Život medzi tým [HP Fanfictio...

By NinaLomeli

6.3K 973 419

S Maliou sa osud nemaznal. Z veľkej lásky jej ostali oči pre plač, keď jej manžela zatvorili na doživotie do... More

ŽIVOT MEDZI TÝM
PROLÓG
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola

26. Kapitola

130 22 2
By NinaLomeli

Malia pripravovala v kuchyni obed. Znepokojovalo ju, že sa Albus ešte vôbec neozval. Nezastavil sa v Hlavnom stane, nedal informáciu o ďalšej schôdzke. Ráno ju navštívila mama, ktorá tiež nemala žiadne nové správy. Malia však bola rada, že ju vidí, a že je v poriadku. Rovnako ako Ayslinn, ktorá jej veľmi chýbala. Hoci do konca školského roka zostávalo už len pár mesiacov, predsa len sa jej nepáčila predstava, že ju uvidí až vtedy. Hlavne, keď si zvykla, že ju mohla vidieť každý deň.

„Ahoj, kamoška," ozval sa jej známy hlas za chrbtom, keď miešala omáčku.

„Čau," pozdravila Malia Hestiu. „Čo ťa sem privádza?"

„Shackleboltova až príliš dobrá nálada," vravela Hestia a v tvári sa jej značila zvedavosť.

Malia pustila varešku a otočila sa k nej. „Nuž..."

Jej priateľka mávla prútikom a vareška začala sama od seba miešať omáčku, aby to Malia nemusela robiť a mohla jej venovať pozornosť. Nadvihla obočie, ale napokon nad Hestiou mávla rukou. „Nemysli si, že ti poviem detaily."

„Aspoň mi povedz, aké to bolo," vyzvedala Hestia a vystrúhala grimasu.

Malia vedela, že jej bude musieť niečo povedať, inak do nej bude vyrývať niekoľko hodín. „Bolo to skvelé, stačí?"

„Nestačí!"

„Titi."

„Ale no," zvesila Hestia plecia a zadívala sa jej do očí. „Čo sa stalo s tým, že sa s ním nechceš vyspať a on sa nechce vyspať s tebou?"

„Akosi to pominulo."

„Si hrozná, kamoška."

„Titi, čo chceš vôbec počuť?"

„Si šťastná?" položila jej Hestia otázku, ktorú nečakala.

Usmiala sa na ňu a prikývla. „Áno, Titi, myslím, že som veľmi šťastná. Ale je to všetko veľmi krehké. Kings je vážne skvelý, ani to neviem opísať slovami."

„To je super, Malia, vážne," opätovala jej úsmev.

Do kuchyne vošiel Black a zazíval. Keď zbadal Hestiu, nenápadne si upravil vlasy, čo Maliu celkom prekvapilo, ale rozhodla sa to nekomentovať. Jej kamarátka si to ale nevšimla. „Čaute," pozdravil ich.

„Čau," odvetila mu Hestia, keď sa k nemu otočila. „Teraz sa vstáva?"

„Vieš, ja na rozdiel od teba, drahá Jonesová, nemám nič na práci. A dvanásť rokov som sa merlinvie ako nevyspal, tak ma netýraj za to, že si občas pospím do jedenástej," odpovedal jej, pričom vykrivil úsmev.

Hestia nad ním pretočila očami.

„Za chvíľku bude obed," povedala Malia Siriusovi.

„Neotrávila si to?" zažartovala Hestia, ktorú očividne prekvapilo, že sa tí dvaja k sebe správajú celkom slušne.

„Nie. Môžeš ostať a uvidíš."

„Nemôžem," pokrútila hlavou, „musím sa už vrátiť na úrad. Po ceste si niečo kúpim."

„Kedy sa zastavíš na dlhšie?" spýtal sa jej Black.

Hestiu zaskočila jeho otázka. „Čože?"

Zahryzol si do spodnej pery a po chvíľke premýšľania jej odpovedal: „Tak myslel som si, že by sme mohli pokecať pri whisky. Samozrejme aj s Mal, Remusom a Kingsleym alebo hocikým kto tu bude. Alebo pokojne len my dvaja."

