19. Bölüm

231 39 143
                                    


            .........................🦋.........................

Sabah kahvaltımızı Kadir ile birlikte yapmış anneme doğru yola çıkmıştık. Eren'i anneme bırakıp Kadir ile şirkete geçmiştim. Uzun bir süredir bu konu üzerinde tartışıyorduk.
Sürekli Kadir'e şirkete gitmek istediğimi dile getirdim. Ama kabul etmiyordu, hem gitmeyeli uzun bir süre olmuştu. Kadir memnun olmasada zorlayınca kabul etmişti.

Bugün toplantısı olduğunu Okan beyin geleceğini söyledi. Şirkete giriş yapmıştık, tanıdığım herkesle birer birer selamlaştım. Asansör ile birlikte yukarı kata çıktık, Beste sekreter masasında oturuyordu. Beni görünce gülümseyip işine döndü.

Bir ara yanına uğrardım Kadir odasının kapısını açtı geçmem için. Etrafa kısa bir göz gezdirdim, eşyalar aynı yerinde duruyordu herşey eskisi gibiydi. Uzun zamandan sonra ilk defa şirkete geliyordum. Geçip deri koltuğa oturdum, üzerimdeki ceket biraz rahatsız etmişti onu çıkarıp yanıma koydum. Kollarımın düğmesini açıp katladım, şimdi daha iyi olmuştu. Başımı çevirdiğimde Kadir ile göz göze geldim. Yerine oturmuş dikkatle bana bakıyordu. Gülümsedim bu hali çok komiğime gitmişti.

' Ne oldu ? '

' Yok birşey olmadı, sadece eski anılar gözümün önüne geldi. '

Kadir gözlerini kapatıp açtı sanırım onun aklınada gelmişti yaşadıklarımız.

' Evet çok güzel zamanlardı, özellikle seni sıkıştırdığım zamanlar. '

Göz kırpıp gülümsedi, yanaklarım o anın etkisi ile yanmaya başlamıştı. Özellikle şu masada neler yapmamıştık, düşündükçe dahada bir utanç kapladı vücudumu. Kapı tıklandı gelen Beste olmuştu, gayet resmi bir şekilde Kadir'e ne içeceğimizi sordu.

Kadir ikimize kahve getirebileceğini söyledi. Beste bana baktı gülümseyerek odadan çıktı. Canım arkadaşım sert bir patron ile çalışıyordu hiç kolay değildi onunla çalışmak. Yanındaki çalışanlar hep bu durumdan şikayetçiydi. Bende arada işitiyordum şirkette Kadir'in dedikodusunu.

Bazıları beğeniyor onu karizmatik buluyor, bazıları ise işinde katı buluyordu. Bazen kıskançlıklar geçiriyordum, ilk başlarda beni kimse Kadir'in eşi olarak bilmiyordu. O yüzden bu bilgilere rahatça erişebilmiştim.

Kadınlar ya tuvalette, ya da asansörde konuşuyordu bu konuları. Sonra zaten Kadir'in eşi olduğum anlaşılınca herkes kendine çekidüzen veriyordu. Kahvelerimizi Beste getirmişti, kahvelerimizi yudumluyorduk. Bir ara kapı çalmıştı Sinan abi odaya gelmişti. Beni görünce başta şaşırmıştı, şirkete çok sık gelen birisi değildim sonuçta.

Bugün ki toplantıyı sormak için geldiğini, birazdan toplantı odasına geçeceğini söyledi.
Kadir geleceğini söylemişti, kahve fincanlarını Beste almaya gelmişti. Toplantı salonuna misafirlerin geldiğini haber etmişti. Kadir ayağa kalkıp üzerini düzeltti, ardından bir kaç dosya alıp yanıma yaklaştı.

' Hayatım ben toplantıya girip geliyorum sende burada bekle istersen. Eğer canın sıkılırsa Beste ile bekleyebilirsin.'

Yanağıma öpücük kondurup odadan çıktı. Ayağa kalkıp odada gezindim, camdan aşağıya baktığımda manzaranın ne kadar güzel olduğunu gördüm. Biraz zaman geçince çok sıkılmıştım, kapıyı açıp Beste'nin yanına doğru yürüdüm. Masasında oturmuş işiyle uğraşıyordu. Dikkatini çekmek için boğazımı temizledim. Beste başını kaldırıp bana bakmaya başladı, önündeki sandalyeye oturdum. Biraz sonra yanımıza muhasebe bölümünden Tarık bey geldi. Önce bana selam verdi, sonra Beste'ye akşam müsait olup olmadığını sordu.

' Yok Tarık teşekkür ederim, ben gelemem bugün işlerim var. '

' O zaman başka zaman gideriz, hadi sana kolay gelsin görüşürüz. '

Acı Kahve Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt