Sherlocked? [*Szünetel* - 202...

By DottieToth

7.3K 533 20

Mi lett volna ha... ...John talál valakit aki majdnem olyan, mint halott barátja? ...Mary nem az egyedüli, a... More

Az ügyvéd
Visszatérés
Súlyos titkok apró szilánkjai
Terror fenyegetettség
Játék :)
Jack
Közös ügy (?)
Bonfire night
(Talán) Kezdet {1. rész}
(Talán) Kezdet {2.rész}
(Talán) Kezdet {3.rész}
Tisztázzuk...
A föld alatti szervezet
"Mert maga Sherlock Holmes..."
Mycroft
The game is on...
Esküvő (part 1)
Esküvő (part 2)
Esküvő (part 3)
A hármak jele
Váratlan utazás
London I - Rádiócsend
Washington I.
London II - Magnussen
Washington II.
Washington IV.
Visszatérés Londonba
A/N

Washington III.

92 8 0
By DottieToth

- Van további tanú, akit a felek be kívánnak hívni?

- A védelemnek nincs, Bírónő.

- A vádnak még egy tanúja van, Bírónő - válaszolta Nick.

- Igényt tartanak szünetre? - hangzik a bírónő kérdése.

- A védelem nem, Bírónő.

- A vád sem tart igényt a szünetre - a válasz ezúttal Jack-től hangzik.

- Akkor megkérem Mr. Brown-t, hogy hívja be a vád utolsó tanúját.

- A tanúk padjára szólítom, Hope Wolf-ot.

Nick hangja kipukkasztotta a buborékot, amit eddig saját magam körül éreztem. Felálltam a helyemről, egy teremszolga és az esküdtek előtt felsétálok a tanúk számára kialakított emelvényre, a bírónő balján. Amint elfoglaltam a helyem, elmondtam az esküt - 'az igazat, csakis a színtiszta igazat' - és számomra is elkezdődött a tárgyalás.

- Ms. Wolf kérem ismertesse velünk a munkakörét és a már említett többszörös gyilkossági ügyekkel való kapcsolatát - kezdi el felvezetni a vallomásom Nick.

- Jelenleg a londoni főügyészség ügyvédjeként dolgozom. Három évvel ezelőtt a washingtoni ügyészségen dolgoztam ügyvédként és FBI összekötőként; ezen felül az egyik már említett ügy túlélője vagyok.

Utolsó mondatomra végig futott a termen egy hol meglepett, hol megbotránkozó hümmögés. Sínen vagyunk...

- Megosztaná velünk pontosan melyik ügyről beszél?

- A Wilson házaspár meggyilkolásáról - egy kis hatásszünetet tartva lenézek az ölemben összekulcsolt kezeimre, majd visszanézve Nick-re folytatom - A születési nevem Cindy Hope Wilson. Brittany és Joshua Wilson a szüleim voltak.

A teremben hirtelen tört ki egy kisebb hangzavar. A Bírónő rendre utasította a megjelenteket; a sajtó munkatársai csak a zárt kapus folytatás lehetőségének hallatára csendesedtek el.

Hát ez is eljött... csak most tudatosult bennem, hogy egészen eddig futottam a múltam elől. Amint a mondatok elhagyták szám, a valóság lelassult, de egyszerre ki is világosodott számomra. Nick bocsánatkérő pillantása volt az utolsó, amit még elbírtam - volna, más körülmények között. Nick következő kérdése átlökött a holt ponton; nagy önuralomra és mély levegővételekre volt szükségem, hogy hallható hangon tudjak válaszolni; és ne engedjem a felgyülemlett könnyeket legördülni az arcomon.

- Születési név, mint a lánykori neve?

- Nem. A születésemkor Cindy Hope Wilson-ként anyakönyveztek, azonban nagyjából két és fél éve meg kellett változtatnom. Akkor vettem fel édesanyám lánykori családnevét és hagytam el a Cindy-t.

- Hogyan érti azt, hogy meg kellett változtatnia a nevét?

