Kost & kunskap

By Nikki_Jansson

2.9K 80 76

En bok för alla som vill hitta nycklar, redskap och inspiration för att leva ett friskare och hälsosammare li... More

1. Bakgrund
2. Kunskap som verktyg till hälsa
3. Orsaker till sjukdom & ohälsa
4. 8 punkter för bättre hälsa
5. Stärk kroppens immunförsvar
6. Ät dig friskare
7. Naturlig "anti-patogenika"
8. Rent blod => frisk kropp
9. levern & detox
10. Lymfystemet & detox
11. Hormonsystemet & binjurar
12. Mat & motion för binjurarna
13. Sköldkörteln
14. Mat & motion för sköldkörteln
15. Obalans i hormonsystemet
16. Bukspottskörteln & diabetes
17. Mage & tarm
18. Mat & motion för mage & tarm
19. Hjärtat vår viktigaste muskel
19. Mat & motion för hjärta o lungor
21. Hjärnan & "hjärndimma"
22. Mat & motion för hjärnan(754)
23. Nervsystemet
24. Mat & motion för nervsystemet
25. Mental ohälsa
25. Hur man blir lycklig & lyckas i livet?
27. Hur får man tiden att räcka & leva i nuet?
28. Cancer
29. Frekvenser
30. Kärlek
Vacciner
32. Herpes 3/Bältros/ Shingles
Glyfosat+ magnesiumbrist = hypercalcemi ?
Elektron-terapi
33. Tvätta dig o miljön ren med gott samvete
Hyckleriet mot hampa
Mikroplast
Tillskott & Tandkräm
Amino-syra-terapi
Hur man går ner i vikt
Vitaminer & mineraler, tillskott, tandkräm
Fem snabba för snabb form
Cancer
Ren utan kemikalier
Astax-anthin 1000 ggr bättre än C, E+Q10?
Åkerfräken föryngrar det mesta?

31. Epstein Barr/EBV/körtelfeber

37 2 3
By Nikki_Jansson

Text: Oskar Rödin Baserat på Anthony Williams livsverk.

EBV. Ca 60 olika sorter som klassificeras efter aggressivitet. Beräknat att ca 80-95% utav alla människor varit i kontakt med någon form utav den breda Herpesfamiljen. De drar nytta utav alla former av belastning på kroppens system, försöker avancera när de känner att den angripne är som svagast. Det är oftast när flera varianter och stammar av viruset har fått fäste i kroppen, samt när belastningar i form av andra patogener, kroppsfrämmande substanser, skadlig strålning och framförallt de tunga rädslobaserade adrenalin-cocktails, som de kan avancera och göra märkbar skada. Deras starkaste vapen mot oss är när vi ej vet om deras existens i vår symfoni, annars ett klent virus som man med kunskap och målmedvetenhet kan driva ut ur kroppen.

Steg 1, Vilandes i blodet och duplicerar sig, stärker upp sig och inväntar ett gynnsamt läge., tålmodigt känner av efter en tillräckligt tillfredsställande försvagning.

Steg 2, Vid rätt läge så attackerar den körtlar som sköldkörteln och ger upphov till Körtelfeber, Mononukleos. De försöker även ofta attackerar organ i detta läge, gärna levern, njurar och/eller mjälten, då de bland annat livnär sig på steroidhormoner och slaggprodukter, kroppsfrämmande substanser som t.ex. olika metaller är deras favoritföda.

Väldigt selektivt så samarbetar de gärna med vissa andra patogener, som t.ex. Streptoccocus A och B samt Borrelia bakterier. De är otroliga på att känna av vilka hormoner som utsöndras i kroppen, därför de är så effektiva när de väl bestämmer sig för att försöka avancera. Det är i denna attack av sköldkörteln som viruset är som mest smittsamt då den även ofta smittar via saliv.

Steg 3, När viruset fått fäste i organ eller körtlar så hittar sjukvården härifrån bara antikroppar, finns då det inte längre aktivt i blodet. Det är här som sjukvården tappar kopplingen till viruset. Kan ligga djupt in borrat i organen och körtlar i månader, år till och med decennier beroende på kontaminerings grad och externa influenser. Dem borde studera deras olika nervgift och sedan kunna leta efter det i blodet!

