Snow

894 67 6
                                    

Da vam kažem par stvari, jer znam ako napišem dolje niko neće vidjeti. Žao mi je što nije bilo dugo nastavka, imala sam nekih poteškoća i nisa stigla pisati i razmišljati o priči. Neću je pauzirati, samo to da vam kažem.

Moje oči su se otvorile zadržavajući pogled na prozoru koji je odavao bjeli odsjaj. Poskočila sam iz kreveta i za sekund se našla kod prozora. Usne su mi nesvjesno formirale veliki smješak dok sam gledala pahuljice koje nestašno traže svoje mjesto na zemlji. Toliko sam se radovala snijegu, nisam očekivala da bi mogao padati na ovo mjesto, tik uz rijeku. Drveća su izgledala poput nekih debelih i visokih žena u bjelim kaputima, zakovčanim do grla. Nasmijala sam se mojoj glupoj konstantaciji. 

"Chloe.." Začula sam Harryev jutarnji glas. Njegove oči bile su zaključane na drugu stranu kreveta, dok su se obrve razočarano mrštile. Sigurno misli da sam otišla. Odlučila sam da ga ne mučim, znam koliko ga ovo zabrinjava.

"Ovdje sam." Uočila sam kako se trgnuo na moj glas te okrenuo glavu kako bi me bolje vidio. Veseli smješak pobjegao je sa njegovih usana otkrivajući bjele bisere. 

"Zašto si ustala?" Upitao je praveći tužnu facu. Uvjek je zanimljiv kad glumi da je ljut, ili tužan. 

"Harry, pada snijeg!" Veselo sam se pohvalila kao da sam ja zaslužna zato što pada. 

Harryu baš i nije bilo drago što sam mu to rekla. Isplazio je jezik i slegnuo ramenima naslanjajući glavu natrag na jastuk. 

"Hoćeš da prošetamo malo? Snijeg je divaan!" Hvalila sam snijeg nagovarajući ga da prošetamo. 

"Ne volim ga baš, ali sa tobom i u pustinju ako treba." Namignuo me je te ustao iz kreveta. Tek sam sad primjetila da je svo vrijeme bio u boksericama. Sada je veliki dio njegovog tjela bio otkriven, i moglo se uvidjeti zašto je Harry ovakav egoista. Pa pored ovakvog tijela svako bi bio. Nijedan dio nije imao manu. Izražene mišiće ispunjavale su većinom crne tetovaže. Iako nisam ljubitelj tetovaža, ovog dečku su itekako pristajale. Modrica na njegovim prsima već je polako blijedila, a masn

icama na licu skoro pa im neće biti ni traga. Prišao mi je stavljajući svoje ruke oko mog struka. Podigla sam pogled uočavajući njegovu raščupanu kosu. Izgledala je kao krošnja nekog velikog drveta. Nasmijala sam se na tu konstantaciju. 

"Što je tako smješno ljepotice?" Upitao je približavajući svoje lice mojim. 

"Ma...ništa, sjetila sam se nečeg.." Pokušavala sam da se izvučem iako sam znala da mi teško ide. Uputio mi je ozbiljan pogled pritom podigao obrve govoreći mi da shvata što hoću.

"Hajde reci, hoću i ja da se smijem." Izgleda da neće da popusti. 

"Tvoja raščupana kosa me podsjeća na krošnju.." Rekla sam i pogledala ga u oči. Napravio je zbunjen pogled prilazeći ogledalu kako bi bolje vidio svoju kosu. 

"Ne dopada ti se moja kosa?" Govorio je pomalo ljuto dok je pokušavao da ukroti nestašne kovrdže koje bi mu pobjegle isti tren kad bi ih pomakao. Izgledao je kao malo dijete. Nisam se htjela smijati iako sam u sebi umirala od smijeha. Ne želim više da ga nerviram.

Prišla sam mu iako je još bio okrenut ka ogledalu, obmotala svoje ruke oko njegovog struka. 

"Pogrešno si shvatio." Tiho sam izgovorila ostavljajući mali poljubac na njegovom ramenu. Okrenuo se prema meni otkrivajući onaj poznati, Styles smješak. 

"Onda ti se dopada." Rekao je otkrivjući egoizam u njegovom glasu. Prevrnula sam očima pokušavajući da ga zaobiđem. 

"Dakle, idemo u šetnju?" Izbjegavala sam da odgovorim na njegovu prošlu glupost. Nasmijao se i klimnuo glavom. 

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now