14. Müslüman!

By hayalolan

9.8K 967 898

Siz: 1 Müslüman, 2 Müslüman... 14. Müslüman kalk sahur vakti! 14. Müslüman: Ben oruç tutmuyorum. Siz: Madem... More

1. bölüm
2. bölüm
4. bölüm
5. bölüm
6. bölüm
7.bölüm
8. bölüm
9. bölüm.
10. bölüm
11. bölüm
12. bölüm
13.bölüm
14. bölüm
15. bölüm
16. bölüm
17. bölüm
18. bölüm
19. bölüm
20. bölüm
21. bölüm
22. bölüm
23. bölüm
Alıntı
24. bölüm
25. bölüm
26. bölüm
Karakter bölümü

3. bölüm

633 48 18
By hayalolan


Selamun Aleyküm.

Okula alerjim var. Vücudum reaksiyon yani tepki gösteriyor diyen kaç kişiyiz?

Özel değilse ileride (meslek olarak) ne olmak istiyorsunuz?

Yıldızımı parlatıp yorum yapar mısınız?

                  ***********

"Ayaj A yaj " diye ortalığı yıkıyordu küçük kız. 2 yaşında olmasına rağmen bir ağladığında sesi mahallede yankılanıyordu.

Yine o günlerden biriydi. Nur bebeğin annesi yaşı küçük ve zararlı olduğu için ona lolipop almıyordu. Babasının getirdiklerinide annesi sokaktaki çocuklara veriyordu.

Kimse neden ağladığını bilmiyordu.

Ama o biliyordu. 

Neredeydi ? Nur'u bırakıp nereye gitmişti?

Annesi şirinlikler yapıp susturmaya çalışmıştı ama pek başarılı olamamıştı.

Sesleri duyup yardımına koşan arkadaşı Yasemin olmasaydı kendiside oturup küçük kızıyla hüngür hüngür ağlayacaktı. Zira ağlama krizlerinden gına gelmişti.

Artık yeterdi! Yasemin Nur'u kucaklayıp gezdirmeye başladı.

Bir süre sonra Yasemin arkadaşının halini görünce dayanamayıp küçük kızı parka götürmeye karar vermişti.

O sırada küçük kıza ilaç olacak şeye doğru ilerliyorlardı. 

Park yoluna saptılar. Eşi ve oğlu Aras birazdan orada olurdu.

Bütün mahalleyi inleten kızın tek arkadaşı olan Arası istediğini biliyordu. Zira mahalleyi oğlunun adıyla inletmişti. Parka geldiklerinde eşi ve oğlu henüz ortalarda görünmüyordu. Nur'u parkta oynayan çocukların yanına götürmek için kucağından indirdi.

Eş zamanlı olarak Aras'ın arkadaşı Semih koşarak yanlarına geliyordu. Geldiği gibi açık mavi gömleğinin yakalarını düzeltmiş ve elini saçlarına geçirip havalı durmaya özen göstermişti.

Yaseminin kaşları şaşkınlıkla  havaya kalkmıştı.

Büyümüşte küçülmüş bir hali vardı bu çocuğun hareketlerinin başka açıklaması  olamazdı . "Nur." Diye mırıldanıp elini tutmuştu küçük kızın. Nur bir eliyle Yasemin teyzesinin elini sıkı sıkı tutmuştu. Diğer elini tutanın kim olduğuna bakmak için kafasını çevirdi. Dolu gözlerle "Şe mi bı yak." Deyip elini çekti.

İstemiyordu işte. Kimse ona dokunmasındı!

Özellikle Semih dokunduğunda Ayaz bir saat boyunca ıslak mendille elini yüzünü siliyordu küçük kızın.

Semih küçük kızın bu hâline anlam veremesede elini bıraktı küçük kızın. "Ağlama, bak ağlarsan bende ağlarım ve sümüklerimi senin çiçekli elbisene sürerim!"  diye yerinde bir tehdit sunmuştu.

Tehditten sonra Nur'un ağlaması iç çekişlere dönmüştü. Aras'tan  öğrendiği kelimeyi söylemeye çalıştı. "İ lenç" Bu kelimeyi Aras , Nur için çok kullanırdı . Çünkü gördüğü her şeyi ağzının içine sokar ve salyalarını bırakırdı.

Semih , Nurun bu tepkisine gülmüştü. Hatta Yasemin bile kahkaha atmıştı. Semih centilmen bir şekilde elini Nur'a uzatmıştı. Nur yavaşça elini kaldırıp tutacakken sokağın başından bir ses duyuldu.

Küçük bebeğin ağlaması durduğu için derin bir nefes aldı. Ama duyduğu sesten sonra aldığı nefes resmen haram oldu.

Oğlu sokağın başından "Işık." Diye bağırıyordu. Nur sesi duyduğu an elini çekip kafasını çevirdi.  Gelmişti işte.  Dudağını aşşağıya sarkıttı. Yasemin gözlerini kapatıp sabır diledi.

Biliyordu. Ağlayacaktı işte! Küçücük ayaklarıyla Arasa'a doğru koşmaya başladı. Semih'i anında unutuvermişti. Nur koşarken altındaki bez yüzünden paytak paytak koşuyor, çok komik bir görüntü çıkıyordu. Yasemin bu görüntüye tam gülecekken Nur yere kapaklandı. Ve çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Aras hızını arttırıp Nur'un yanına ulaştı.

