3.Bölüm

582 100 159
                                    


Multimedya : Kış Bahçesi


...............................🦋..........................

Sonunda Kadir'in ailesinin evine gelmiştik, iki katlı sarı renge boyalı, bahçesi olan bir evde oturuyordular. Araba evin önünde durduğunda çantamı alıp indim. Kadir arabayı park edip yanıma gelmişti, elimi kavradı.

Bana güven veriyordu bu sıcacık el, kapıyı çalıp açılmasını bekledik. Bir süre sonra kapı Zeynep anne tarafından açılmıştı. Güler yüzüyle bizi karşılamış, yolculuğumuzun nasıl geçtiğini sormuştu.

Sırasıyla Zeynep anne ve Peyami babanın elini öpüp hal hatırlarını sormuştuk. Gece gece onlara rahatsızlık vermiştik. Zeynep anne aksine bize kızmıştı, onlar biz oraya gittikçe mutlu olduklarını söylemişti.

Biraz kısa sohbetten sonra Zeynep anne yemeğin hazırlanacağını söyledi. Kalkıp mutfağa girdim, yemekler hazırdı yine her zaman ki gibi döktürmüştü kayınvalidem. Genellikle bana pek bir iş bırakmazdı. Masa hazırlanacaktı ve bir de salata yapılacaktı.

Tezgahın üzerinde hazır bekleyen yeşillikleri alıp doğramaya başladım. Salatayı tabakalara pay ettiğimde sofra hazırdı. Salona geçip davet ettim hepsi birer birer geçtiler yerlerine.

Yemekler yenilmişti mutfağı toparlayıp çayları doldurdum. Salona götürüp servis ettim herkes aldığında, kendimde alıp oturdum. Zeynep anne boğazını temizledi ondan tarafa baktım. Sanki söyleyeceği şeyler vardı. Önce bana bakıp sonra Kadir'e baktı.

' Ayşe'nin torunu olmuş, gelinine doğum yaptığı için çeyrek takmış. '

' İyi annecim Allah analı babalı büyütsün.'

' Öyle yavrum öyle. '

Gözlerimi kaçırdım bu laf bizeydi. Sizden de bir an önce müjdeli haber almak istiyorum demekti. İster istemez moralim bozulmuştu bu duruma, kalkıp boş çay bardaklarını toparladım. Çayları tekrar yeniledim ne kadar moralim bozuk olsa da içeri girmek zorundaydım. Yüzüme bir gülümseme kondurup salona doğru yürüdüm. Yaklaştığım sırada kapıdan Zeynep annenin sesini duydum dediklerine dikkat kesildim.

' Oğlum biliyorsun artık biz yaşlandık. Ablan ve abinin çocuklarını gördük bir de senin yavrunu göreyim sağken oğlum. '

Derin bir nefes alıp içeriye adımı mı attım. Beni görünce susmak zorunda kalmıştılar. Herkese bardaklarını uzattım ortamda bir sessizlik oluşmuştu, çaylar bittiğinde mutfağı toparlayıp Kadir'in yanına oturdum. Çok yorulmuştum, Kadir bu halimi görmüş olacak ki yoldan geldiğimizi bugün erken yatmak istediğimizi söyledi. Odaya çıktığımızda üzerimi değiştirdim, Kadir arkamdan sarıldı omzuma çenesini yaslayıp yanağımdan öptü. Kokusunu çektim içime yumuşak sesiyle konuştu.

' Aşkım senin canın bir şeye mi sıkkın yoksa buraya geldiğimiz için mi böylesin ? '

Hızlıca döndüm pürüzsüz yüzüne baktım.

' Hayır aşkım burayı seviyorum biliyorsun ondan dolayı değil. Bugün anneni duydum bizden bir torun bekliyor. '

' Evet aşkım bekliyorlar, annemi sakın yanlış anlama oda benim bir çocuğumun olmasını istiyor. '

' Biliyorum o şekilde söylediğini ama bu kararı artık bize mi bıraksa. Sonuçta doğacak bebeğin anne ve babası biz olacağız. Bizim isteğimiz sonuncunda bebek olacak. '

Sıkıntıyla nefes verdi, sanırım takıldığım konuya canı sıkılmıştı. Elimi kaldırıp yanağını okşadım.

' Hayatım canını sıkma lütfen. '

Acı Kahve Место, где живут истории. Откройте их для себя