„Bola to jednorázovka, Sirius," povedala mu Hestia do očí.

„Prečo hneď myslíš na sex?"

„Pretože..." Hestia trochu očervenela v tvári.

Malia sa dobre bavila a potom poznamenala. „Pretože ju zaujíma iba sex. No nie?"

„Odchádzam," oznámila obom Hestia a zazrela na nich.

„Budeš nám chýbať, Titi," cmukla na ňu Malia. Vrátila sa k svojej omáčke. Zrušila kúzlo a pokračovala na muklovský spôsobom.

Black sa rozhodol, že Hestiu vyprevadí. Keď sa však vrátil, neusmieval sa. Malia od neho nechcela vyzvedať. Vôbec netušila, čo si má o ich vzťahu myslieť. Pamätala si, že Hestii sa kedysi Sirius páčil, ale bolo to dávno a neskôr sa zamilovala do Benjyho. Nemyslela si, že sa jej city teraz obnovili.

Keď však nad tým uvažovala, želala by si, aby bola Hestia znovu šťastná a zamilovaná. A ak by to mal byť Black, nebolo by to také zlé. Pretože, čo sa týkalo jeho, Malia videla, že mu na jej najlepšej priateľke záleží. Možno by im to mohlo fungovať.

„Hm, vieš čo je televízor?" spýtala sa Malia, aby reč nestála.

Sirius si sadol k stolu a nadvihol obočie. „Samozrejme, že viem. Dokonca som bol aj v kine. Lily nás tam s Jamesom raz vzala. Ale Jamesovi sa to nepáčilo. Niekedy bol vážne mimo," pousmial sa nad svojimi spomienkami, „všetko muklovského ho desilo."

„Aj Lily, no nie?"

„Samozrejme," zasmial sa, „prečo sa pýtaš na ten televízor?"

„Kings mi sľúbil, že nejaký zoženie. Chýbajú mi filmy."

„Jasné."

Malia domiešala omáčku a nabrala obom jedlo na tanier. Bolo to však ešte horúce, tak taniere položila na kuchynskú linku a oprela sa o ňu chrbtom. Dlho sa zadívala na Siriusa a odrazu si dala všetko dokopy. „Bola to Lily, však?"

„Čo myslíš?"

„Tvoja tajná láska..."

„Tak by som to nenazval," odvetil jej Sirius a v jeho pohľade sa mihla neha i smútok. „Mal som ju rád, bola vážne skvelá a áno, istú dobu som do nej bol zaľúbený. Alebo som si to iba navrával, nepamätám si to už. Raz sme sa pobozkali v knižnici, ale vtedy ešte nechodila s Jamesom, neznášala ho. Pozri, James a Lily boli dvaja najlepší ľudia, akých som poznal. Viem, že si Lily nemala v láske, ale nepoznala si ju tak ako ja. Možno práve preto, ako sa vždy ku mne správala, som k nej niečo cítil. Nikdy by som však Jamesovi neublížil, preto som mu o tom nikdy nepovedal. Trápilo by ho to a ju tiež."

Malia prikývla. Nemalo zmysel rozprávať mu, že Lily naozaj nemusela. Bolo to zbytočné. „Asi to nebolo pre teba ľahké."

„To je jedno, nezáleží na tom."

„Na každej láske záleží, Sirius."

Usmial sa na ňu. „Vieš, ak toto celé raz skončí..., Harry a ja budeme skutočná rodina. On mi po nich zostal. On a moji priatelia."

„Zvyšok života bude skvelý, som si istá."

Nadvihol kútiky úst a ona v ňom videla chlapca, ktorého poznala z Rokfortu. Niečo v jeho tvári sa vôbec nezmenilo. Ani väzenie to nedokázalo potlačiť. „Mrzí ma, ako som sa k tebe správal. Ako som ti povedal tie hrozné veci o Dolohovovi."

„Nerieš to, tiež som nebola dvakrát príjemná."

„Priatelia?" spýtal sa jej.

„To už dávno sme, no nie?" usmiala sa na neho.

„Však si potom môžem pozrieť nejaký film s tebou?"