Viruset borrar in sig i vävnaden och triggar inflammation. Även när viruset ökar i antal så blir deras biprodukt giftig och påverkar kroppens funktioner. Det är bland annat de döda viruscellerna som blir ett nervgift, som de sedan frigör strategiskt för att försvaga kroppen. Framförallt förvirra immunförsvaret likt en rökridå för att sedan försöka avancera och få starkare fäste i kroppen.

EBV rotar sig väldigt gärna i levern och orsakar många utav de leversjukdomar vi lider av idag. Viruset är t.ex. huvudorsaken för Hepatit C. Leverns funktion blir då nedsatt och kan ansamla restprodukter och kan då bli ännu mer funktionsmässigt nedsatt. Är även eller som ett resultat av angriparna har svårt att bearbeta fett, så kan detta i kombination skapa kedjereaktioner som kan eskalera. Bland annat kan då reningsförmågan påverkas negativt samt blodets kvalité, allt från energiinnehåll till blodets tjocklek kan påverkas. Här kan ni läsa mer om .

Om bukspottkörtel även blir infekterad, eller får nedsatt funktion p.g.a att det nära samarbetet med levern och gallblåsan påverkas, så kan även magsyran bli ur balans. Denna cocktail av sju syror kan då bli skadlig, detta i sin tur påverkar hur näring smälts och då även hur näring tas upp. Kan då orsaka bland annat uppblåsthet och förstoppning, även utveckla en överkänslighet mot näringsämnen som tidigare inte varit något problem. En balanserad magsyra-cocktail främjar även att så mycket oönskat som möjligt oskadliggörs redan i magsäcken.

Som nämnts tidigare så har de en fantastisk förmåga att känna och läsa av kroppens hormonutsläpp, så fenomenala på att känna av när kroppen är som svagast, som vid t.ex. en olycka, operation, trauma eller graviditet. Bra att tömma kroppen på oönskat så de inte ligger som en tickande bomb inombords. De livnär sig även gärna på steroidhormoner, både kroppens egna samt även från externa källor, som t.ex. de flesta animaliska produkter idag.

Diagnoser som ges i detta läge är bland annat Lupus (t.ex. Systemisk Lupus Erythematosus (SLE)), Hypotyreos, andra sköldkörtelsjukdomar som t.ex. Hashimoto's och Gravessjukdom. Vissa aggressiva varianter kan även skapa Cancer i sköldkörteln.

Steg 4. Viruset avancera från sitt fäste i organ och bland annat sköldkörteln, tar sig vidare till centrala nervsystemet där de triggar inflammation. Detta är endast möjligt om viruset gjort sig tillräckligt starkt och tillsammans med andra laster på kroppens system. Symptom här kan variera från hjärtklappningar (virusens nervgift som genom blodet och nervsystemet påverkar bland annat hjärtat på olika sätt) till generell värk och andra nervsmärtor (virusen som triggar inflammation i och runt nerver speciellt centrala nervsystemet, stör kroppens elektriska impulser).

Ofta vid en skada eller i samband med en operation där nerver blivit skadade, som då skickar ut ett hormon att de behöver byggstenar för reparation. Detta hormon kan viruset känna samt läsa av och kan då gå i attack mot den skadade nerven, som då triggas till inflammation som är kroppens försvarsmekanism.

På den vägen kan alltså inflammationen i och runt nerverna påverkar nervernas elektriska signaler. Kan då ge upphov till muskelsmärtor, ledvärk, smärtsamma ömma punkter, ryggvärk, stickningar och/eller bortdomnad i händer och fötter, migrän, utmattningssyndrom, yrsel, ögon grumlingar, sömnlöshet eller försämrad sömn, svettningar, hjärndimma, överkänslig mot ljud och ljus.

Att dessa autoimmuna sjukdomar är att kroppen sviker och börjar attackera sig själv är alltså inte fallet ! ! Då det är bland annat virus som borrat sig djupt in i bland annat vävnaden i de attackerade organ och körtlar. Det är alltså inte immunförsvaret som attackerar kroppen utan precis tvärtom, gör allt de kan för att komma åt alla 'dolda' patogener. Därav att sjukvården kan uppmäta höga antal antikroppar i blodet, men ej själva patogenen i sig.

I detta skede ges diagnoser som bland annat Fibromyalgi, Kronisk trötthetssyndrom, Reumatoid Artrit eller Multipel Skleros.

