Part of your life

913 58 8
                                    

Harry's P.O.V (Harryeva perspektiva)

"Šta si napravio kretenu?" Louis se snažno zaderao na mene. Njegove riječi i vikanje podsjećalo me na sve što sam ikad ružno napravio u životu. Bolje reći, što sam lijepo napravio? Spisak bi bio jako kratak. I ponovo sam sjebao stvar. Nikad nisam ni sanjao da će mi neko u životu moći toliko da znači. Uvjek sam bio yolo tip kome je u glavi bila samo zabava i odurni posao koji sam radio. Ljubav je nešto što mi nikad nije padalo napamet, čak ni ljubav prema roditeljima. Ne znam jesam li svega 2 puta u životu rekao mami da je volim. Ali najveći krivac tome bio je moj otac i njegovi postupci. On je taj koji je prognao osjećaje iz mene i zaledio moje srce. 

Kada sam upoznao Chloe, osjetio sam se drugačije. U početku, kad sam tek saznao za nju, mislio sam da je samo jedna u nizu i da je moj cilj da završi tamo gdje i druge, ali nešto duboko u meni mi je govorilo da nije tako. Kad god bi pokušao da dovršim posao, njene zelene oči bi me obuzele i osjećao bi se kao pod hipnozom. Svaki put kad bi je dodirnuo osjećao bi toplotu i trnce koji bi neprestano prolazili mojim tjelom. Ali možda ne trebam da budem u njenoj blizini, jer samo nanosim nevolju, činim da ona pati. Kao što sam i sada. Povrijedio sam je zbog glupog telefona i jebene Loren. 

Moja ruka je posegnula za flašom Jack Daniel's-a dok su Louisove oči bile zaključane na meni. Nagnuo sam bocu osjećajući u ustima dobro poznat ukus viskija. 

"Opet ćeš da piješ?" Louisov glas prekinuo me u ispijanju mog omiljenog pića. Slegnuo sam ramenima i nagnuo bocu opet. Louis nije ni pokušavao da me odgovori ili da mi je otme, jer zna da to nije lako. Odmahnuo je glavom i izašao iz sobe. Nastavio sam da 'uživam u alkoholu' kako bi to neki rekli. 

Mobitel mi je zavibrirao označavajući da mi je stigla poruka. Na zaslonu je pisalo Zayn, pa što sad on hoće? Ušao sam u poruku i počeo da čitam,

'Hej bro, u vezi onoga što si tražio. Večeras u 01:00 ilegalna borba u zgradi pored starog mosta'

Osmjeh mu je pobjegao s lica. To je bilo baš ono što mi je sada potrebno, borba. Ostavio sam bocu viskija i posegnuo za ključevima od auta. Brzo sam izašao iz kolibe, ne dozvoljavajući Louisu da me spriječi. 

Boks me nije toliko privlačio kao sport. Najviše sam ga volio jer mi je pomagao u najetima bjesa i smirivao me, makar ostajao u modricama. Bio sam jedan od jačih boraca što se boksa tiče, jer ga treniram od svoje 17-te godine. Da, počeo sam sa boksom nakon stvari koje su mi promjenile život. 

Druga utjeha mi je bio sex. Mogu ponosno reći da sam odličan u tome. Uvjek sam mislio da ću do kraja života svakog dana jebati neku curu koju ću kasnije odbaciti, ali možda ne mora da bude tako. Kada sam bolje upoznao Chloe, počeo sam da osjećam nešto prema njoj, osim žudnju za seksom. 

Louis's P.O.V. (Louisova perspektiva)

Mazio sam El po kosi dok su moji misli letile Harryu, opet je napravio glupost. Ona mala mu je bila jedina utjeha da ga izvuče iz svega, al' on kreten to pokvari. Uvjek sam mislio da sam ja taj koji sve sjebe. 

"Što je bilo?" Upitala je El.

"Harry opet ide da se bori." Rekao sam uzimajući poveliku dozu vazduha.

"Da probamo da ga odgovorimo?" Upitno je podigla obrve.

"Kasno, već je otišao." Odmahnuo sam glavom.

Harry je od malena bio čudan. Tačnije, uvjek je bio veseo i razigran tip. Sve do svog 17 rođendana. Od tad se totalno promjenio, od izgleda do ponašanja. Nikad mi zapravo nije pričao što je svrha toga. Znam priču vezanu za Monsa, ali ne znam dalje. Prokleto mislim da nikom to nije ispričao. Nije nikad bio zaljubljen u boks. On mu je samo pripomagao da odbaci bjes i loše misli. 

...

*nakon 2 sata*

Chloe's P.O.V. 

Misli su mi neprestano letale glavom praveći uragan bez odgovora. Bilo je 03:00, a moje tjelo očito nije bilo žudno sna. Šta više, bježalo je od njega i od Harrya koji bi mi dolazio u san. Pogled mi je pao na prozor i zvjezde koje su se nestašno složile na njemu. Mjesec je odavao svoju punu stranu obasjavajući rijeku čija je voda bila potpuno prozirna. Da se danas nije sve ovo izdešavalo, pomislila bi da je ovo najljepša večer koju sam ikada imala. Sve je bilo oslikano i samo sam čekala da umjetnik preda svoj rad. 

