Dnevnik pitanja

By ace_of_snowflakes

9.7K 542 7.2K

Ako ti je dosado, imaš viška vremena i voliš visjeti nad knjigama, ovo je random za tebe! Po malo od svega, z... More

Bokić!
TMI tag
Q&A (1. dio)
My First Time Tag
30 pitanja koje nitko ne postavlja
37 nasumičnih pitanja
30 pitanja o vašem životu: Što bi radije - živio ili preživljavao?
This or that tag
Back to school tag
Prvi dan srednje škole
Never have I ever
School tag
Funny questions tag
25 Q&A for girl
50 All about me
Božićni Q&A
Novogodišnji Q&A
25 Questions you've never been asked (1. dio)
25 Questions you've never been asked (2. dio)
Q&A Naočale i/ili leće?
Q&A Naočale i/ili leće (2. dio)
Psiho test (1. dio)
This or that (naočale ili leće)
Would you rather for girls
Psiho test (2. dio)
Sretna nova
Pitanja za horoskopske znakove
Kreativnost na djelu
Summer Tag
Back to school Q&A
25 jezivih pitanja za upoznavanje nečije tamne strane
Dozvoli mi da dišem
26 stvari koje će vam se dogoditi kao studentu
Pogreška nije jednaka neuspjehu
Psiho test (3. dio)
25 stvari koje su (studentu) uvijek dobrodošle
TMI tag - ažurirano
Pitanja o nesigurnostima (1. dio)
16 osobnosti - pitanja na koja nisam znala da trebam odgovor
Christmas Q&A
U iščekivanju 2022.
DIY kalendar
365 pitanja - siječanj
60 Weird Conversation Starters [1.dio]
60 Weird Conversation Starters [2. dio]
365 pitanja - veljača
27 stvari koje nedostaju svakom studentu
26 stvari koje možete raditi dok 'učite'
Q&A za plesače
Recenzija i usporedba knjige i serije
365 pitanja - ožujak
24 stvari za napraviti prije početka novog semestra/polugodišta
Quotes
Nakon 2 godine...
This or That for students
365 pitanja - travanj
8 najvažnijih dana mladosti koje nikada nećeš zaboraviti
26 stvari koje možete raditi na dosadnom predavanju
365 pitanja - svibanj
18 djetinjastih navika bye bye
Psiho test (4.dio)
365 pitanja - lipanj
365 pitanja - srpanj
30 pitanja za pisce
DIY origami - Wizarding World
365 pitanja - kolovoz
12 most beautiful questions ever asked
Ovo bi moglo biti jako zabavno ili jako tužno
Problemi koje razumiju sarkastični ljudi
Imam pitanje
365 pitanja - rujan
365 dana - listopad
8 stvari kojih se ne trebaš sramiti kao brucoš
10 stvari koje ni u ludilu ne smijete reći piscu
365 pitanja - studeni
365 pitanja - prosinac
DIY kalendar 2023.
23 načina kako dočekati Novu godinu
Pitanja?
Rođendani
Taboo?
Taboo - Bullying
37 pitanja koja trebate prestati postavljati single osobama
Pet Tag
Winner for beauty
42 stereotipa koja smo svi čuli, a netočna su (1. dio)
42 stereotipa koja smo svi čuli, a netočna su (2. dio)
White Girl Tag
25 načina na koje možete isključiti mozak
Koliko stvarno voliš?
Bokić?

30 beauty questions tag

151 10 176
By ace_of_snowflakes

Bokić!

Kako ste? Uživate li na moru, kod kuće ili negdje drugdje? Već duže vrijeme želim odgovarati na beauty pitanja i napokon sam našla 40 beauty questions tag. Neću odgovarati na sva pitanja (npr. tip i podton kože, stvarno ne znam...), ali odgovorit ću na njih 30. Prije nego počnemo, ja sam samo amater u šminkanju i cijelom beauty dijelu tako da mi nije potrebna skupa i profesionalna šminka i oprema. Stavljala sam slike proizvoda koje sam koristila ili koristim. Ako ima još kakvih pitanja, svakako pitajte, i naravno ako želite odgovarajte na pitanja! (I sad sam se sjetila da moram svašta nešto donijeti iz sobe da napišem brendove...)