Malia sa otočila, vzala taniere s jedlom a jeden položila pred neho. „Jasné."

Druhý tanier položila vedľa a tiež si sadla ku stolu. Sirius prútikom privolal príbory, na ktoré zabudla. Pustili sa do obedu.

„A nebude Shacklebolt žiarliť?" nadhodil.

„Och, nefandi si," zasmiala sa, „nemá dôvod."

„Čo je medzi vami? Je to len sex?"

Malia si povzdychla. „Pamätáš si, ako sme na Valentína hrali tú hru a ja som povedala, že som po Tonym nemala žiadneho iného chlapa?" spýtala sa ho a keď prikývol, pokračovala. „Tak čo myslíš? Som schopná vliezť len tak s niekým do postele kvôli sexu? Nie, nie som. Záleží mi na Kingsovi, naozaj veľmi. Byť v jeho prítomnosti... to sú poslednú dobu tie najkrajšie hodiny môjho života. Šialene mi chýba, keď s ním nie som a..."

„Buchla si sa do neho."

„Ja..., neviem, ja..."

„To nebola otázka," utrúsil Sirius a potom ukázal na jedlo. „Je to dobré, nie je to síce ako od Molly, ale chutí mi to."

Neodpovedala mu, pretože stále myslela na to, čo povedal pred chvíľkou. Mohol mať pravdu? Zamilovala sa už do Kingsleyho?

Stále bola z toho taká zmätená.

Keď sa však ráno prebudila v jeho posteli a on tam nebol, zosmutnela. Našla na nočnom stolíku odkaz, že musel ísť do práce a ona bola taká krásna, keď spala, že ju nechcel zobudiť. Jeho lichôtka jej vyčarovala úsmev na tvári, ale aj tak jej chýbal. Nevedela, či má vôbec dúfať, či sa noc vráti sem, alebo nebude mať nejakú prácu. Nechcela si robiť nádeje, aby nebola večer smutná.

„Tu ste," dovalil sa do kuchyne Mundungus Fletcher. „Dovliekol som ti tu telku, slečinka. Shacklebolt povedal, že to je ponáhľa. Hybajte mi pomôcť vy dvaja, kam to mám dať, Sirius?"

„Do mojej izby," riekla Malia a srdce jej poskočilo, že Kingsley tak rýchlo vyhovel jej prianiu.

Keď však dostali televízor do izby, zostali všetci traja sklamaní, pretože nefungoval. A rovnako ani video, ktoré Mundungus zohnal tiež.

„To je čudné," vravela Malia, ktorá nemala problém s muklovskou technikou.

„Myslím, že to bude týmto domom. Vieš, chráni ho mnoho čarov. To máš ako s Rokfortom, tam tiež muklovská technika nefunguje," vravel jej Sirius zamyslene. „Počkáme na niekoho z aurorov alebo na Dumbledora. Oni určite budú vedieť, čo jej vo veci."

Malia prikývla a prezerala si videokazety, ktoré starší čarodejník tiež zohnal. Boli tam rôzne známe romantické filmy. Väčšinu z nich videla a milovala.

„Ďakujem, Dung."

„Poďakuj sa Shackleboltovi, slečinka. Ja som len zohnal, čo chcel. Dĺžil som mu istú službičku, čo vám poviem," mrkol na oboch. Hneď im bolo jasné, že išlo o niečo nelegálne, z čoho ho Kingsley určite vysekal. „Musím ísť. Dumbledore sa neozval?"

„Nie," pokrútil hlavou Sirius.

„Tak nič. Uvidíme sa, mládež."

Odišiel a Malia so Siriusom stále hľadeli na televízor a video.

„Pôjde to, niekto to spraví," povedal Sirius a prezeral si filmy na videokazetách. Uškŕňal sa pri niektorých príliš romantických názvoch. „Garantujem ti, že keď si s Kingsleym pustíte niektorý z týchto filmov, nevydržíte to pozerať ani dvadsať minút a budete robiť niečo iné."

„Sirius!"

