Kapitola tridsiata siedma

318 34 1
                                    

  London's POV

  Moje uši ma kvôli hlasnej hudbe bolia. Nemohla som byť šťastná, bola som iba nervózna. Bolo to ako keby za barom vedľa mňa sedela neznáma osoba. Niekto, koho som nikdy predtým nestretla. Avšak vedela som, že táto osoba ma miluje a že mi je oveľa viac ako len cudzinec.

  Potrebovala som to... potrebovala som dôkaz ... chcela som vedieť, či ma naozaj miluje.

  Po prvýkrát mi na um chodili myšlienky ako nikdy predtým. Nekalé myšlienky. Jeho prsty, ktoré na mne zanechávajú husiu kožu. Jeho pery, ktoré ma láskajú... Moje ruky v tých novo-objavených kučerách.

  Cítila som príjemný, ale neznámy pocit brniaci v mojom podbrušku a zahryzla si do pery. Harry sa ma nedotkol odkedy ma priviedol späť do klubu. Chýbali mi jeho dotyky, aj keď som ich predtým poznala iba od Marcela. Sŕkal z jeho drinku, pozerajúc za bar, kde nám barman servíroval. Obaja sme boli potichu a nepovedali si ani jedno slovo. Nevedela som, čo povedať. Jediné, čo som vedela bolo, že rovnaký problém mal aj Harry. No nejako som chcela vedieť, aké by to bolo cítiť...cítiť Harryho...všade.

  "M-môžme ísť domov?" povedala som jemne a napriek hlasnej hudbe Harry rozumel, čo som sa ho spýtala, vážne prikyvujúc a berúc moju ruku do tej svojej, aby ma odviedol z budovy.

  Zobral ma do dobre známeho auta, v ktorom som už niekoľkokrát sedela. Keď konečne nastúpil, pozrel sa na mňa, pýtajúc sa ma jeho drsným hlasom, kam chcem ísť.

  "K tebe?" Môj hlas sa triasol.

  "Nie sú tvoji rodičia doma?"

  "Sú, a preto tam nechcem ísť..."

  Jeho pery vytvarovali tvar 'o', potom znovu prikývol a naštartoval motor. Pravdepodobne ani nezaznamenal, čo som mala na mysli, pretože vedel, že nenávidím svojich rodičov. Pravdepodobne už boli doma z práce a mama sa usadila na gauči, aby šla spať, pokým otec pokračoval v práci na notebooku. Ich deň som mala zaznamený vo svojej hlave. Jednu vec som vždy vedela a tou bolo to, že som nikdy nechcela prevziať ich spoločnosť. Možno ju môže prevziať moja sesternica, ale ja si istotne nechcem zničiť život tak ako oni. Nie ešte život mojich budúcih detí.

  "Je mi to tak ľúto, že som ti zničil večer," zašepkal Harry, jeho ruky upevnili stisk na volante.

  "Nezničil. Bol to len šok, musíš chápať, že toto všetko je pre mňa nové, ten fakt, že som vo vzťahu a mám slávneho priateľa-"

  "Prosím, prosím už nikdy znovu nevrav slovo 'slávny'..."

  "A-ale ty si?" zamračila som sa.

  "Viem, ale neznášam slovo 'slávny', neopisuje ma to ako osobu, ale opisuje to mňa ako populárneho somára. Nepáči sa mi to," povedal mi. "Je to skoro ako keby ti ľudia vraveli 'Hej, London, mohla by si mi poskytnúť prehliadku mesta po tvojom tele?' "

  Ťažko som prehltla, nečakala som, že by to povedal. Pozrela som sa z okna do tmavej noci, keď som počula chrapľavé 'prepáč'. Nechcela som, aby táto noc bola pre mňa sklamaním, ale nevidela som žiaden spôsob jej vylepšenia.

  "Prepáč, že som ti zničil večer," zopakoval Harry, ale tentokrát som mu neodpovedala, pretože mal pravdu.

  "Nechcel som..." zašepkal, keď si všimol, že som ostala potichu.

  No tentokrát som iba slabo prikývla, dúfajúc, že sa stále stane nejaký zázrak. Moje ruky cestovali po hebkej látke mojich čiernych šatov a skutky z predošlej noci zaplavili moju myseľ. Ako veľmi šťastný bol, že sa mi páčili, ako ma bozkával, pokým obkolesil moje boky.

  Teraz to bolo ako keby sme boli späť na začiatku. Nevedela som, či sa za mňa bude Harry na verejnosti hanbiť. Zrazu som bola veľmi neistá, aj keď jeho osobnosť bola stále taká istá. Nanešťastie som nemohla zabudnúť na ten zoznam, jednoducho preto, že momentálne boli niektoré body potvrdené. Ale tiež som si spomenula, že sa Harry musel cítiť rovnako. Stačilo mi myslieť ako on a hneď som zistila, že jemu sa nedarilo. Ako mohol vedieť, že budem mať Harryho rada tak ako Marcela? Istotne sa bál, že ho opustím...Možno sa bál toho, že sa k nemu budem správať inak ako predtým? ...

  Len po týchto myšlienkach sa moja situácia nesmierne zmenila. Ja som bola tá, ktorá mu musela ukázať, že ho milujem. Musela som dokázať, že budem pri ňom stáť bez ohľadu na to, čo príde...

  "Milujem ťa."

  Sledovala som ako sa Harryho črty pri mojom hlase zjemnili, ale plnou silou si zahryzol do pery. Bol neistý? Nie. Skôr si myslím, že si spomenul na vetu, ktorú mi povedal.

  Chcel, aby som si bola stopercentne istá, predtým ako poviem niečo takéto.

  "A ja milujem teba." Jeho slová ma prekvapili, ale za to som si ich naplno užila.

  ***

  Harry si dal jeho čierne sako na jeho posteľ, predtým ako si sadol vedľa mňa. Bola to trápna chvíľka. Obaja sme hľadeli na stenu. Uvidela som fotku na poličke v jeho obývačke a jemne sa zachichotala.

  "Čo?" Harry vyzeral byť zmätený, ale videla som jeho úškrn.

  "Nič..."

  "Aw, no ták, povedz mi!"

  "Fajn," vzdychla som. "Len som rozmýšľala nad tým, aká som bola hlúpa..."

  "Prečo?"

  "Pretože som ani nezačala pochybovať o tvojej identite."

  Usmial sa.

  "Tak som sa ti to bál povedať," zamrmlal, pozerajúc sa mi do očí.

  Obaja sme si hľadeli do očí. Videla som iskriacu zelenú, jeho ružové pery a tie jamky, ktoré skrášľovali jeho líčka. Pomaly sme sa k sebe približovali, predtým ako som ochutnala jeho sladké pery. Naklonili sme sa dozadu, pokým moje ruky pociťovali jeho teplú pokožku pod jeho bielou košeľou.

  No nakoniec som odhalila jeho nespočetné množstvo tetovaní a moje oči sa rozšírili.

  __________________

  -L. xx

The Undercover Nerd (Slovak translation)Where stories live. Discover now