- Az ügyészségen vannak ügyvédek, akik különböző szövetségi hivatalokhoz vannak kiutalva összekötőként. Mint említettem, én az FBI összekötőjeként dolgoztam, mivel elvégeztem az FBI ügynök képzését is. Az utolsó ügy, amin elkezdtem dolgozni a Cortez gyilkosság volt, lezárni viszont nem én zártam le. Az ügyből kifolyólag egy időre vissza kellett vonulnom.

- Lenne szíves és elmesélné, hogy mi történt pontosan, ami miatt mindezt megkellett tennie?

- Három éve egy ügyhöz vezényelték ki a nyomozó csoportot, akikkel együtt dolgoztam. A nyomozás során a már elhangzott ügyekkel sikerült összekötnünk a "friss" esetet. A nyomozás derekán előkerült a szüleim ügye, amit a technikusok besoroltak a gyilkossági sorozatba.

Kis szünetet tartok, de nem csak a hatás kedvéért. A történtek óta először gondolom végig mi is történt pontosan, nem még, hogy ki is mondjam. Nagyon sok mindent rontottam el, amit nem lett volna szabad. Amiért minden nap igyekszem vezekelni.

- Azt fontos tudni, hogy az ügyvédek többségével ellentétben én a nyomozás folyamatában is sokszor részt veszek. Szeretem teljesen átlátni az ügyet. Az említett esetben is hasonlóképp jártam el.

Nick-ről a hallgatóságra vezetem a tekintetem - Jack, a védőügyvéd, a családtagok, érintettek, a sajtósok, az esküdtek, a vádlott; majd vissza Nick-re, aki egészen apró, de bátorító bólintással próbál megerősíteni.

Tudja minek kell jönnie...

Tudom mit kell mondanom...

Tudjuk mi lesz...

- Amikor nyilvánvalóvá vált a kapcsolat, Mr. Brown a belső szabályzatokra hivatkozva azt javasolta, hogy adjam át az ügyet; amit meg is tettem - egy pillanat hezitáció és egy mély lélegzetvétel után futottam neki az utolsó etapnak - Azonban a munkában eltöltött közös időre támaszkodva, figyelemmel szerettem volna kísérni az ügy alakulását. Amit professzionálisan nem tettek lehetővé számomra. Egy ártalmatlan beszélgetés során azonban tudomásomra jutott, hogy a feltételezett tettest kihallgatják. Bementem az irodába és az őröket rávettem, hogy csak 3 percet adjanak; amire természetesen nincs mentség - egy kisebb megvető hümmögés ment végig a termen, de senki nem felelt - A benn létem alatt a vádlott gyakorlatilag mindent bevallott egy szemvillanás alatt. Mindezt egy erős provokáció kíséretében; aminek nem sikerült ellenállnom. Mire a nyomozók megérkeztek, már elkövettem a lehető legnagyobb hibát - ezúttal elítélő döbbenetüknek adnak hangot néhányan - A vádlott orvosi ellátásra szorult; nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. A nyomozó és Mr. Brown azonnal felelősségre vont; azonban mind a magán, mind a munkahelyi előéletem figyelembevételével, nem rúgtak ki. Az ügy lezárása előtt teljes, határozatlan idejű áthelyezést kaptam. Új nevet, új munkát, egy másik földrészen. Így lettem a londoni főügyészség ügyvédje, Hope Wolf néven.

Continue Reading

You'll Also Like

18.3K 1K 25
Chelsea Norton szinte mindennél jobban szereti a baráti társaságát, azonban van egyetlen egy személy, akivel valamiért sohasem találta meg a közös ha...
5.7K 1.4K 145
"- Te tényleg belém szerettél?...Jun, aromantikus vagyok, nem táplálok senki iránt ilyesfajta érzelmeket! Értsd már meg!...Hihetetlen vagy, Choi Yeon...
5.1K 402 23
,,Enyém vagy, és nem osztozom rajtad senkivel!" Ha tippelhetnél, mit csinál egy milliomos sztárorvos mikor unatkozik, mire gondolnál? Biztosíthatlak...
8K 378 61
⸻ 𝑮𝑶𝑳𝑫𝑬𝑵 ❛ And I know that you're scared Because hearts get broken ❜ Hasi már akkor látta Hangát, mikor a...