Chapter 8: Buď môj model

365 28 2
                                    

Zayn nám našiel miesto, aby sme sedeli vedľa seba. No každý na nás zazeral vrátane skupiny chalanov, ktorý sa pravdepodobne kamarátili so Zaynom. Dokonca aj učiteľka-slečna Coleová na nás pozerala.

Má asi 30 rokov, jej vlasy sú jasne fialové a s jej make- upom vyzerá sama ako umelecké dielo.

Necítila som sa najlepšie a tak som svoju pozornosť venovala umeniu a začala čmárať tváre ľudí a dúfala, že ich to o chvíľu prestane baviť.

"Prečo všetci tak zazerajú?" Zašepkala som Zaynovi.

"Pretože si nová." Zašepkal späť a rukou mi trel rameno na znak, aby som sa uvolnila. Trochu to pomohlo.

Hej, asi to bude tým.- A pravdepodobne aj preto, že sedím vedľa neho.

Na chodbe stál Harry a dal mi pohľad "Musíme sa porozprávať", no ja som kreslila so Zaynom. Ignorovala som ho.

Nakoniec aj tak prestali zazerať. Chvíľu nám niečo hovorila slečna Coleová, no potom nám dala za úlohu vybrať si partnera a spraviť "malý fotografický projekt."

"Vy a váš partner pôjdete po našej škole bez vydania zvukov a spravíte tri fotky. Jedna  bude v statickej pozícií(nehybná), druhá fotka bude v dynamickej pozícií a tretia bude náhodná.Keď budete hotový, vrátite sa a budete ich analyzovať. Keď to budete mať, pošlete mi ich e-mailom. Cez pár z nich si prejdeme budúcu hodinu. To je všetko."

Zayn a ja sme našli tiché miesto neďaleko učebne. Zayn vytiahol jeho IPhone z vačku.

"Takže teraz budeš môj model." Povedal s jeho prízvukom a uškrul sa.Nemohla som si pomôcť, no pretočila som oči nad jeho poznámkou.

Nemohla som sa prestaň na neho pozerať a videla som opäť jeden z jeho úškrnov.

"Takže s čím začneme? So statickou fotkou?"

Prikývol.Pozrel sa na display na jeho mobile a kusol si do pery.Ruky som si spustila pozdĺž tela a snažila sa nehýbať. O chvíľu som m videla, ako ma Zayn fotí.

Na druhej fotke som zapózovala, akoby som utekala a k tomu pridala môj hlúpy pohľad. Obaja sme sa zasmiali, no nechali sme ju.

"A teraz posledná-" Jeho hlava sa dotýkala mojej, keď nás fotil. Nemohla som si pomôcť, musela som vdýchnuť jeho vôňu. Posledná fotka bola roztomilá.

Musela som uznať, že Zayn je šikovný - a ak mám byť úprimná, tak to by som si o ňom nikdy nemyslela.Alebo možno len miluje umenie - to bude ono.

****

Keď som kráčala z učebne,zacítila som niečie ruky na mojom zápästí. Harry ma odtiahol do rohu, kde som sa stretla s Louisom a Niallom.

"Pusť ma."  Prikázala som a stisk zoslabol.

"Prepáč, nemyslel som si... to je jedno, musíme sa porozprávať." Vyzeral, že to vraví vážne. Niall príliš vážne nevyzeral. Bol zaneprázdnený jedením čipsov.

Nasledovala som ich von. Prestalo pršať a svietilo slnko.Sadli sme si na starú lavičku, ktorá bola ešte stále trochu vlhká od dažďa.

"Tak?" Povedala som trochu naštvane. Vedela som, že to bude o Zaynovi.

"Chceli sme ti povedať, aby si bola opatrná. Sú veci, ktoré o Zaynovi nevieš, Zoe. Nie je ten, kto si myslíš."  Povedal Harry.Pozrel sa cez rameno aby sa uistil, že sme tu sami.

 "Má pravdu. Mala by si sa od neho držať ďalej. Nie je nič viac, ako problém." Louis sa mi zahľadel hlboko do očí.Boli modré ako Niallove.

"Čo tým myslíš? Je zlodej alebo čo? Čo spravil, že je zlý?" Cítila som, že sa ho musím zastať.Bol ku mne milý, odkedy som sa prisťahovala.

"Spravil veľa zlých vecí... Všetko, čo potrebuješ vedieť je, že nie je dobrý. Je to pre tvoje vlastné dobro, chceme ťa ochrániť." Harryho zelené oči začali iskriť.Verila som im, keď vraveli, že ma chcú ochrániť, no nechápem, prečo sa do toho starajú.

Cítila som, ako by ma bodlo žihadlo, keď Harry spomenul všetky vie "veci", čo Zayn spravil.

Louis vyzeral, akoby o chvíľu vybuchol. "Harry má pravdu, Zoe.  Nie je to chlapec, s korým by si chcela byť.Vieš, je to dlhý príbeh no v krátkosti... zabil niekoho."

Is he really very dangerous?Where stories live. Discover now