Diagnosen Lyme Disease (kronisk Borrelia) är även det Herpesfamilj med EBV i spetsen relaterat, som tagit möjligheten att avancera i en tungt belastad kropp och nått till senare steg.

Om viruset får utrymme och möjlighet så kan de även attackera reproduktionsorganen, då speciellt i och runt livmodern. Kan orsaka bland annat Cystor och Myom (Fibros).

Att man även lär ha misstagit kvinnors Epstein-Barr virus mot Perimenopause och Menopause, där symptom kan vara värmevallningar, nattsvettningar, hjärtklappning, yrsel, depression, hårbortfall och ångest.

Även Tinnitus kan vara symptom orsakat av EBV infektion, om ringandet kommer och går kan detta vara fallet. Viruset triggar inflammation i innerörats nerver, ringandet är ett resultat av att inflammationen vibrerar Labyrint och Vestibulocochlear nerverna.

Vertigo och Ménière sjukdom kan även det vara virusens nervgift som triggar inflammation i vagusnerven.

Multipel Skleros, MS, oftast väldigt aggressiva varianter utav EBV som nått till steg 4. Som innan är det andra faktorer som även väger in, i denna lite mer destruktiva utbredning så drar virus ofta fördel av andra infektioner. Som av t.ex. Streptococcus A och B, H. Pylori bakterier, överväxt av vår Candida (som även det är en av kroppens försvarsmekanismer) och . Även som t.ex. Koppar, Kvicksilver och Aluminium. Dessa metaller och tungmetaller försvagar alla immunförsvaret i att försvara nerverna mot att bli attackerade, samt är näring för virus.

Samma sak här så är det totalt ologiskt att våra perfekta kroppar skulle börja attackera sig själva, immunförsvaret gör allt i sin makt med att komma åt patogener som lägger sig djupt i organ, körtlar och nerver, i bland annat vävnaden.

Att läkemedelsbranschen gett dessa individer med autoimmuna diagnoser immundämpande läkemedel, som många läkare nu äntligen börjar vägra göra och säger ifrån, så förstår man varför få har återtagit kontrollen över sin hälsa. När man då egentligen behöver göra tvärtom, att stärka upp kroppens alla funktioner då speciellt immunförsvaret för att kunna ta kontroll över kampen mot dessa patogener, samt balansera upp hela systemet. Otroligt mentalt nedbrytande när svaret varit att kroppen attackerar sig själv. Detta har skapat en skam, att man inte kan lita på sin kropp, det skapar ett tillstånd som är otroligt tungt för individen att vända och ta sig ur, att lita samt älska sin kropp igen.

Eftersom Epstein-Barr viruset är så utbrett och ganska svårt att finna i de senare stegen med sjukvårdens metoder, med all denna symptombildning vi lever med idag, så kan det kännas hopplöst. Speciellt när man fått en diagnos utav sjukvården där dom ej har något ordentligt svar på vad som är grundproblemet, samt i vissa fall att försvaret då skulle ha svikit kroppen.

Det viktigaste är vetskapen om dessa virus samt att det går att driva ut dem ur kroppen, som har en fantastisk förmåga att läka, återhämta sig och ta full kontroll över hälsan igen.

För att driva ut dem kan man följa detta protokoll som biter på EBV eller en kombination av det AW Williams förespråkar. Läs mer på www.loveandlighthealing.se/epstein-barr-virus Tack till Oskar Rödin man även kan kontakta för konsultation <3

Utan tvekan är EBV en av de större bovarna till vår epidemi av sjukdom, inte minst problem med sköldkörteln. I en studie 2015 hittade man EBV i 80% av cellerna i sköldkörteln medans i kontroll fann man inga.

Continue Reading

You'll Also Like

8 0 1
Det är en fakta. Livet som beskrevs kan passa till oerhört många som bestämde att flytta till ett annat land. Känslor- gäller alla, saknaden efter si...
1 0 1
Det här är en kortfattad innehållsrik bok med massa tips och råd
152 2 27
Je to vlastne príbeh o 2 psov
7 2 1
Det finns ingen bästa Extra Virgin Olivolja. Det finns dock extra jungfru olivolja av hög och mycket hög kvalitet. Kallpressade olivoljor är de bästa...