Bölüm 9: Şizofreni

1.3K 31 0
                                    

Roger Barrett uyandı.

Önce kaşlarından süzülen kanın tadını hissetti dudaklarında, sonra soğuk şebeke suyunun soğukluğunu hissetti omurilik soğanının hafif sızlamasıyla.

Tekrar bayıldı.

Bu kez uyandığında Suner Hastanesi’nin acil servis bölümündeydi ve hemşirenin gencecik göğüs dekoltesine gözlerini açmıştı ki, karşındaki kesiklere hemşirenin dokundurduğu gazlı bezin verdiği acı Roger’ı tekrar bayıltmaya yetmişti.

-Efendim yedi gündür baygın halde. Arasıra da uyanıyor. Çarşamba günü kendine geldiğinde anlamadığımız bir dilde şarkı söylüyordu. Fakat sanki bize tepki vermiyordu.

Arkadaşının isteği üzerine Roger’ı incelemeye gelen Massiva Üniversitesi Nöroloji Bilimdalı Başkanı Profesör Until’e rapor veriyordu genç doktor Larissa.

Larissa; 32 yaşında, krem karamel saç renginin parlaklığında bir tene sahip olan alımlı bir kadındı. Üniversitede her ne kadar parlak bir öğrenci sayılmasa da bir dizi bağlantıları ve mesleğine duyduğu aşk ile emin adımlarla yükselmeye adamıştı kendisini.

MR sonuçları elinde olan Until, hastanın derhal üniversiteye naklini talep etti ve aracıyla Roger’ı nakleden ambulansa eşlik etti.

Bir dizi test sonuçlarına göre biraz beslenmesine ağırlık verdiği Roger tam 12 gündür Massiva Üniversitesi’nde yatıyordu. Yüzünün rengi biraz kendine gelmişti fakat profesör sorular sordukça Roger sanki başka şeyler düşünüyormuşçasına profesörün gözlerine odaklanamıyor ve bazen beş altı kelime mırıldanıyor oysa anlaşılamıyordu.

Tam 12 gün olmuştu. Roger birden uyanarak yüksek sesle bir şeyler tekrarlıyordu.

-Mercury geç kalıyor! Uyanmamız gerekiyor, çözün ellerimi.

Hastaların test sonuçlarını önündeki kağıt kalemi kullanarak analiz etmeye çalışan Until, karşısındaki plazmadan Roger’ı görüp hemen koltuğundan fırladı. Larissa ve ona yardımcı olan üç hemşire zorla zerk ettikleri ilaç ile Roger’ı sakinleştirmeye çalışıyorlardı.

-Zaman kaybısınız! Lütfen çözün şunları.

Ara sıra nöbet geçirdiği için el bileklerinden yatağa bağlanmıştı. Bir atı bayıltacak derecede Diazem zerk edilmişti kolundan fakat hiçbir etkisi olmamışa benziyordu.

-Neler oluyor burada!

Diyerek biraz uzaklaşmalarını işaret etti profesör, sağ elini kullanarak.

-Doktor bey lütfen beni derhal taburcu edin, Mercury geç kalıyor. Lütfen!

-Sakin olun. Sizi birkaç gün daha müşahede altında tutmamız gerekiyor, sakin olursanız konuşalım.

Roger çırpınmayı bırakmış ve odadaki en yetkili kişinin profesör Until olduğunu , yaka kartından ve çözüme ulaşma isteğinden dolayı anlayarak bunun doğru karar olabileceğini düşünmüştü.

Profesör ve Roger günler süren masa başı seansları sonucunda profesör nihayet teşhisi koymaya karar vermişti; şizofreni!

-Bay Until ilk uçak ile Hindistan’a uçmam gerekiyor. Aciliyeti bulunan işlerim var.

-Geçirdiğiniz nöbetlerden anlaşılan ağır bir travma atlatmışsınız ve sebebi de henüz belirsizliğini koruyor. Sizi bu halde taburcu etmemiz mümkün değil. Şu an elimizdeki durum, tedaviyi tamamlamak zorundayız.

-Bakın profesör; devlet adına kriptograf yani sizin anlayabileceğiniz gibi anlatmak gerekirse, belirli şifreleri anlaşılabilecek düzeye indirgeyerek çözme içinde uzman olarak görev aldım ve emekli edildim. Çalıştığım kurum Haarp adında gizli bir uzay –bilim araştırma kurumuydu. Karşılaştığımız bir olay neticesinde 29 yaşında emekli edildim. Bunlar size hayal ürünü gibi geliyor olabilir ve ispat edemeyeceğimi daha önce de belirtmiştim fakat gerçek bu! Ve siz bende kişilik bölünmesi olduğunu düşünüyorsunuz .

-Bay Roger sıradan bir devlet memuru olduğunuz gözü..

-Biliyorum! Biliyorum profesör. Bunu bir kaçış cevabı olarak görmeyin fakat sizinle bu şartlarda bu sohbeti yapmak bile saçma. Bana sorular sorup şüphelerinizi artırmaktan başka elinizde bir şey olmayacak.

Roger sonraki günlerde bu konuşulanlar yerine, ailesinden ve araba çarpması sonucu kendi elleriyle toprağa vermek zorunda kaldığı köpeği Lukas’tan bahsetti.

Teşhisten tam altı gün sonra profesör teşhisinde yanıldığını anlamış ve Roger’ın onbeş günde bir ve iki ay sonrasında ise ayda bir gelip kendisine görünmesine karar verip onu taburcu etti. Fakat bunun resmi bir bağlayıcılığı yoktu.

Şizofreni teşhisini haksız çıkaran Roger, hastanenin hizmetlerinden biri olan elektronik tablet ile kullandığı internet sayesinde araştırdığı ve eski tabletlerde bile adının geçtiği Agartha Uygarlığı hakkında bilgi topladıktan sonra ilk uçağa atlayarak Hindistan’a yola koyulmuştu bile.

Sirius ŞizofrenleriWhere stories live. Discover now