Styles

885 59 10
                                    

Želim da vam kažem da obratite pažnju na svaku pojedinost, jer odavde kreću veće radnje. Ne nadajte se da je ovo obična ljubavna priča, jer je ovo suprostnost od toga. Priča će imati puno problema i zapleta, nadam se da će vam se ubudući nastavci dopast s obzirom da će biti puno duži.

Uživajte, x

24. Poglavlje

„Moramo već jednom završiti s tim!“ Negdje kroz san mogla sam čuti Harryev pojačan glas. Zar ne shvata da spavam? Hm, sigurno je nešto jako važno. Opipala sam mjesto do mene osjećajući samo plahtu pod rukom. Bila sam previše umorna da bi otvorila oči.

„Ona te je vidjela! I sjeća te se sigurno!“ Još jače se zaderao te sam osjetila kako je obalio nešto. Ko se sjeća? Pokušavala sam protumačiti Harryeve riječi, ali mi ništa nije padalo na pamet.

„Dovraga!“ Prekinuo je razgovor te bacio telefon na sto. Otvorila sam oči i pogled mi je odmah pao na prozor. Još je noć? Pa ko ga uznemirava usred noći...

„Harry?“ Sad je pogled usmjerio na mene. Nije očekivao da sam budna.

„Zašto ne spavaš ljepotice?“ Zabrinutno me gledao.

„Čula sam kako razgovaraš.“ Skrećala sam s teme. Na njegovo pitanje nisam imala odgovor. Tačnije, spavala sam sve dok me nije probudilo njegovo deranje.

„Oh, probudio sam te.“ Shvatio je. „Izvini ljepotice.“

„S kim si pričao?“ Moja radoznalost nije mogla da se drži po strani. Nekad sam željela da okinem sebi jezik, možda bi mi to jedino pomoglo. ’Kao što je Van Gogh otkinuo sebi uho..’ Prokomentarisao je glasić. Mrzjela sam ga.

„Ljepotice radoznala si.“ Legao je pored mene.

„Ima nešto loše u tome?“ Pokušavala sam da se izvučem.

„Uvjek ima.“ Opet nejasan odgovor. U školi bi trebali uvesti predmet ’Kako razumjeti Harrya Stylesa’ jer ga očito niko ne kapira.

„Koliko loše?“ Moram izvući nešto.

„Dosta.“ Smrknutim pogledom je prokomentarisao. Nisam više željela da ga ispitujem. Mogla bi se odati ako nastavim, a ne želim upropastiti Gemmin plan. Harryu je u trenutku telefon zavibrirao i namrštio se dok je čitao poruku. Preokrenuo je očima i razljućeno ustao. Pa šta mu je sad?

„Ljepotice...“ Prišao mi je. Otisnuo je mali poljubac u ugao mojih usana i odmakao se.

„Moram da idem.“ Kratko je izustio, okrenuo se i otišao. Zaista čudan lik. Koliko god se trudila da ga upoznam, uvjek bi se pojavila neka nova njegova strana koja bi mi pobrkala misli. Ali, ko ima mane, mora imati i vrline. Harry je prilično lijep, ali ja to ne smatram vrlinom. To je samo izgled... Nadam se da ću uskoro upoznati još neku Harryevu vrlinu.

Nervozno sam bacila pogled na plafon. Ispunjala ga je bijela boja, prilično dosadno, pomislila sam. Što mogu ra...... Zvono na vratima odzvanjalo mi je u ušima. Kako nisam primjetila da je ovako bučno? Ko bi mogao u ovo doba da zvoni? Da nije izbio požar? Daj Chlo, dovoljno si patetična, tješila sam se. Lijeno sam se podigla sa kreveta i odšetala polako do vrata ne mareći da neko čeka ispred i sigurno se smrzava. Hm, tako mu i treba kad me budi. Tehnički, već sam bila budna ali nije li nepristojno zvoniti ovako kasno? ’Možda je otmičar došao da ti otkine jezičinu?’ rugala mi se podsvjest. Šta ako je otmičar stvarno? Trenirala sam boks kao mala, odbraniću se. ’Kao i prošli put.’

„Ko je?“ Bojala sam se.

„Ja.“ Hm.. glas mi je odnekud bio poznat.

„Rec ime ili ti neću otvoriti vrata.“ Prijetila sam mršteći se iako sam znala da me ne može vidjeti. Glupa konstantacija.

DARK ANGEL // Harry StylesWhere stories live. Discover now