Buzdan kalpler

18 7 23
                                    


 
Ama benden önce Tina davrandı. "Baba serkan kim ? Müşteri sanıyordum yanılıyor muyum? Tanıyor musun onu? Ayrıca bizim elemana ihtiyacımız mı vardı?" O
bunları derken ağzım açık kalmıştı. Çok çıtı pıtı sakin birine benziyordu. Ama şimdi yüzünde hiçte masum olmayan bir ifade vardı bana karşı...

............................................

  Ahmet amcada benim gibi bu beklenmedik tepkiye şaşırmıştı. Tina ya uyarıcı bir bakışla birlikte parmağını dudağına götürerek sus  işareti yaptı. Aslında huzursuz olmadım değil. Açıkça istenmediğimi ifade etmişti hiç sözünü sakınmadan . Ahmet amcada sezmişti  içimdeki huzursuzluğu. Gerginliği bozan hamlede Ahmet amcada geldi zaten.

- Tina kızım ne diyorsun sen?Allah aşkına nasıl sözler bunlar? Ayıp oluyor bak. Kendine gel! Dedi ses tonunu yükselterek.

   Bunun üzerine Tina çantasını da alıp ayağa kalktı. Ahmet amcanın gözlerini sinirli bakışlarla 2 3 saniye süzdü. Sonra da hızlı adımlarla çıktı dükkandan.

   Çok garip hissettim . Her ne kadar benim suçum olmasada sebebi bendim bu gerginliğin . Ahmet amcada iyi görünmüyordu. Hikmet amca da zaten benden hoşlanmadığını belli ediyordu tavırlarından. Bu olay işine gelmiş olmalı ki Ahmet amca üzerinde bir baskıda o oluşturdu. "Nasıl izin verirsin gitmesine ? Gerçekten bunu (bu ben oluyorum) kızına mı tercih ettin. Bu kadar ileri gitmemeliydin. Hemde sadece bir çocuk için , üstelik tanımadığın  bir çocuk." Çok içime oturdu bu sözler.  Ağrıma gitti ister istemez bana bu diye sanki değersiz bir eşyaya hitap eder gibi hitap etmesi. Ama bir şey diyemedim ne o cesareti buldum kendimde nede hakkı  Belkide asıl suçlu bendim.Bunu yapmaya hakkım yoktu. Sonuçta onların gözünde  belki itin kopuğun biri belkide bir... bir hırsızdım. Kim bilir?

  Neyse ne. Bir babanın evladıyla arasının açılmasına sebep olmak istemiyordum. Telefonumu masadan aldım . Ceketimi yokladım burda birşey unutmak istemiyordum. Ahmet amcaya dönerek "Ben artık gitsem iyi olacak . Yaşanan tatsızlık yüzünden çok özür dilerim."dedim ve cevap vermesine fırsat vermeden Tina gibi hızlı adımlarla çıktım dükkandan. Çıkarken Ahmet amcanın gitmemem için söylediği sözler çalındı kulağıma. Adımlarım sıkıştıkça artık sadece sokaktaki akşam hayatının sesi duyuluyordu . Köpeklerin havlamaları ,dükkanların kepenklerini kapanma sesleri , kol kola hafif kıkırdamalarla sokakları arşınlayan bir kaç ergen sesleri...

  2 dakika geçmedi ki bir ses ısrarla serkan diye peşimden yankılanıyordu. Cevap vermiyordum doğal olarak adım serkan olmadığı için. Fakat sesin sahibi kolumdan tutup durdurunca dank etti. Tinaydı.

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 

    Gözleri  ağlamaktan kızarmıştı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

    Gözleri  ağlamaktan kızarmıştı. Ama sebebi kuru bir üzüntü değildi. İntikam,öfke ve değersizlik hissi. Bunları gözlerinde okumak çok kolaydı. Ve bu duygular bana o kadar tanıdıktı ki...

-Sen kimsin derdin ne senin? Senden hiç hoşlanmadım . Hissediyorum bir şey var sende. Kötü bir şey.  Amacın ne? Babama ne dedin de bu kadar arkanda duruyor kızının arkasında olması gerekirken!?
  
  Sustum . Sadece gözlerine baktım bir süre . Sinir oldu haliyle. Tam  sessice boş boş bakmama tahammül edemeyip  tekrar konuşacakken konuşmasına izin vermeden ben sözü aldım.

- Ben kim miyim? (Kısa bir iç çektikten sonra) Bilmem . Anlatsam anlar mısın? Ya da ne bileyim acır mısın bana? Öfken azalır mı? Ya da belki ön yargın harlar bana olan düşmanlığını. Ne dersin?

   Az önce öfke sarmış  olan bedeni biraz gevşemiş  , yüzünü  anlamsız bir ifade almıştı. Söylediklerime anlam veremediğini anlamıştım.

-Bilmece gibi konuşma. Sana üzülüp yumuşayacağımı mı düşünüyorsun?

-Hayır, belki beni anlarsın diye düşünmüştüm. Ahmet amca gibi harika bir baban var. Belki kalbinizde benziyordur diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Ahmet amca sıcacık bir adamken sen buz gibisin ve herkeside buzdan bir tehlike gibi görüyorsun. Halbu ki o buzlarını eritsen belkide seninde kalbin sıcacıktır. Kim bilir?

(Yere bakarak arkamı döndüm)

- Yinede üzgünüm bir baba ile kızının arasına girdiğim için . Görüşürüz!

Adım adım uzaklaştım yanından. Belkide hiç  görüşmezdik...

...............................................

5 bölüm nasıldı? Tahminlerinizi alıyım . Bakalım ne düşünüyorsunuz Tina ve cenk hakkında.Dün atmam gerekirdi ama derslerim yoğun olduğundan bu güne kaldı. Beklettiğim için kusura bakmayın. Bu bölüm için 15 vote 30 yorum gelir mi? ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
 
 

The Stars Scared TooWhere stories live. Discover now