Memory or...

828 57 3
                                    

        25. Poglavlje

„Moja ljepotica je postala nevaljala?“ Vragolast osmjeh izvio se na njegovim usnama. Izaziva me.

„Uvjek sam bila takva, Styles.“ Protrljala sam svoje tjelo o Harryevo i njegov izdisaj ispunio je prostoriju. Ispod bjele košulje bili su čvrsti, napeti mišići i prsa koja su neravnomjerno pomjerala.

„Chloe...što....radiš..“ Dozvolio je da mu još jedan izdisaj padne sa usana kada sam ruku protrljala o njegovo međunožje. Ruke su mu došle do radnog stola i isti sekund se naslonio na njega. Moja ruka idalje se nalazila na istim mjestu.

„Što je bilo Harry?“ Zlobno sam se osmjehnula i zubima okrznula dio njegovog vrata. Sad sam ja vodila, i sviđalo mi se to. Harry je zbog mojih akcija djelovao nekako pogubljen, ometen.

„Ljepotice...“ Pobjeglo mu je sa usana kada sad malo stegnula njegovo međunožje koje je sada postajalo tvrđe.

-Snažan bljesak dolazi mi pred oči i sklapa ih. Čovjek u crnom mi se zlobno smješi i prilazi mi. Stavlja ruku na moja usta dok suze napuštaju moje oči.-

Odjednom sve nestaje.

Slika mi se na kratko prikazala u glavi. Što se događa? Pšrestrašeno sam se odmakla ne znajući kako da reagujem. Što sam zapravo vidjela? Naprezala sam misli ne bi li ponovila onu sliku koja mi je maločas došla pred oči, ali bezuspješno. Neko mi je željelo učiniti nešto loše, zaključila sam po slici i zlobnom smjehu onog čovjeka. Nisam mu mogla vidjeti lice od silnog mraka koji je ispunjao prostoriju. Prodrmala sam  glavom vraćući se u stvarnost. Nisam mogla obuzdati tjelo od pretjerane radoznalosti što mi se upravo dogodilo. Počela sam da se odmičem unazad, sve dok nisam udarila glavom o nešto čvrsto. Mislim da je u pitanju zid.

„Chloe...š...što se dogodilo?“ Harry se očito digao iz transa. (weird)

„Ne znam.“ Prazno sam gledala u prostor ispred mene ne primjećujući što je zapravo to. Ovo me potreslo.

„Ljepotice...brineš me..“ Osjetila sam blag stisak na ruci. Harry je isprepletao prste sa mojima. Pogled sam usmjerila na njega ali idalje sam gledala pusto. Pokušavala sam vratiti film od prije par minuta. Lažno sam se osmjehnula nadajući se da sam zavarala Harrya. Osmjeh mi je ubrzo pao sa usana, nisam bila dovoljno dobra u tome. Trebala bi reći Harryu. Jedan dio mene je žudio da mu ispriča, a drugi je strahovao da mi se ne bude rugao. ’Mislim da je drugi upravu.’ Komentarisao je glasić koji mi je ovaj put bio najmanje bitan. Ako mi kaže da sam patetična balavica i da samo umišljam, dotućiće me. ’Bojiš se istine, lala...’ Izazivao me, opet.

„Chloe...“ Način na koji je izgovorio moje ime, bilo mi je dovoljno da mu vjerujem. Bacila sam mu se u zagrljaj i čvrsto obmotala ruke oko njegovog vrata.

„Što je tako strašno, ljepotice?“ Šaptao je dovoljno da ga čujem. Još više sam primakla tjelo njegovim.

„H..Harry...“ Izgovorila sam njegovo ime. Postavio je ruke na moje bokove i podigao me. Isti trenutak nogama sam opkolila njegov struk dok je on svojim rukama pridržavao moje butine.

„Gdje..“ Glas mi je bio tih i promukao, nisam mogla završiti do kraja.

„Vodim te na jedno mjesto. Tamo ćeš mi sve ispričati.“ Krenuo je ka vratima. Bila sam odjevena u sivo-rozoj pidžami, ali to je bilo nešto što me najmanje interesovalo sada. Izašli smo iz moje kuće, a ja sam idalje bila prikačena za Harrya. Imam osjećaj da su nas prolaznici gledali kao dva majmuna koja su ispala iz cirkusa. Bar sam ih ja podsjećala na njih.

Harry je otključao auto te me postavio na suvozačevo sjedište i spustio ga tako da sam sada bila u ležećem položaju. Upitno sam ga gledala i krenula da se podignem.

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now