What the hell

803 52 7
                                    

23. Poglavlje

Otvorila sam vrata i podigla glavu uočivši...djevojku plavo ljubičaste kose. 

"Gemma?" Začuđeno sam buljila provjeravajući još jednom je li to zaista ona. Bila je. Nasmijala se klimajući glavom.

"Hm... ličim na sebe, zar ne?" Upitala je sarkastično. Na obrazima su joj bile otisnute rupice i isti tren me podsjetila na Harrya. Pomakla sam se kako bi Gemma ušla.

"Da pristavim kafu?" Pitala sam dok smo ulazile.

"Hm..ne moraš. Samo će mo razgovarati." Nešto je sumnjiva. Ovo Hmm mi ne uliva mnogo nade. Sjele smo na kauč gledajući jedna drugu. 

"Ovaj...Zamolila bi te da za ovo ne sazna Harry." Upozorila me podižući obrve. Čekala je moj odgovor kako bi počela sa pričom. Klimnula sam glavom a ona je na kratko spustila pogled.

"Harry se nekada bavio jako užasnim poslom, ali ne svojom krivicom. Bio je na neki način natjeran na to. Uglavnom, sve je pričao meni. Prije par mjeseci prestao je s tim poslom, samo je trenirao boks i vrijeme provodio pričajući mi kako se kaje zbog toga. Znala sam svaki detalj.." Zastala je oblizivajući svoje, sada suhe usne. Pogledala me kratko, te nastavila. "Prestao je da priča samnom i govori mi sve kao što je prije. Kad nije sa tobom, ne znam ni ja gdje sve ide jer ne želi da mi kaže, samo izusti Ne sad Gemma! i ode. Problem je što to radi sve češće i češće.." Lice joj je sada odavalo tužan i zamišljen pogled dok su zubi nervozno grebli usnu. 

"Ja to nisam primjetila Gemma." Zagledala sam se u nju.

"Zato što on traži utjehu u tebi Chloe." Mrsila je prste i nervozno držala spušten pogled.

"Ali kako ja mogu pomoći..." Pokušavala sam smisliti nešto pametnije za reći, ali mi je u trenutku mozak bio zablokiran. 

"Zato sam i ovdje." Udahnula je duboko. "Trebam tvoju pomoć. I shvatam ako..." Počešala se po glavi. 

"Ne Gemma. Tu sam i pomoći ću." Uvjeravala sam je. Nasmješila mi se najbolje što je mogla, ali zabrinutost u očima je preovladala.

"Mislila sam par dana da pratim Harrya ili te njegove prijatelje" Riječ prijatelje posebno je naglasila kotrljajući očima. 

"Onda ih pratimo zajedno." Namignula sam joj zamišljajući sebe kako sam to izvela. Nikad mi nije išlo.

"Bilo bi okej. Ali ne želim da te dovedem u opasnost..." Prekinula sam je. "Ne Gemma. Riješićemo to zajedno." Uvjerila sam je. Zagledala sam se par trenutaka u parket te vratila pogled na Gemmu.

"Od čega možemo početi?" Razmatrala sam svoje pitanje.

"Prije nego što sam došla kod tebe, Harry je navratio do mene da pokupi neke stvari. Uglavnom, zvao ga je neki lik i dogovorili su da se nađu u nekom Elliet klubu." Gemma je sada promatrala moju reakciju.

"Za veliko čudo znam gdje se taj klub nalazi." Počastvovano sam izgovorila. Zapravo, to je bio jedan od par klubova koje sam uopšte znala dok su cure iz moje škole znale sve u gradu i okoline. 

"Odlično. Rekli su da će se naći oko 11:00 PM" Promatrala je sat. "Imamo vremena." Rekla je uzbuđeno.

"Chloe, obećaj mi da ni pod koji uslov nećeš reći Harryu za ovo. On je opasan kada ga se laže i ne želim da te dovodim..“ Gledala me uplašeno. „Ne Gemma. Neću i ne brini. Dovoljno sam nevolja do sada prošla.“ Nekad pomislim da sam magnem za nevolje. Osjećala sam se užasno čudno. Za par sati idem uhoditi vlastitog dečka zbog ne znam ni ja čega. Šta ako je Gemma pogriješila i ako je Harry samo iz nekog razloga ljut na nju. Uh... Kako će samo biti ljut ako se ispostavi da je tako, pomislila sam.

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now