13. Bölüm

274 67 148
                                    


     
      ...........................🦋...................................

Okul dönemini başarı ile kapatmıştık,  ikimizde işe girmiştik. Kadir bir şirkette Genel Müdür olarak çalışıyordu, ben ise farklı bir firmada Halkla İlişkiler bölümünde çalışıyordum. Bu dönem esnasında Kadir bana evlenme teklifli etmişti. Güzel bir gecede, lüks bir restaurantta keman eşliğinde teklifini yapmıştı.

Uygun bir zamanda aileme bu durumdan bahsetmiştim. Annem ve babam Kadir'i tanıdıkları için benim kararıma saygı duymuştular. Ama abimden böyle bir tepki beklemiyordum, benim ona yüzüğü geri vermemi istiyordu. Kadir'i bana uygun görmüyordu bu duruma canım sıkılmıştı. Sonuçta en iyi Kadir'i tanıyan oydu, abimin kararına saygı duymamıştım. Onun karşımda değil yanımda durması gerekiyordu.

Bir hafta sonra abimi askere yolcu etmiştik. Her ne kadar beni bu konuda tekrar uyarsada onun dediğini yapmamış, Kadir ile görüşmeye devam etmiştim. Abiminde gitmesi ile Kadir'in bir haftalık teklifini kabul etmiştim. Hem bizimde ilişkimize biraz zaman ayırmamız gerekiyordu. Annemlere iş nedeniyle gideceğimi söyledim. Bavullarımı hazırlayıp Kadir'in beni her zaman ki parkın önünden almasını istedim. Araba ile kısa sürede beni almaya gelmişti.

Kadir beni kendilerine ait olan dağ evine getirmişti. Hem burada kimsenin bizi rahatsız etmeyeceğini dile getirdi. Buna çok ihtiyacımız vardı, abimin sayesinde onunla uzun bir süre ayrı kalmıştık.

Kadir evin önünde durdurmuş bavullarımızı içeriye taşımıştı. Gözlerim hayranlık ve şaşkınlık içinde eve doğru bakıyordu. Taş yapıdan oluşan etrafı çam ağaçları ile döşenmiş güzel bir yerdi. Kadir beni içeriye çağırmıştı, burada gördüklerim ile daha şaşırmıştım.

Köşede kışın yakılmak için hazır bekleyen şömine, duvarda boydan boya hayvan başları bulunuyordu. Hem korkutucu, hemde değişik bir hava katıyordu ortama. Kadir elleri ile belimi sarmıştı bir anda sıçramıştım.

' Korkma bir tanem, benim. '

Nefesi enseme vuruyordu, ellerinin sıcaklığı etimi delip geçiyordu. Dudaklarını tenime bastırırken buldum onu içimde bastırılamayan duygular açığa çıkmıştı. Beni kendine doğru çevirdi, acı kahveleri koyulaşmış bir şekilde bana bakıyordu.

' Hadi gel bugün biraz yorulduk dinlenelim. '

Titrekçe bir nefes çektim içime, az önce neler olacaktı eğer durmasaydı. Kendimi kaybetmem an meselesiydi, bir hafta çok güzel geçmişti. Kadir ile sürekli bir yakınlaşma yaşıyorduk ama ileri gitmiyorduk. Buradan gitmemize artık son iki gün kalmıştı.

Kadir akşam yemeğini hazırlayıp beni çağırmıştı. Son gecemizin şerefine kutlama yapacaktık. Salonda önce masa gözüme çarpmıştı, ardından şömine her yer mum ile döşenmiş farklı bir ambiyans yaratmıştı.

Üzerimdeki diz boyu elbisemi düzeltip masaya oturdum. Kadir incelik yaparak sandalyemi çekip karşıma oturmuştu. Elini uzattı benden isteği, elimi ona uzatmamdı. Parmaklarım onun avucunun içerisine saklanmıştı. Dudakları elimin üzerine küçük bir öpücük kondurdu.

' Burası hep bizim için özel olacak. Seninle ömrümü birleştirince güzel anılarımız eklenecek üstüne. Bu gecenin güzel ve özel geçmesini istiyorum. '

Elimi bırakıp yanındaki şampayayı sallamaya başladı. Tıpasını parmağının ucu ile açınca etrafa köpükler saçılmaya başladı. Kadir önce benim bardağımı, sonra kendi bardağını doldurup servise başladı. Bugün bana hiçbir iş yaptırmamıştı. Hepsini kendi elleri ile hazırlamıştı. Yemek güzel bir şekilde geçmişti, Kadir şaraplarımızı şöminenin başında içmeyi teklif etti. Kabul etmiştim sandayeden kalkıp şöminenin yanındaki beyaz kürkün üzerine oturdum bacaklarımı kendime çekmiştim.

Acı Kahve Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin