo privikla na to. 

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now