„Ale musím povedať, že to je veľmi originálny spôsob, ako sa dostať dievčaťu do nohavičiek. Máme sa čo od muklov učiť," dusil sa smiechom. „Shackleboltovi to veru myslí. Teda niežeby mu to niekedy nemyslelo. Vlastne raz mu to nemyslelo vôbec. Počas tvojej svadby. Merlin, ako sme sa vtedy ožrali."

Malia sa na neho vyvalila oči. „Čože?"

„Začali sme u tvojho otca v Kančej. A potom sme šli do môjho bytu. Zbalili sme dáke štetky, už si to nepamätám. Strašne sme sa ožrali. Ale predtým sme plánovali únos nevesty," smial sa tak, až sa popadal za brucho.

„Seriózne?" mračila sa, keď Sirius spomenul štetky. Pocítila čudný príval žiarlivosti.

„Seriózne..."

„Možno ste to mali urobiť," poznamenala s trpkosťou v hlase.

Black sa prestal smiať. Podišiel k nej a letmo sa dotkol jej vlasov. „Nikdy by ti niečo také neurobil. Vedel, že si zamilovaná do iného. Nepokazil by ti svadbu, aj keď to bolelo. Nikto z nás vtedy netušil, čo sa stane."

„Niekedy sa cítim ako ten najväčší sebec na svete. Keď si pomyslím, že som bola sklamaná, že na mojej svadbe nebol. Môj najlepší priateľ. A pritom..." vzdychla. Aj tak s tým už nemohla nič urobiť. Minulosť sa nedala zmeniť. „Ty..., ty si predsa bol na svadbe Lily a Jamesa, bol si jeho svedok. Muselo to byť ťažké."

„Bol som šťastný, Malia. Prial som im to. Boli pre seba ako stvorení, ver mi," usmial sa na ňu. „Lenže Kingsley podvedome tušil, že ty nerobíš dobrú vec. Ale všetko zlé je na niečo dobré, no nie? Občas to síce trvá roky, kým na to prídeme, ale..."

„Čo cítiš k Titi?" spýtala sa ho.

„Jonesová je element," zasmial sa a potom úprimne pokračoval, „milujem jej humor. Ale zároveň mi je ľúto, ako ním zakrýva svoju bolesť. Vždy to bola správna ženská. Kto by ju nemal rád, hm? Ale je to s ňou ťažké, prežila si veľa zlého, ako my všetci. Ale, Malia, sme len priatelia, vážne."

„Chápem," prikývla. „Len by som si priala, aby Titi nežila iba pre prácu a pomstu. Benji by si to neprial."

„Nemôžeš ľudí nútiť, aby sa zamilovali."

„Veď ani nechcem, len dúfam..."

„Možno Hestii príde do života niekto, pre koho zabudne na pomstu. Niekto, do koho sa zamiluje na prvý pohľad a nájde svoj dávno stratený zmysel existencie. Ale ja to nie som, Malia, s Hestiou by nám to neklapalo a po pravde, ja na toto nie som. Moje priority sú niekde úplne inde momentálne. Hlavne by som sa konečne chcel dostať z toho väzenia."

„Aspoň v ňom nie si sám," poznamenala. „Túto celu zdieľam s tebou."

„No áno, je to o niečo znesiteľnejšie, lebo vieš variť a vybavila si nám telku," zasmial sa, „prežijeme to."  

Pozn. autorky:

Dnešná kapitola o tom, ako Malia a Sirius zakopali vojnovú sekeru. Mám rada túto kapitolu, aj keď je istým spôsobom veľmi pochmúrna a smutná :( 

Continue Reading

You'll Also Like

16.6K 464 23
Boy x Boy Shipy asi všetky 😂 Vydám len keď sa mi bude chcieť alebo ma nejaký napadne Luv ya all pandičky🐼❤🐼 -Star✨💫
87.6K 6K 78
Jej brata poznali všetci. Predsa on bol ten, ktorý zahubil samotného Harryho Pottera. Po boku Temného Pána vyzerala ako prehliadnuteľná. Predsa jej b...
8K 58 61
32.5K 1.8K 44
I know my heart will never be the same but I'm telling myself I'll be okey - Sara Evans #1 race - 06.07.2021 ❤️ #1 formula1 -06.07.2021❤️ #1 racing...