Više od prijatelja 🔚

By Senka_22_6_

37.7K 3.1K 643

Ameya i Zane prijatelji su nekoliko godina. Jedno drugom uvijek su sve što zatreba. Njihovo prijateljstvo je... More

1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
EPILOG

2

2K 158 36
By Senka_22_6_

 – I hoćeš li ga pozvati? – pita dok gura ruku u moju zdjelu kokica, a svoje je odavno pojeo.

– Koga?

– Pa manekena od sinoć.

– Jordana?

– Vau zove se Jordan, o moj Bože, Božeeee... – zakoluta očima i prevrne se na krevet glumeći nesvjesticu.

– Što fali njegovu imenu?

– Ništa... Ne znam možda koji centimetar da ne zaboravljaš. – udarim ga jastukom.

– Pa, kada bolje razmislim i trebala bih da ga pozovem. Možda i odmah. – on odmahne glavom.

– Ne! To nikako ne. Ne čini tu pogrešku kokoško, pokajat ćeš se.

– Zašto bih se pokajala?

– Ako ga nazoveš odmah sada pomislit će: pod jedan da si očajna i da ti treba frajer.

– Pa, jesam.

– Pod dva da je bio ekstra iako se ne sjećaš, ali sada želiš da se sjećaš pa će ti pokazati sve što umije i što ne umije usput će naučiti da se poždereš što si zbog žestice zaboravila njegovo umijeće vođenja ljubavi. – gledam ga dignutih obrva dok Gandalf pada u mračni ponor govoreći ostalima: – Bježite budale! –

– Wtf Zane?

– Ozbiljno ti kažem. Vjeruj mi sve sam već prošao i isprobao.

– Nisu svi kao ti.

– U nekim stvarima mucica svi su ti muški isti.

– Hvala Bogu pa sam žena.

– I to kakva žena luče moje. Tako da nećeš ti meni zvati tamo nekog Jordana, manekena kao da si skroz očajna i treba ti frajer. Nego ćeš lijepo da budeš prava dama.

– Ja nisam dama, a on je prekrasan.

– Ti si prekrasna, on je prolazan.

– Zašto si još ovdje? Zašto ne ideš doma i raditi nešto korisno?

– Danas mi se nešto baš bude s tobom. Ne znam zbog čega.

– Zbog Jordana i zbog toga što se osjećaš loše jer si me napio žestama.

– Zašto zbog Jordana?

– Zato što se i tebi sviđa. Priznaj. Bilo ti je zabavno sinoć u njegovu društvu kao i meni. Dok nisam pala u komu naravno.

– Pa, dobro... – okrene očima i otpuhne. – Nije papak. Skroz je ok.

– Znala sam – ustanem i dohvatim mobitel.

– Ne, čekaj što radiš?

– Zovem Jordana. Van. Večeras. Bez tebe, bez pića.

– Jesi sigurna da to želiš?

– Da, Zane, želim. – uvrne nosom, pa se zavali nazad u krevet i prebaci pogled na tv. Koji je njemu vrag sada? Zašto se tako ponaša? Prošlo je dosta tipova kroz moj i njegov život skupa, ali nisam ga nikada vidjela ovakvog. Da ne znam da je to Zane Wade, zbilja bih pomislila da je ljubomoran. Da mu smeta.

– Zane?

– Hm?

– Što nije u redu? – pitam, a on ne odgovori.

– Zane, pobogu!

– Sve je u redu malena, što ne bi bilo?! Nazovi manekena, idi večeras, zabavi se bez mene, nije da ne smiješ. Žao mi je što sam te sinoć napio, nije mi bilo u planu toliko te uništiti. Slobodno iziđi na spoj sa... Jordanom, – nos mu se uvrne do krajnje granice – i provjeri sama je li bolje što se ne sjećaš prošle noći s njim ili je baš ono za kajanje. – sjednem pored njega, izgleda kao balavac koji se duri u trgovini igračaka.

– Pitao me jesmo li ti i ja samo prijatelji ili nešto više.

– Zbilja?

– Da. Kaže da izgledamo kao... da imamo nešto – on proguta teško. – Nisam znala da nas ljudi tako vide.

– Onima koji nas ne znaju sigurno djelujemo kao par. Totalno čudan i specijalan.

– Na neki način ti i ja jesmo jedan stari par. Prošli smo toliko toga skupa, više nego netko tko je u vezi.

– Pa, plakala si na mom milom ramencetu nekoliko puta.

– I ti si prebio tih nekoliko razloga mog plakanja, tako da dugujem ti za to još uvijek.

– Moje rame je uvijek tu za tebe ljepoto – kaže i privuče me k sebi u zagrljaj. – Čak i ako te Jordan večeras rasplače veličinom svog ponosa, slobodno dođi, ja sam tu.

– Budalo! – klepnem ga i ušuškam se još više u njega. – Ne znam što bih da te nemam – kažem i ostavim mobitel. Jebeš Jordana ovog trenutka.

– Nećeš to nikada ni znati kokić. Uvijek ću biti tu za tebe.

– Da, dok ne naiđe ona prava zbog koje će ti srce u nos preskočiti. – poljubi mi vrh glave pa nasloni bradu na nj.

– Mislim da je više neću tražiti. Dosta je bilo. 


Gledam kako sjeda u auto i odlazi. Tako lijepo obučena i vidno uzbuđena. Kao kakav špijun gledam s prozora sve dok ne ode niz mračnu ulicu. Zašto to radim? Zašto se sada najednom tako ponašam? To je Ameya pobogu! Skupa smo sve ove godine i nikada nisam imao ovako neobjašnjena osjećanja kada je ona u pitanju. Ona je moj pajdo, moj naj prijatelj u svemu i svačemu. Mi smo nerazdvojni duo jednostavno je tako. Podržavamo se i svađamo baš onoliko koliko treba. Nikada previše, nikada premalo. Naš odnos funkcionira savršeno od prvog dana. Prošli smo skupa veze i vezice, kretene od tipova, lujke od cura, slupane aute, polomljene pete na štiklama, poderane hlače na guzici, slavlja, pijanstva, čak i ukope. Obiteljske drame i moje i njene, sranja u gradu, u zemlji... Prošli smo svašta, bili skupa i pregrmjeli. Nikada nisam osjetio ovo što trenutno ne mogu da opišem, neku vrstu ljubomore koja me jede. Znam da ide naći se s njim, sa tipom kojeg smo sinoć upoznali u baru; Jordanom. Jordan Prestly, gospodin odvjetnik iz poznate kuće Marylan. Svi oni su prokleto dobro školovani i prilično dobrostojeći, uvijek su oni koji preuzimaju sve proklete slučajeve ovozemaljskih celebrity ljudi. Za njih se čulo na daleko. Ne znam da li je Ameya uopće čula išta o njemu što je pričao sinoć, ali i ako nije saznat će večeras, u trezvenom stanju. Saznat će koliko je tip zapravo cool i savršen za nju. I to je to. Čim mi ta misao prođe glavom osjetim onaj ubod u trbuh, kao nazubljena oštrica da polako ulazi i još sporije izlazi mučeći me da osjetim svaki zub na svom mesu.

– Prokleti je Prestly savršen za nju. – k vragu. Naspem si piće i sjednem pored prozora. Gledam u noć okupanu bjelinom snijega i shvaćam da bi Ameya u njemu konačno mogla naći ono što traži. I to me raspizdi. Opet. – Kretenu! Zar si zbilja mislio da ćeš zauvijek biti onaj naj muškarac u njenom životu? Ona je prelijepa žena, treba da nađe nekoga s kim će dijeliti taj život koji živi. Što prigovaraš? I ti tražiš i čekaš onu zbog koje ćeš se osjećati kao normalan čovjek. Da, naći će nekoga, ako ne tog Jordana, naći će nekog drugog i morat ćeš se pomiriti s tim da ćeš pasti na drugo, možda i treće, peto mjesto u njezinu životu. Ti si sebični gad Zane! – sam sebe opsujem kada shvatim da se zapravo bojim da je ne izgubim zbog nekog drugog muškarca, a znam da ona zaslužuje sreću više nego itko.

– Jebem ti sve ovo! – ostavim čašu na stol, zgrabim jaknu, mobitel i novčanik sa stola i iziđem van. – Neću provesti subotu navečer cmoljeći u stanu. Ovaj grad želi malo moje duše, i to će i dobiti. 

Continue Reading

You'll Also Like

79.7K 5.4K 23
Ljubav iz djetinjstva nikada nije prestala. Iako je otišao iz zemlje, pa iako je dosta stariji od nje Goran Jakovljević oduvijek je bio Tajanina najv...
62.1K 2.2K 14
Drugi dio serijala Kidnapped...
22.6K 2.4K 17
Neke ljubavi nisu suđene ma koliko jake bile. A, neke se ne bi ni rodile da nije bilo tih nesuđenih. Ponekad se iz velike tuge rađaju najveće i najlj...
117K 4K 52
Kada Adrianna svojoj majci na smrtnoj postelji obeća da nikada neće biti sa muškarcem prije braka,nije mogla ni zamisliti da će u njen život ušetati...