Bölüm ♦13♦

4K 229 11
                                    

        "Canım bana nasıl söylemezsin? Hayatında bu kadar önemli şeyler olurken beni nasıl dışında tutabilirsin?"

Derin uyanmış kendini iyice toparlamaya başlamıştı. Düne kadar ki bir uyuyup bir uyanmaları da kesilmişti. Ama ağrıları arada çok şiddetli oluyordu. Yine de kardeşini bu kadar üzgün ve dışlanmış gibi hissettiğini göreceğine tekrar baygın olmayı yeğlerdi genç adam.

Kardeşinin kendiyle aynı berraklıkta ki gözlerine bakıp "Yapma Nefes üzme beni. Söyledim sana bir şey bilmemen gerekiyordu. Seni de tehlikeye atamazdım" sonra başını eğdi "Hoş baksana sonunda buralara geldik. Çabam bir işe yaramamış" bunları üzüntüyle söylemişti.

Zarar vermekten korksa da sarıldı genç kız ikizine. Onun üzülmesini istemiyordu.

O ana kadar kardeşleri sessizce izleyen Karo "Ama bu sayede kardeşin iyi. Değil mi?" diye sorduğunda Derin onun bir çok sorusu olduğunun farkındaydı.

Kafasını salladı Nefes'in omuzunun üstünden "Nefes canım bana bir çorba bulsana yada buldur. Acıktım"

Nefes geriye doğru çekilip ayaklandı hemen ama durdu "Beni odadan gönderip konuşmak istiyorsunuz anladım. Ama benim hayatım da söz konusuyken benden sakladıklarınız ne kadar bana yararlı bir düşünün" dediğinde çoktan dışarı çıkmıştı.

Derin "Bazen benim değil onun teşkilatta olması gerektiğini düşünüyorum" derken gülüyordu.

Kemalde sırıttı ama gözlerine ulaşamıyor, durumu günlerdir merak ediyordu. Yine de bekledi o sormadan Derin anlatsın diye bekledi.

Sonunda "Kemal onu koruduğun için çok saol" dediğinde beklediği sözler bunlar değildi.

Sabırsızlıkla "Geç şimdi onları. Bana neler olduğunu anlat" dedi.

"Yakın takip yaptığım bir iş vardı. Son zamanlarda, Sırıkla takılıyordum"

"Sırık, Kadirin adamı değil mi? Bıçakçı Kadirin"

"Evet o. Kadir beyaz ticaretine başlamış"

"Tozla işi yoktur onun" dediğinde Karo'nun sesi kendinden çok emin çıkmıştı.

Derinde onu şaşırtarak onayladı "Toz değil zaten, kadın"

Bu Karoyu biraz da olsa şaşırtmıştı bugüne kadar Kadir ufak tefek işlerin adamıydı. Bu büyük ve pis işti. Karoyu rahatsız eti. "Devam et"

"İçlerine sızdım iki aydır onlarlayım. İçerisi çok pis! Her neyse" sonuçta bu onun işiydi ve işine sadakatten karşısında ki Karo bile olsa, kardeşini korumuş bile olsa anlatamayacağı şeyler vardı.

"Benden şüphelenmeden önce Nefesi nasıl olduysa öğrenmişler ve beni onunla tutmayı düşünmüşler. O yüzden de bana teklifsiz birçok noktada güvendiler. Ben işimi iyi yaptığımı güven sağladığımı düşünürken asıl onlar işlerini iyi yapmış ve Nefesi bulmuşlar"

Karo neredeyse yumruğunu duvara patlatacak, etrafını talan edecekti ki zor tuttu kendini.

Sıkılı yumrukları her şeyin habercisi olsa da içinden söz verdi. Şimdi o bıçakçıyı kendi bıçaklarıyla delik deşik etmez miydi? Hemen gidip haklamak istedi herifi ama plan yapması ve Nefesi tehlikeye atmadan olayı halletmesi gerektiğini biliyordu.

Derin'in de onunla aynı duyguları paylaştığı belliydi genç adam devam etti "Beni içeri aldıklarında tam bilgileri bizimkilere geçecektim, sonrası malum. Bir düzine işkence ama yaşatmalarının tek nedeni Nefesi alıp önümde ona tecavüz edip, işkence ederken izlettirmekti" bunlar Derini o kadar etkilemişti ki yatak çarşaflarına doladığı yumruğu beyaza kesmişti.

♦Karo'nun ♦ Nefesi♦Where stories live. Discover now