Küçük kızı kaldırıp kucağına çekti. "Işık , ağlama tamam."  Diye Mırıldandı. Nur elini Aras'ın gözünün önüne tutup "uf odu,
a yaj uf." Dedi boğuk sesiyle .

İlgi istiyordu işte. Çok istiyordu.

Aras gözlerine bakmamaya dikkat ederek elinin acıyan yerlerini öptü.

Onların kader çizgileri olup onları birbirine sonsuza dek bağladığını bilmeden.

                    ***********

AÇIMMMM. Çok açım. O kadar açımtım ki ezan okuduğunda kafamı yemek tenceresine sokacaktım.

Zaten çok sinirliydim! Sonu uğurlu rakamlarımla bitmeyen birşey görsem veya saysam başıma kötü şeyler geliyor yada işte böyle sinirleniyordum. Hayır yani benim suçum muydu? Bütün sebebi 14. Müslümandı. Şehir dışından yeni gelmişti. Ramazan amcanın oğlu olduğunu duymuştum ama hiç görmemiştim. Gelir gelmez müezzin olarak başlamıştı bizim camide. Dışarıdan en müslüman oydu. Dün akşam oruç tutmuyorum dediğinde çok şaşırmıştım. Remzi amca davulcuları beğenmemişti. Bu yüzden insanlık namına ben uyandırmıştım.

Altını çizerek belirtmek istiyorum asla uğurlu rakamım tamamlansın diye değil. Tamamen insanlık namına şey etmiştim.

  ...

Eşarbımı düzeltip ayakkabılarımı giydim. Kapıda Eslem ve Melek bekliyordu. Hızlıca merdivenleri inip yanlarına gittim. "Gelmeseydin kanka beklerdik biz." Diyen Esleme göz devirip ikisinin koluna girdim. Camiye doğru ilerlerken olanlardan bahsettim. Her şeyi anlattığımda gülme kırizine girmiştiler. 

Ben niye komik bir şey göremiyordum? Ben niye gülmüyordum kardeşim!

"Siz anlatmıyorsanız anlatmayın Ramazan amcam zaten ne anlama geldiğini birazdan anlatacak. " diye mırıldanıp adımlarımı hızlandırdım. Kızlarda bana yetişmiş ve birlikte caminin bahçesine girmiştik.
Cami duvarının görünmeyen kısmındaki banka oturmuş ve kalbini tutan bir adam vardı . Yüzü seçilmiyordu. Yanına Remzi amca gidip ne olduğunu sormuştu. Sesleri kısık olmasına rağmen net geliyordu. Karşıdaki adamdan ses gelemeyince Remzi amca kafasını sen adam olmazsın der gibi sallamış ve "yine mi evlat?" Diye sormuştu. Sesindeki üzüntü dalgasını buradan bile hissetmiştim. "Çok istiyorum amca , olmuyor zaten babam ayrı dert." Sesi bir yerden tanıdık geliyordu. Şeyden ... ııı heh Müezzin yani Ramazan amcanın oğlu.  "Bilmiyor tabi baban değil mi evlat? " diye sordu Remzi amca. Müezzin kafa sallamakla yetindi.

Sende mi Remzi başkan?!
Sende mi oruç tutmadığını biliyorsun bu çocuğun? Ramazan amcamın arkasından neler çeviriyorsunuz öyle ? Bu çocuk müslüman, müslüman!

İsmimi biri sesleniyordu ama kim olduğunu tam olarak çözemedim.
Arkamdan birinin daha "Nur" diye seslenmesiyle kendime gelmiş ve o tarafa dönmüştüm. Dönmez olaymışım. Buradan ölsem dönmezdi. Bu maçtan birine toprak birine hapis görünüyordu!

Benim dilim neler söylir da!  

                  *************

Bu bölümünde sonuna geldik.
Umarım beğenmişsinizdir.

Sizce Nur'a seslenen kimdi? Yada kimlerdi?

Remzi amca neden Müezzine kızmadı?

Ramazan amcadan sakladıkları şey ne?

Yorumlarınızı alabilrmiyim?

Yıldızımı parlatırmısınız?

En güzele emanetsiniz.

Continue Reading

You'll Also Like

3.2K 337 16
Masada kim var kim yok bakmadan da konuşmaya başlamıştı. "Kunt abi gözünü seviyim tut şu yiğenini, Ateş mi ne geldi evlenelim dedi kız açtı ağzını y...
368K 16.7K 47
Kafadar ve manyak kızımızın abisi olan Yüzbaşı'ya yazmak yerine başka bi Yüzbaşı'ya yazmasıyla karışan işler... Melih'in Nil'e beslediği büyük aşkla...
13.5K 611 22
@magazindunya: Dünya magazinden hepinize merhaba. Dilhun dizisinin başrolü Adin Adal ile şarkılarını besteleyen Hera Altınok dün filmin gala yemeğind...
82.3K 4.9K 30
"Her insan kendi kaderini yazar kim bilirdi ki aynı kaderi yaşayacaklarını"