1. Koliko se puta dnevno umivaš? Minimalno 2 puta; ujutro i navečer obavezno, + prije i poslije šminkanja i + prije cijele rutine čišćenja lica.

2. Što trenutno koristiš za čišćenje lica? Od sapuna koristim Hamamelis sapun za osjetljivu kožu (Pyrus), najj micelarna koju sam koristila je Reinigungs Wasser mit Aktivkohle (Balea), tj. micelarna s aktivnim ugljenom, dobra je i Skin Active micelarna (ona u tirkiznom pakiranju, (Garnier) kao i Clean Phase (Afrodita). Sada koristim Micellar Cleansing Water (najobičnija, Garnier) i malu MicellAIR (malu koristim dok putujem jer zauzima manje mjesta, Nivea).




3. Koji brend koristiš? Koristim dosta brendova. Što se tiče šminke koristim Essence, Catrice, Tehnic, Max Factor, Revolution i Holika. Za njegu kože koristim Pyrus, Baleu, Garnier, Afroditu, Niveu, Soon Jung, The Ordinary , Farm Stay Difference i COSRX.

4. Što koristiš za hidrataciju kože? Dosta toga; Aloe Visible Difference Fresh Toner (Farm Stay Difference), Relief Toner (Soon Jung), Aloe Vera Tonic Hydra (Afrodita), Natural Moisturizing Factors (The Ordinary) i maske za lice (npr. My real squeeze mask od Innisfree, Puureness 100 Snail Mask Sheet od TonyMoly ili Snail Bee High Content Mask Pack od Benton).

5. Imaš li pjegice? Nemam.

6. Je li tvoja koža sklona aknama? Nije i neizmjerno sam sretna zbog toga.

7. Što koristiš za rješavanje prištića? Koristim crne peel-off maske, trenutno je to Peel-off Maske mit Aktivkohle tj. s aktivnim ugljenom (Balea), bijela Pure skin bleackhead clearing mask (Oriflame), Salicylic Acid 2% Solution i Acne Pimple Master Patch tj. "flastere" za prištiće i Centella Blemish Cream (COSRX).

8. Koju podlogu (tekući puder) koristiš? Ne koristim puder uopće, a kao podlogu koristim Moisturizing Petit BB SPF 30 PA++ (Holika) ili Aqua Petit BB SPF 25 PA++ (Holika). To su zapravo jako dobre BB kreme koje se prilagođavaju koži i njeguju kožu bez isušivanja. Prije toga sam koristila svašta nešto zbog čega sam imala jako suhu kožu, ali otkako ovo koristim, koža se obnovila, a ja sam prezadovoljna. Često ni ne stavim korektor nakon te BB kreme koliko je dobra. Samo treba paziti da odaberete dobru kremu za vaš tip kože, npr. meni najviše odgovara Moisturizing.

9. Koji korektor koristiš? Trenutno, nijedan. Zadnji koji sam koristila bio je Camouflage+ concealer, waterproof, citamin complex (Essence). Od korektora uvijek sam koristila one od Essencea. Za moje potrebe, to je sasvim dovoljno.

10. Što misliš o umjetnim trepavicama? Mislim da je to najjednostavniji način uljepšavanja trepavica. Po meni, lijepo stoje ako nisu prevelike i ako su prirodnog oblika. Umjetne trepavice super su rješenje za one koji imaju male trepavice, za posebne događaje ili slično. Iskreno, više volim prirodne trepavice, ali samo šminkanje je zapravo maskiranje sebe, tako da je manje više sve umjetno.

11. Jesi li znala da bi trebala mijenjati maskaru svaka 3 mjeseca? Znam to, iako to ne radim. Mijenjam maskaru kada vidim da sam ju potrošila ili da jednostavno ne vrijedi više.

12. Koji brend maskare voliš? Koristim uglavnom Essence, sad imam i Max Factor iako bih voljela isprobati neke druge brendove... Najviše volim Essence jer nije skup, a za moje potrebe je i više nego odličan.

13. Što koristiš za nanošenje šminke? Koristila sam beauty blendere, ali nisam neki veliki fan. Koristim Noelle kistove i jako sam zadovoljna. Ali naravno, i prsti su dobra opcija.

14. Koristiš li primer za sjenilo? Ne, na kapke stavim malo BB kreme i to je to.

15. Najdraža sjenila? Volim matt sjenila u zemljanim bojama. Trenutno je to paleta brenda Revolution.

16. Koristiš li tekući eyeliner ili olovku? Koristim olovku, ali ne krutu već onu što pušta tekuću boju. Inače, više volim tekući eyeliner.

