Bölüm 2. "İlk gün"

13.7K 610 133
                                    

Demir Soykan

Sessizlik...sessizlikten nefret ediyordum. Gece saat kaçtı bilmiyorum. Karanlık , sessizlik ve yanımdaki yastıkta Mira'nın kokusu vardı. Sessizlikten nefret etme sebebim ise geceleri Mira'nın mırıldanışlarına alışmış olmamdı. Şimdi her yer sessizdi.
On yedi yıl , tam on yedi yıl olmuştu Mira öleli. Eksikliği hep benimleydi.
Yaprak ise şimdi on yedi yaşındaydı. Onu bütün emeklerimle büyütmüştüm. Herkesten korumuştum. Yaşamamın tek sebebi Yaprak'tı. O benim kızımdı. Prensesimdi. Şu an ise çok güzel bir kızdı. Annesi gibi bakıyordu. Umutları vardı. Sürekli hayal kuran capcanlı bir kızdı. Aynı Mira gibiydi , kızıma her zaman destek olmuştum. Yaprak hariç kimseye iyi davranmıyordum. Soğukanlıydım. On yedi yılda çok şey değişmişti. Çevremde hala eski dostlarım vardı. Herşey aynıydı tek bir şey eksikti oda benim Miniğimdi. Ilk zamanlarda çok kötüydüm zorlanmıştım. Artık alışıyordun. Kül olmaya mağruz kalıyordun. Ateş seni bitirse bile birşey diyemiyordun sadece susuyordun.

Bu hislerim haricinde herşey aynıydı kızımı herşeyden çok seviyordum. On yedi yıl boyuncada Mira'ya verdiğim sözü tutmuştum. Kızımızı korumuştum ve her şeyiyle Mira'ya benzemişti.

"Günaydın Baba!"

Diye neşeyle merdivenlerden inen kızıma baktım gülümseyerek ona cevap verdim

"Günaydın Prensesim"

Yaprak gelerek yanağımdan öptü daha sonra yemek masasında karşıma oturarak kahvaltısına etmeye başladı. Tanrım bir insanın davranışlarbu kadar mı Annesine benzerdi ?

"Okulun ilk günü için nasıl hissediyorsun?"

Diye sordum. Yeni bir okula başlayacaktı ve yanında Rüzgar'da olacaktı. Heyecanlı olmalıydı. Yanında Rüzgar'ın olmasıda iyi olmuştu yanlızlık çekmeyecekti , benimde aklım onda kalmayacaktı.

"Baba normal okul işte ne hissedebilirim ki?"

"Heyecanlısındır belki?"

"Ahh sanmıyorum orası züppe dolu"

"Özel okul olması gerekiyordu bebeğim senin için daha iyi"

Sıkıntıyla iç çekti

"Baba normal okulda başıma ne gelebilir?"

"Bünyen zayıf . Devlet okulundakiler çok dengesizler ve senin için özel okul daha iyi hem eğitim açısındada daha iyi"

"Peki zaten Rüzgar var. O yüzden pek sorun değil"

"İşte benim kızım. Hadi bakalım okulun ilk günü ben bırakıyorum seni"

"Tamam"

Diyerek kalktı bende kalktığımda merdivenlerden yeni uyanmış Meriç iniyordu.

"Günaydınlar"

"Dayı hiç kalkmasaydın bari"

"Sen sus kız saat daha kaçta konuşuyosun "

"Öf Meriç konuşacağına git işine hadi biz çıkıyoruz"

"Tamamdı kardeşim görüşürüz"

Ona cevap vermeden Yaprak ile arabama bindim. Okuluna sürerken düşünüyordum. Yaprak onyedi yaşındaydı ve deli yaşlarındaydı. Biz Mira ile onyedi yaşımızda tanışıp birlikte olmuştuk. Yaprak bir ilişki yaşasa ne tepki verirdim bilemiyorum ama başka bir erkekle olmasını istemiyordum . Sanırım kızımı çok sahiplenmiştim. Açıkcası Yaprak bir gün yanında bir çocukla gelse ağız burun dalardım.

Düşüncelerimden ayrıldığımda okula gelmiştim.

"Geldik prenses"

"Çıkışta ben Rüzgar'la dönerim "

Lise Belası 2Where stories live. Discover now