Mirnu tišinu prekinulo je kočenje auta, pretpostavljam. Iskočila sam iz kreveta približavajući se prozoru. Napolju je bio parkiran crni Range Rover, meni dobro poznat. Oči su mi se raširile kada sam ugledala Zayna koji je pomagao Harryu da se uspravi na noge ali mu očito nije išlo. 

U tom trenutku misli su bile zaustavljene, a događajima nije bilo ni traga. Izašla sam iz sobe i spustila se niz stepenice. Zayn je otvorio ulazna vrata dok je jednom rukom pridržavao Harrya. 

"Š-što se dogodilo?" Upitala sam uplašeno. Moje noge su napravile par koraka približavajući se Zaynu i Harryu. Više se nisam bojala Harrya, šta više, bojala sam se za njega. Pogled mi je pao na njegovo lice koje je bilo unakaženo modricama. To je bio dovoljan odgovor na moje pitanje. Borba. Opet se borio. Harryeve oči bile su polu-zatvorene što je davalo znak njegovoj malaksalosti. Pomogla sam Zaynu da ga dovede u sobu. Polako smo ga oborili na krevet dok je ispustio jedan jecaj. 

"Možeš mu očistiti rane? Ja moram hitno nazad." Rekao je iznervirano Zayn dok se kretao prema vratima. Nesigurno sam klimnula glavom i otvorila ladicu pored Harryevog kreveta kako bi izvadila kutijicu za hitnu pomoć. Sjela sam do Harrya dobijajući pažnju s njegove strane. Oči su mu bile poluotvorene, a masnica iznad obrve je bila lako uočljiva. 

"Ljepotice.." Izgovorio je skoro nečujno budeći u meni poseban osjećaj. Pokušao je da se nasmješi, ali je ubrzo odustao zbog boli i silnih modrica koje su sigurno boljele. Uzela sam komad gaze te ga natopila alkoholom. Prislonila sam gazu brišući krvave fleke Harryevih modrica. Napravio je par grimasa čije je  značenje  sigurno bilo peckanje alkohola. Krenula sam da ustajem, ali me toplina u ruci zustavila. Harry je uhvatio moju ruku i nježno je mazio palcem.

"O-stani.." Tiho je rekao pokušavajući da drži oči otvorene. Unatoč svim mojim osjećajima, nisam htjela sebi dopustiti to. On prokleto mora naučiti kako se treba ponašati prema drugima. 

"S-amo me saslušaj...pa....onda..idi..ako hoćeš.." Govorio je isprekidano dok mu je modrica na rebrima sigurno smetala pri disanju. Sjela sam natrag pored njega, premještajući pogled na njegove oči koje su odavno već bile zaključane na meni. Zelenilo u njegovim očima odavalo je tugu i očaj i bilo mi je prokleto teško da ga gledam takvog. 

"Ljepotice.." Počeo je izgovarajući nježno nadimak koji mi je dao. Koliko god mi bilo glupo kad me zvao ljepotice, sada mi je to na neki način prijalo. 

"Ja...sam toliki kreten, žao mi je. Razmišljao sam i shvatio da bi tebi život bio bolji bez mene, ja stvaram samo brobleme i dovlačim ti nevolje, zbog mene si uvjek tužna i plačeš, to mi je najveća kazna. Možda bi bila srećnija s nekim drugim, ali.... Najbitnija mi je tvoja sreća, ali koliko god se ja trudio da te pustim, nemogu. Ja želim biti taj koji će biti razlog tvog osmjeha, želim biti važan u tvom životu. Potrudiću se da se promjenim, samo ostani uz mene... nemoj otići...."Riječi su polako izlazile iz njegovih usta, izazivajući u meni sve veći broj emocija. Suze su davno napustile moje oči, klizeći uz obraze. Harryev pogled bio je idalje prikovan na mene, a duboko u očima mogao se vidjeti maleni odsjaj. 

Primakla sam se pazeći da ga ne ozlijedim, i prislonila moje usne na njegove. Ostavila sam mali poljubac na dio donje usnice koja je bila rasječena. Njegove usne formirale su mali smješak, dok je jedna moja suza pala na Harryev obraz. Njegova ruka našla se na mom obrazu, zaustavljajući drugu suzu. 

"Dosta plakanja ljepotice..Rastužićeš i mene." Izgovorio je rijeći kojih sam se najmanje nadala. Zagrizla sam usnicu i nasmješila se. 

"Spavaj pored mene." Rekao je bacajući pogled na mjesto pored njega. Nisam se trudila prkositi već sam odmah prešla na drugu stranu približavajući se Harryu. Isprepletao je prste sa mojima i tako smo zaspali.

________________________________________

Heej svima. Znam da nije dugo bilo nastavka, nisam imala inspiracije i jednostavno mi se nije dalo pisati, nadam se da niste odustali od čitanja. 

Love ya. :)

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now