"I miss her"

1.2K 61 5
                                    

I dalje sam buljila u prazno, smišljajući razlog zašto nisam došla na skijanje. "Bila sam bolesna..." Je bilo prvo što mi je palo na pamet. "Dobro, moći ćeš se takmičiti?" Mick me gledao sa podignutom obrvom. "Da,da, naravno. U koliko sutra treba da dođem?" Upitala sam. "U 12:00 i nemoj slučajno da se ne pojaviš kakav god bio razlog." Rekao je sa nekim čudnim osmjehom, kao da je znao da lažem. "Doći ću, sigurno." On je samo klimnuo glavom, pozdravio se samnom i izašao. Otišla sam do dnevnog boravka i počela zabrinuto da zagledam kutiju i izgorele ruže. Ko bi mogao da mi prijeti? Ništa ne razumijem. Još ja nemam ni prijatelje, sem Diane, i možda Mick-a. A Harry? Pa ne znam što mi je on. Valjda ništa. "Eheeej." Moje misli prekinula je Diana mašući mi rukama ispred glave. Bacila je pogled na sto i zaustavila ga kad je ugledala kutiju i izgorele ruže. "Što je pobogu ovo?" Rekla je začuđeno. "Još jedna pretnja." Uzdahnula sam. "Pa ko ti šalje sve ovo?" Nastavila je sa pitanjima. "Voljela bi da znam." Rekla sam dok je ona čitala poruku koju je poslao taj neko. "Ne razumijem ništa, ali znam da si u velikoj opasnosti." pogledala me. "Hvala na utjesi." Rekla sam sarkastično. Ona se nasmijala. "Uredu je, ja sam sa tobom." Rekla je i zagrlila me. "Ali, samim tim što si samnom, i tebe dovodim u opasnost. Idi od mene, Diana" Otrgla sam se iz zagrljaja. "Nema teorije, da te napustim dok ti neki kreten prijeti i želi da te povrijedi! Ni u ludilu!" Vikala je histerično. Brinula se za mene. "Okej. Ali ne bi željela da ti se nešto desi." Rekla sam zabrinuto. "Neće, ne brini. Naći će mo neko rješenje." 

I tako je prošlo naše jutro. Dogovorile smo se da nećemo da se zamaramo puno oko prijetnji i da nećemo dozvoliti nikome da nas zastraši, imamo jedna drugu. Posle doručka morale smo da čistimo kuhinju, jer smo našim 'kuhanjem' izazvali haos. Kasnije smo malo uredile kuću i uključile tv da gledamo film. Bilo je užasno dosadno. "Imam plan." Rekla sam i podigla prst u zrak. Diana mi je uputila jedan zbunjeni pogled. "Ovako, nećemo se dosađivati u kući. Idemo u provod!" Rekla sam uzbuđeno. "Ma da? Jesam ja to dobro čula da Chloe Williams želi da ide u disco?" I dalje me začuđeno gledala. "Dobro si čula, haj ustaj idemo da nađemo šminku i odjeću." Ustala je i krenuli smo ka mojoj sobi. Sve smo povadile iz mog ormara s' nadom da će mo naći nešto za disco. Ja imam jako malo stvari za izlaske, jer jako rijetko izlazim. Ali sudbina je ovog puta bila na našoj strani i našle smo dvije super haljine. Moja je bila crvena, a Dianina tirkizna. 

..................

Ulazimo u klub pun pijanih tinejdžera. Jedan plavokosi lik mi je namignuo, a ja sam nezainteresovano krenula put šanka. Naručila sam dupli viski koji sam popila na ex. Nakon par pića mi je bilo loše pa sam krenula ka wc-u. U muški wc je bila neka buka, pa sam odlučila da vidim što se dešava. Bolje reći, da prisluškujem i provirim kroz ključaonicu (ako se uopće tako može reći). "Jebeni Harry ne zna što da radi sad!" Rekao je crnokosi dečko. "Nemoj tako, Zayn! Pomoći ćemo mu, moramo!" Oglasio se dečko čudnog glasa i kafene kose. "Upravu si, on je dosta učinio za nas." Zayn je ovaj put rekao smireno. Koliko god se trudila ka shvatim o čemu pričaju, nisam mogla, previše je bilo komplikovano. "Harry i Gemma su sada bezbjedni, ali ne znam što će biti kasnije." Rekao je dečko kafene kose i čudnog glasa. Čekaj, oni govore o mom Harry-u? O bože, zašto bi bio on moj? Ne znam. Ali zašto govore o Harry-u? Iz njihovog govora, shvatila sam da su možda prijatelji. Odmakla sam se od vrata i zaputila ka izlazu. U zadnjem trenu sam našla Dianu kako đuska sa nekim dečkom. Podlala mi je poruku 'Ja večeras ostajem sa njim, ako ti budem trebala zovi. xoxo' Odlučila sam da je ne smetam. Neka radi što hoće, idem ja da prošetam. Otvorila sam vrata i izašla. U trenutku sam osjetila hladan vazduh na mojoj koži. 