17. Koliko često se ubodeš olovkom u oko? Do sad se još nisam.

18. Što misliš o pigmentima? Ako se u pitanju misli na sjenila u prahu, nisam veliki fan. Ako se misli o pigmentaciji boja, definitivno sam da je pigmentirano iako to nikad ne bih stavila na sebe.

19. Koristiš li primer za lice? Obično prije šminkanja stavim kremu za lice, ali nije to baš primer.

20. Omiljeni ruž? Poire Silk natural lipstick (Pyrus) u boji 5156 bronze.

21. Koristiš li sjajilo? Koristim matt sjajila.

22. Najdraže rumenilo? Imam samo jedno, Silky touch blush (Essence). Nisam veliki fan rumenila.

23. Kupuješ li šminku preko e-baya? Ne preko e-baya. Kupila sam jedno labelo i paletu sjenila Revolution preko Lijepa.hr i zadovoljna sam.

24. Jesi li upisala nekakav tečaj za šminkanje? Nisam, ali voljela bih.

25. Jesi li nespretna prilikom šminkanja? Nisam. Perfekcionist sam i ako nešto radim stvarno se potrudim.

26. Navedi jedan "make up crime" koji ne podnosiš? Ne mogu izdvojiti jedan jer me svi jednako živciraju. Ne podnosim kad se odabere kriva nijansa pudera i ne nanese se na cijelo lice nego se napravi "okvir", kada se ruž stavi preko ruba usana koko bi izgledale veće, kada se istaknu i oči i usne, kada se pretjera sa hajlajterom...

27. Voliš li više šarene nijanse šminke ili neutralne? Neutralne ofc.

28. Kad bi morala izaći iz kuće sa samo jednim make up proizvodom, koji bi izabrala? BB kremu. Nakon škole, bio mi je izazov izaći u grad bez šminke. Postepeno sam stavljala sve manje i manje šminke i upalilo je. Kao što nisam odmah počela koristiti sve za šminkanje, nisam ni mogla odmah prestati. Izabrala bih BB kremu jer ono što me na mojem licu najviše smeta su crvenilo i prištići. Mrzila sam to što mi je bilo teško izaći bez šminke. Ipak, na bazenima ili moru nikad ne stavljam šminku i to nije nikakav problem.

29. Bi li mogla izaći iz kuće bez imalo šminke? Sada, mogla bih. Da sam odgovarala prije mjesec dana, odgovor bi bio ne.

30. Koje je tvoje mišljenje o šminci? Mislim da je šminka super ako se želite ljepše osjećati u svojoj koži ili se umjetnički izraziti. Inače ne volim umjetno i neka pretvaranja, ali živimo u svijetu gdje je izgled nažalost ispred kvaliteta osobe. Šminkam se jer se ne osjećam samouvjereno sa svim svojim nedostatcima, ali šminka to samo naizgled prekriva. Ne vidim ništa loše ako se netko šminka zbog toga, ili jednostavno voli umjetnost i izražavanje šminkom. Ono što je po meni loše je to što šminka može postati trajna maska. Ako ste nekome lijepi i voli Vas zbog Vas, a ne zbog izgleda i šminke, tim ćete se osobama svidjeti i bez šminke. Dakle, šminka je u redu ako Vam pomaže, ali morate voljeti sebe i biti zadovoljni sobom.

Privlači nas ono što vidimo, zadrži nas ono što čujemo, ali veže nas samo ono što osjetimo!


Continue Reading

You'll Also Like

9.4K 370 16
Kratke priče za Directionere. U komentar možete napisati s kim želite da bude i u kakvom odnosu. (Ako kužite :')) New cover by: mellisonat
230K 13K 181
Ono što sam htjela znati kada sam bila osnovnoškolka, srednjoškolka, brucošica, kada sam bila zaljubljena, anksiozna, znatiželjna, nesigurna, tužna i...
22.4K 2.5K 16
A sad malo o meni...
69.4K 4.3K 100
Anabelle Wonder je mlada sedamnaestogodišnjakinja koja je živila normalan i jednostavan život sve do trenutka koji je presudio njezinu sudbinu. U ov...