Kapitola trinásta

356 44 4
                                    

  Harry's POV

  Rozlúčili sme sa, predtým ako som nastúpil do auta a odišiel. Našťastie mi Simon povolil jazdiť na mojom Range Roveri, že tank z prvého dňa v škole, zostal tankom a ničím iným. Nikdy som ho druhýkrát nepoužil. Nikdy viac.

  V ten večer bola London veľmi obozretná. Možno preto, že som nebol úprimný k jej práci alebo možno, pretože som jej priamo povedal, že som ju chcel presvedčiť o niečom, na čo mala svoj vlastný názor. Keby vedela, že som Harry Styles, dala by príbehu druhú šancu, možno by ho dokonca prepísala alebo by si aspoň premyslela tie predsudky o celebritách. Možno bude mať pravdu, pretože som k nej na začiatku nebol milý. Ale čo by som mal robiť, ak som mal pravdu ja? Že to nebola moja vina? Presne, nemohol som s tým veľa urobiť. Trafila slabé miesto - byť slávnym. 

  Ale raz, keď bude vedieť, kto som, potom som si istý, že si to rozmyslí...presne ako ja sa vraciam krok po kroku k starému Harrymu, ktorý bol v ústraní po dlhú dobu.

  Celkom sa mi páčila moja premena,... aby som bol úprimný, chýbalo mi moje staré ja. Cieľ, priblížiť sa k starému Harrymu, bol neuveriteľne dobrý, vďaka mojim kamarátom a šéfovi. Pomaly som sa skamarátil s Marcelom, uisťovalo ma to, že nikto ma nemohol vidieť a ja som nemusel utekať pred tými paparazzami. Ale osoba, ktorá najviac vyčnievala, bola London. V jej prítomnosti som sa cítil pochopený a nejako normálne. Normálne ako normálna osoba ako každý iný. Ako aj s chalanmi, aj s ňou som mohol byť sám sebou a nemusel som sa skrývať alebo sa správať ako arogantný somár, ktorým som nikdy v skutočnosti nebol. 

  Nevedel som, či to bolo kvôli nej, ale odkedy som prišiel na univerzitu, neflirtoval som so žiadnou ženou. Ten arogantný somár miloval flirtovať a pokukovať po dievčatách, ale Harry, ktorým som raz bol, a ktorý sa znovu ku mne vrátil, bol iný. Samozrejme som sa staral o dievčatá, keď som bol šťastný, ale to je úplne normálne vec pre tínedžera. Zrazu som veci videl z inej perspektívy a páčilo sa mi, že to bolo veľmi podobné starému Harrymu. 

  Celú cestu autom k môjmu domu som bol stratený vo vlastných myšlienkach, mysliac na to, ako by som mohol London dokázať, že celebrity sú niekedy len osamelé a snažia sa získať si pozornosť. Presne ako som to robil ja. Aj keď ja mám rodinu, ktorá ma miluje, stále som sa cítil sám v strede bleskov okolo mňa ako nekonečný oceán, cez ktorý by som nikdy nepreplával. Ale teraz som mal London a zabudol som na ten nepríjemný chlad, ktorý bol medzi nami, keď sme sa prvý raz stretli, len som si to tieto posledné dva týždne nechcel priznať.

  Našťastie mi dala nejaký čas. Čas. Áno, to je to, čo potrebujem. Mal som plán, ktorý som nemusel rozoberať so Simonom. Nepriamo mi to už povolil. Ale iba raz som si chcel Marcela naplno užiť.

  Výnimočne, som prišiel na túto univerzitu na skoro posledné tri mesiace štúdia, keď ma poslali z 'inej univerzity' západného Anglicka, pretože 'sa moja rodina presťahovala do hlavného mesta'. Ostávali mi dva mesiace do promócií. Konečne Marcela tresknem do koša, ale to nik nebude dopredu vedieť, iba ak sa niečo pokazí.

***

  "Čau, kámo," Niall ma pevne objal.

  "Máme vystúpenie, že?" spýtal som sa, odkašlávajúc si.

  "Áno, spievame nejaké pesničky z nového albumu." Povzdychol som si.

  Môj hlas bol celkom dobrý, keďže som pesničku veľakrát cvičil v predošlých dňoch. Za štyri týždne bude video k našej pesničke: Best Song Ever a potom o mesiac budú promócie. Veľmi sa mi páčila predstava videa. Spýtal som sa, či by som mohol hovoriť s režisérom a rozobrať scény a dej. Myslel si, že môj nápad je skvelý a nevedel som sa dočkať, kým budeme s chalanmi konečne natáčať. Okrem toho, dátum vydania by sedel. Aj tak by som musel London prosiť, aby si to video pozrela.

  Dnes sme sa k sebe správali radšej ticho. Nikto nič nepovedal, ani pre hocijaký dôvod. Len na chémii som jej pomáhal s niečím, čomu nerozumela, ale naspäť som dostal iba ťažko povšimnuteľné prikývnutie. Možno na mňa bola naštvaná, alebo neviem čo. 

  Našu prácu sme dali učiteľke. Aj keď London vyzerala, že jej to je trochu ľúto, snažil som sa ju presvedčiť, že aj napriek všetkému to bola dobrá práca a že to spravila dobre. Neviem čo je to s tými dievčatami. Možno mala menštruáciu.

  Ale teraz som sa musel sústrediť na vystúpenie s chalanmi...

  "Ideme do toho!" zamrmlal som, predtým ako sme sa s chalanmi držali okolo ramien a potom bežali na pódium.

  Výkriky našich úžasných fanúšikov prinútili moje srdce energicky dunieť proti mojej hrudi... Tento pocit bol nový, ale stále bol v mojej pamäti. Všetky vystúpenia v X-Factore ho spôsobovali, ale potom sa vytratil. Teraz bola London dôvod pre tento divný, ale zároveň príjemný pocit. Bol som šťastný, že moji fanúšikovia mi spôsobovali to isté. Možno to bolo preto, lebo som vedel, že London ma mala rada a vediac, že moji fanúšikovia ma milovali, ten pocit zosilňovalo. 

  Ale môj dych sa zastavil, keď som zbadal známu tvár v prvej rade. Toto nemôže byť skutočné. Nie, myslel som si, že nebola fanúšička! 

  London?

The Undercover Nerd (Slovak translation)Where stories live. Discover now