Harry's P.O.V. (Harry-eva perspektiva)

Sjedao sam nervozno za stolom i grickao usnicu. Gemma je gledala negdje u daljinu, i dosađivala se. "Kad ćemo se vratiti natrag u grad?" Začuo sam Gemmin glas. "Ne znam...Kad me Louis bude zvao." Uzdahnuo sam. "Mrzim našeg oca, zašto je to radio." Gemma je ustala sa stolice i brisnula u plač. Ustao sam za njom i snažno je zagrlio. "Gemma, on nije vrijedan naših suza! Zapravo, on ničeg nije vrijedan!" Pokušavao sam je utješiti. Ona je na to još više zajecala, što znači, da mi baš i ne ide od ruke. "Nemoj plakati." Tiho sam ponavljao. Nakon deset minuta, uspio sam je smiriti. Sjeli smo natrag za sto i pogledali se. "Nemoj misliti o tome Gemma, pričaj mi nešto. Biće ti lakše." Utješno sam joj rekao. "Što da ti pričam?" Upitala me. Oči su joj i dalje bile crvene. "Pa....Pričaj mi jesi našla dečka, imaš li neku prijateljicu...." Pokušao sam izgledati zanteresovano. "Nemam dečka. Ali, imam super frendicu." Rekla je i nasmijala se. Super, uspjeo sam da joj skrenem misli. "Zove se Chloe, Chloe Williams, ako sam dobro upamtila." Kad sam čuo to ime, osjetio sam kao da mi je nešto prošlo kroz tjelo. "I jako je dobra prema meni. pričale smo par puta i čim se vratimo pozvaću je da idemo u šoping!" Nasmijala se. chloe. Nisam je vidio 2 dana, i mislim da mi nedostaje. Da li mi stvarno nedostaje? Da jebemu, prokleto mi nedostaje. Imam osjećaj da mi niko u životu nije toliko nedostajao. Ne znam zašto. Privlači me. Kad sam s' njom, nemam potrebu da radim sve one grozne stvari koje sam nekada radio. Imam potrebu da brinem o njoj, da se promjenim za nju. Ali bojim se da neću uspjeti. Da će me prošlost sustići kad budem bio blizu cilja i da će sve pasti u vodu. Ja volim Chloe.        Ne, čekaj, što sam sad rekao? To ne može biti istina, ja ne volim. Ja ne uvmijem da volim. Osjećaji u meni su umrli onog dana kad je moj otac pred mojim očima mučio moju majku i sestru. Onog trenutka kad me uvukao u svoj kriminalski posao. Počinjem da žalim zbog svih stvari koje sam nekada radio. Zbog svake štete koju sam nanjeo. Ali zašto? Zašto se uvjek osjećam krivim? Užasno mi je žao jer sam se zadnji put prema Chloe ponjeo kao zadnji idiot. Ona me je sigurno zaboravila. Naravno da jeste, zašto bi se sjećala nekog poput mene? Bezosjećajnog kretena koji jedino što umije je da povrijedi nekoga. Fizički,a izgleda i psihički. 

Loren's P.O.V. (Lorenina perspektiva)

"Leone, gdje ćeš?" Upitala sam ga dok se pripremao negdje da izađe. Oblačio je svoju crnu, kožnu jaknu, i uzimao pištolj i rekvizitu koju je često koristio. "Obavljam ono što otac želi." Odgovorio je brzo. "Što želi?" I dalje ga ne shvaćam. "Malu Williams." Molim? Želi Chloe? "Ali zašto jebote?" Opsovala sam. "Zbog Styles-a. Ako želimo da ulovimo njega, prvo moramo uhvatiti malu Williams." Rekao je i protrljao dlan o dlan. "I kad uhvatite Harry-a pustićete Chloe?" Znatiželja u meni je rasla. Na neki način se brinem za Chloe. Ta cura ništa nije kriva,a najmanje za ono s' čim se Harry bavi. "Naravno da ne. Onda slijedi prava zabava!" Rekao je i nabacio zlobni smješak. "A sad idem." Rekao je i izašao. 

Chloe's P.O.V. 

Šetala sam po mračnom parku. Pogled mi je pao na drvo i klupu. Definitivno znam ovo mjesto. Ovo je mjesto kad sam bila našla Harry-a pijanog kako je tuče sa drvetom. Sjetila sam se njegovih komentara dok je bio pijan i to mi je izmamilo osmjeh na lice. Što li on sada radi? Da li će me se ikad sjetiti? Ili sam ja za njega bila samo zabava. Ali to se ne može reći za mene, jer ja nisam zabavna. Sjela sam na klupicu i prisjetila se Harry-evog lica. Njegovih zelenih očiju koje bi me posmatrale i onih kovrdža koje bi mu neumorno bježale sa lica. Ako bi zanemarili Harry-eve tetovaže i njegovo ponašanje kad je ljut, Harry bi izgledao poput dječaka. Zanimalo me čime se on bavi, i zašto onako brzo mjenja raspoloženja. Zašto me poljubio? Ono je definitivno za mene bio najljepši poljubac ikada, ali mislim da njemu to nije ništa posebno. Zašto je pobjegao od mene? Zašto svi uvjek odu od mene. Moje misli prekunili su dvoje srećnih tinejdžera koji su prolazili pored moje klupe držeći se za ruke. Zašto ja nikad ne mogu da budem srećna? Možda sreća bježi od mene. Bacila sam pogled na moj telefon, baterija mu je bila gotova. Super, sad ne znam ni koliko je sati. Nervozno sam ustala sa klupice i uputila se ka kući. Prolazila sam prečicom, tj. malim prolazom između zgrada. Najednom moja usta i nos neko je prekrio bjelom krpom a ja sam utonula u san..

_________________________________________________

Hej ljudi. Odmah da vam olakšam, niko nije ugušio Chloe. Možda je bezveze jer nije bilo Hloe (Harry & Chloe) trenutaka, ali obećavam, idući dio je duži i pojavljuje se Harry. Sad je sve malo zbrkano, u idućem nastavku ćete saznati bar dio onoga čega se Harry bavio..

Drago mi je što čitate moju priču, nastavak ide što prije. :)x 

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now