14. Bölüm

263 58 100
                                    


            .....................🦋....................

Şimdiki Zaman

Annem sabah saatlerinde beni aramış abimin geldiğini haber vermişti. Kadir bugün şirkete gitmediği için ondan beni anneme bırakmasını istedim. Abimin geldiğini belirttim, Kadir
başta karşı çıkmıştı. Abimin beni üzeceğinden korkuyordu. Merak etmemesi gerektiğini sadece konuşacağımı söyledim. Biraz gönülsüz bir şekilde evden çıkmıştı.

Binanın önünde beni uyarıyordu dikkatli olmam konusunda. Abim bana eğer ters bir laf söylerse hemen onu çağırmamı söyledi. Öyle yapacağımı söyleyip binadan içeriye girdim.
Kapıyı kapatıp derin bir nefes aldım. Abimi göreceğim için çok heyecanlıydım. Acaba beni görünce nasıl bir tepki verecekti. Hem yanında gelen misafiri kimdi ?

Onu da bu sayede öğrenmiş olacaktık,
merdivenleri yavaş bir şekilde çıkmıştım. Hamilelik beni zorluyordu artık karnım iyice büyümüştü. Bu durum yürümemi zorlaştırıyordu, sonunda kapının önüne geldiğimde soluk soluğa kaldım.

Biraz dinlenip nefesimi düzene koydum. Kendimi toparlayınca zile bastım içeriden sesler geliyordu. Kapı sonuna kadar açılmıştı, böyle karşılaşmayı beklemiyordum. Abim karşımda duruyordu, gözlerim özlem ile doldu. Ne kadardan beri onu görmüyordum çok değişmişti, daha olgunlaşmış ve daha yakışıklı olmuştu.

Abimin gözleri önce yüzümde dolandı ardından karnıma indi. İkimizde sessiz bir şekilde birbirimize bakıyorduk. Annem abimin arkasında belirdi içeriye davet etmişti beni. Abim sert çehresini düzeltip içeriye girdi. Bu duruma her ne kadar üzülsemde belli etmek istemiyordum.

Ayakkabılarımı çıkartıp salona geçtim. Abim ayağa kalkmış kapıdan çıkmak üzereydi, annem nereye gideceğini benim geldiğimi söyledi. Abim gözlerini anneme sabitlemiş bir şekilde konuştu.

' Ben onun için gelmedim buraya seni görmek için geldim anne. O nereden çıktı bilmiyorum, gittiğinde bana haber ver eve öyle gelirim. '

Annemin yanından sıyrılıp geçti, elim ile ağzımı kapattım. Abimin sözleri çok ağırdı, çok zoruma gitmişti. Daha beni affetmemişti, annem abimin arkasından koştu. Onu durdurmak, ikimizin konuşmasını sağlamak istiyordu.

Ama abim kabul etmiyordu böyle bir şeyi, beni artık kardeşi olarak görmüyordu. Kolumdan birisi kavradı sıkıca sarıldı sırtımı okşadı.

' Abin sana kızgın ama sakinleşince seninle konuşacak. '

Gözlerimdeki buğu ortadan kayboldu, görüş alanıma sarı saçlar girdi. Kolundan tutup çektiğimde bana sarılanın kim olduğunu merak ettim. Yüzünü tamamen gördüğümde şaşkınlığımı gizleyemedim.

' Derya ? '

Sarı uzun saçları ve değişmeyen siması ile karşımda duruyordu. İnanamıyordum onca yıl sonra yeniden karşıma çıkmıştı.

' Beni beklemiyordun biliyorum ama işte o eski arkadaşın Derya karşında. '

' Ama nasıl olur bu, abimle sen.. '

' Evet abinle ben sevgiliyiz, yakında evlenmeyi düşünüyoruz. O yüzden abinde beni sizinle tanıştırmak için getirdi. '

Yani ikisi nasıl olmuştu anlam veremiyordum. Annem gülümseyerek yanıma oturdu. Derya'yı zaten bildiğini ama bana süpriz olması gerektiğini söyledi. Anneme döndü bakışlarım, benden nasıl böyle bir şeyi saklayabilirdi. Kızmıştım Derya ise böyle bir şeyi kendinin istediğini, anneme kızmamam gerektiğini söyledi.

Biraz kendime geldiğimde şaşkınlığıda üstümden atmıştım. Derya kuzeni ile buraya geldiğini açıkladı, nerede olduğunu sorduğumda abimin yanında gittiğini söyledi. Yeni farketmiş gibi hamile olup olmadığımı sordu. Cinsiyetini söylediğimde abimin tahminin doğru olduğunu dile getirdi.

Acı Kahve Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin