‡ 5.rész ‡

79 10 4
                                    

A Felderítők hiába álltak meg pihenni Utgard váránál, az óriások nagy erőkkel rontottak rájuk az éj leple alatt. Azonban eljött a pillanat...és Ymir megmutatta óriás alakját. Aztán feltűnt a Felderítők elit csapata és visszaverték az ellenséget. Sikerült megmenteniük a többieket. És ezzel együtt azon a véres reggelen, Victoria és a többiek olyasmit tudtak meg, ami mindannyiukat meglepte...

Elhagyva az Utgard várat visszalovagoltunk a falhoz annak reményében, hogy megtaláljuk a lyukat, amit az óriások törtek be. A fából készült liftek segítségével, melyek a fal pár pontjánál megtalálhatóak, felhúztuk a lovakat a szekerekkel együtt. Ymir-t hordágyra fektették majd azzal együtt húzták fel a fal tetejére. Vele sokkal lassabbak és óvatosabbak voltak, mint a lovakkal. Ymir teste párolgott, miközben a csöpögő eső hűtötte azt. Chri- azaz Historia aggódva figyelte a lányt.

-Hogy van Ymir? – léptem Hanji-san mellé. – Súlyosak a sebei?

-A bal karját és lábát elvesztette. – felelte. – A belsőségeit teljesen összezúzták. Ha sima ember lett volna, akkor már halott lenne.

"Ha sima ember lett volna..."

Az utolsók, akiket felhúztak a lifttel azok az újoncok voltak. Mindannyiuk megtört arccal bámulták a fal oldalát. Igaz nagy megpróbáltatáson mentek keresztül, de legalább élnek és ez a lényeg.

-Hanji-san! – szaladt mellénk Historia. – Mi-mielőtt ítélkezne Ymir-ről had mondjam el azt, hogy Ymir azért változott óriássá, hogy megvédjen minket! A saját életét kockáztatta értünk! Ez elég bizonyíték a hűségére! Tudom, hogy megbocsájthatatlan, hogy ezt eddig titkolta, de biztos sok olyan dolgot ismer, aminek nagy hasznát venné az emberiség! Szerintem csak azért tartotta ezt titokban, hogy megvédje magát... De ő is képes megváltozni emberileg! Ymir az emberiség szövetségese! Jobban ismerem őt bárkinél! Egyáltalán nem nehéz őt megérteni!

-Rendben. – bólintott Hanji. – Remélem, hogy létre tudunk hozni vele egy bizalmi kapcsolatot. A körülményeket leszámítva biztos, hogy létfontosságú információk birtokában van. Mi nem ítéljük el őt. De tudod...lehet, hogy őt egyszerű megérteni, de az életünk napról-napra bonyolultabb.

Hanji-san biztatóan Historia vállára tette a kezét majd elsétált a társihoz, hogy beszéljen nekik Ymir-ről. Historia szemiben könnyek gyűltek. Láttam rajta, hogy rettenetesen félti az óriás lányt. Bár véleményem szerint Ymir nem olyan, mint Annie. Persze ő is eltitkolta előlünk az igazi énjét, de legalább megmentette az újoncokat. Egyenlőre úgy tűnik, hogy a mi oldalunkon áll.

-Szóval az igazi neved Historia Reiss. – beszéltem hozzá, hogy eltereljem kicsit Ymir-ről a figyelmét.

-Igen, így van. – szipogott.

-Reiss, mint a nemesi család neve?

-...Igen. – habozott a válasszal.

-Értem. – mondtam majd fél karral átkaroltam a vállát mosolyogva. – Örülök, hogy megismerhettelek, Historia.

-É-Én is...Victoria. – mosolygott vissza bágyadtan.

A lány újra Ymir felé pillantott. Leengedtem a karomat, hogy oda tudjon menni a lányhoz, aki még mindig eszméletlen állapotban feküdt a hordágyon. Szerencsére már elállt a vérzése és a párolgó sebei is ugyan lassan, de elkezdtek gyógyulgatni.

Hanji-san beszélt pár Felderítővel, hogy vigyék vissza Ymir-t Trost-ba. Ezt követően a többi Felderítőnek is kiadta a parancsot miszerint meg kell találnunk a falban lévő lyukat, amit Eren segítségével azonnal el kell torlaszolnunk. Miközben mindenki az indulásra készült, addig én odamentem az újoncokhoz és leültem Jana és Sophia közé egy nagy faládára.

(SNK/AOT) 2. Évad: ÁrulókWhere stories live. Discover now