27. En actie (2)

7.4K 328 42
                                    




© Mari_em
___________________________________________________________

Anne

Wat een charmeur! Om niet helemaal mijzelf te verliezen, besluit ik er niet meer op te reageren.

Wanneer ik mijn telefoon neerleg zie ik de bruine envelop in mijn ooghoek liggen die zo subtiel in mijn brievenbus was gepropt. Ik pak hem vast en draai hem nieuwsgierig rond. Het is een envelop die persoonlijk door iemand in mijn bus is gestopt, want er zit geen postzegel op en er staat geen adres op. Wel staat er met grote zwarte letters "vrouwenfluisteraar" op.

Ik open de envelop en zie dat er een gebrande dvd in zit, maar daar staat niet op wat het is. Als het maar niet zo'n protestactie van een of andere vrouwen club is.

Ergens ben ik een beetje bang en moet onbewust aan de 'Unabomber" denken, maar dan was ik al in duizend stukjes gevlogen toen ik de envelop had open gemaakt en de laatste keer dat ik gezien heb waren ze nog niet zo ver dat ze van een dvd een bom kunnen maken.

Misschien staat er wel iets engs op. Ik draai de dvd een paar keer in mijn handen en kijk nog eens naar de envelop. "Vrouwenfluisteraar" het klinkt mij echt als een of andere vrouwenbeweging of misschien is het wel een porno film.

Hoe langer ik er over nadenk hoe beangstigender ik het vind. Ik loop naar de keuken en zet een kopje thee voor mijzelf. Wanneer ik terug de kamer in loop zie ik de dvd mij aanstaren op de tafel. 'Kijk mij......' hoor ik een soort dwingende stem zeggen in mijn hoofd.

Ik plof neer op de bank en houd mijn kopje dicht bij mijn mond terwijl ik mijn thee probeer koeler te blazen. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Als het iets ergs is zie ik dat toch meteen? Waarom zou iemand wat ergs naar mij sturen, misschien is het een soort vertraagde wraakactie van Dave nog.

Mijn wangen kleuren rood als ik aan hem denk. Zal ik hem bellen?

Jezus An beheers je nou eens. Hij heeft niet eens gezegd dat we exclusief zijn. Zou hij nu mijn vriend zijn? Ik kan mij haast niet meer herinneren hoe dat voelt, een vriend hebben.

Mijn ogen staren weer naar de dvd en nerveus bijt ik op mijn onderlip. Mijn nieuwsgierigheid wint het dit keer van mijn angst, maar uiterst behoedzaam steek ik de dvd in de recorder.

De tekst "Vrijgezellen feest Tom" verschijnt in beeld. Tom wie? Ik ken geen Tom. Er komt een man in beeld die ik niet ken.

'Tom goooooozzeert, jaaaaaahaaa nog even en je gaat dit niet meer mee maken jongen.....'

Ik pak de envelop nog eens op en draai hem rond in mijn handen. Is dit wel voor mij bedoeld? De man op de video is duidelijk dronken en er verschijnen nog wat mannen in beeld.

'Jaa tommie boy het vrije leven is voorbij, VOOOORBIJ' gilt een tweede man. 'Ergens is het wel jammer Tommert' de eerste man pakt de camera vast en probeert hem op zijn gezicht te richten, maar behalve een oor en een zijkant van zijn hoofd lukt het niet echt. 'Je was altijd de lady's man, de vrouwtjes stonden voor jou in de rij! Wie gaat..' De camera valt op de grond en ligt nu gericht op een feestzaal. Er liggen overal opblaaspoppen en elke man heeft een handboei om zijn enkel. Zou het toch van een vrouwenbeweging zijn? De camera word weer opgepakt en de dronken man richt het beeld nu op zijn vrienden. 'Zoals ik zei Tommoh, wie gaat het stokje nu van je over nemen? Is het Phil de fluiter, die evenveel vrouwen heeft gehad als er schrikkeljaren in zijn leven zijn geweest?' Phil zegt niks maar steekt vriendelijk zijn middelvinger op. 'Of Peter ik trek het voor geen meter, die sneller klaar komt dan mannen in slaap vallen bij een vrouwen film!' Peter doet net of die slaapt en wakker schrikt, iedereen in de zaal moet er hard om lachen. 'Nee liefste TOMaat, ik denk toch echt dat de eer uit gaat naar onze Don Juan himself...'

Ik kan je niet uitstaan! [Deel 1]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu