‡ 6.rész ‡

65 10 4
                                    

12 órával korábban az Ermich körzetben:

Hanji arca azonnal eltorzult, amint elkezdte olvasni a levelet. Mindannyian kíváncsian meredtünk felé, hogy végre megszólaljon és elmondja mi az, ami annyira lesokkolta. Pár perc hallgatás után végre megszólalt.

-Nos... Végre megkaptam a jelentést Annie Leonhart múltjáról...

Mindenki csendben maradt ezért Hanji-san tovább folytatta.

-Azért tartott ilyen sokáig, mert a jelentések rendszerezése kissé nehézkessé vált mostanában. A leírtak szerint még két személy van a 104-es kadétok közt, akik ugyanonnan jöttek, ahonnan Annie. A nevük pedig...Reiner Braun és Bertholdt Hoover.

Kissé meglepődtünk a hallottakon, bár a kadétok álla majdnem a földet súrolta.

-Hála az öt évvel ezelőtti káosznak... - folytatta Hanji. – mind hármójuk családi feljegyzései hiányosak vagy eltűntek. Azonban az ő egységük volt az, amelyiket szándékosan félreinformáltak a felfedező út alatt. Szánt szándékkal mondtuk azt nekik, hogy Eren a jobb szárnyba lovagol.

-A nőstény óriás a jobb szárny felől támadott! – pislogott nagyokat Armin. – Akkor hát...valószínűleg ők mondták el Annie-nak...

-De miért mondták volna el neki? – töprengett Sasha.

-Hé, várj egy kicsit Armin, ne vádaskodj! – szólt rá Eren.

-Tudjuk Eren. – sóhajtott Hanji. – Ez önmagában nem bizonyít semmit. Viszont szeretném tudni, hogy ők hárman milyen kapcsolatban voltak egymással a kiképzés alatt. Tudtok valamit?

-Azt tudtuk, hogy Reiner és Bertholdt ugyanonnan jöttek, de egyikük se állt közel Annie-hoz. – mondta Armin.

-Így van. – helyeselt Eren. – Nem emlékszem, hogy valamikor is beszéltek Annie-val pár szónál többet. De az is igaz, hogy Annie nem volt túl beszédes.

-Amikor ettünk, akkor Annie mindig félrehúzódott és egyedül ült. – jegyezte meg Sasha.

-Én...nem emlékszem semmire. – mondta Mikasa. – Legalább is nem figyeltem meg ennyire.

-De akkor is... - fogta a fejét Eren. – ők a bajtársaink, nehéz elhinni mindezt. Berholdt mindig is szótlan volt, de Reiner olyan, mintha mindannyiunk bátyja lenne, és ő soha nem árulna el minket.

-Egyetértek. – bólogat Armin. – Reiner az életét kockára téve harcolt a nőstény óriás ellen. És az óriás majdnem halálra zúzta őt a kezével, amikor ő-

A fiú hirtelen elhallgatott és tágra nyílt szemekkel meredt maga elé.

-Mi az? – törtem meg az ismételt csendet.

-Reiner megmenekült, de...Annie mintha hirtelen meggondolta volna magát...és rohanni kezdett Eren irányába. Én...említettem, hogy Eren valószínűleg a középső szárny hátsó felében lovagol. De Annie túl messze volt, hogy ezt meghallja...

-Reiner nem érdeklődött feltűnően Eren helyzetéről? – kérdezte a fiút Hanji.

Armin hirtelen megint elhallgatott. Olyan arcot vágott, mint akibe villámként sújtott a felismerés.

-Le-lehetetlen... - suttogta maga elé. – Azért kezdtem el beszélni Eren helyzetéről, mert először Reiner kérdezte meg tőlem. Ráadásul...amikor ez történt a nőstény óriás hosszasan bámulta a tenyerét. Reiner valószínűleg egy üzenetet vágott bele a pengéjével...

Senki sem szólalt meg. Mindenki a saját gondolataiba temetkezett. Ha ez igaz...akkor Reiner és talán Bertholdt...

-Mi a franc?! – csapott az asztalra Jana, ami mindenkit meglepett. – Először az a szőke liba, most meg az a két kis mitugrász?! Mi a franc folyik itt?!

(SNK/AOT) 2. Évad: ÁrulókWhere stories live. Discover now