YENİ BIR SICAKLIK...

34 7 23
                                    

Önceki bölümden;

    - "Hikmet abi acil gelmen gerek acill "
    
      İçerde bişeyler oluyordu anlaşılan. İçten içe sevindim belki şu adam da merak edip  gider başımdan diye . Ama yok adam ya sağır ya da ağır işitiyor bana mısın demedi . Garip bir şekilde benim olduğum kabinin önünde durdu . "Bu kapı niye kapalı ki acaba " diyerek kapıyı açmaya çalıştı ama kilitlemiştim. O sırada lavabonun kapısı pat diye açıldı ve  bir adam girdi içeri . Hızlı nefes alışverişlerini ben bile duyuyordum.

   - Hikmet abi ... (derin bir nefes çekerek)... binaya hırsız girmiş. 

--------------------------------

     Dondum kaldım... adam lafını bitirir bitirmez 2 ayak seside lavabodan hızlıca uzaklaşmaya başladı. Ben de beklemeye başladım çaresizce.  Zaten başka ne yapabilirdim ki...

      Konuşulanlara kulak kabarttım ama net bir şekilde duyamadığım için kabinden çıkıp kapıya doğru ilerledim . Kulağımı kapıya dayayarak dinlemeye başladım ...

   - Noldu Yasin? Nasıl girmiş hırsız? Nerden çıkardın?

   - Hikmet abi dışardan kolileri taşırken telefonum çaldı o yüzden koliyi yere  bıraktım. Telefonu kapattıktan sonra koliyi alacakken sandalyeleri gördüm ama sandalye düz bir şekilde hafif dışa dönük bir şekilde yerde duruyordu ( eliyle sandalyeyi işaret ederek ) . Biz sandalyeleri ters bir şekilde masanın üstüne koyarız biliyorsun abi .

  - Evet biliyorum. Kameraları kontrol ettiniz mi?

- Böyle olunca hemen sana haber verdim . Bakmadım telaştan abi

- Tamam bakın bakalım emin olalım? Kimmiş?

- Hemen abi.

( kamera odasına girer ve  bir süre sonra çıkar. )

    
 -  Ne olmuş Yasin? Kimmiş hırsız?

-  Abi yüzü pek seçilmiyor kapüşonlu biri . Genç ve zayıf bir erkek . Tahminimce 17 yaşlarında...

- O kadar küçük bir çocuk hırsızlık mı yapmaya çalışıyor yani . Yazık , çok yazık...

- Abi ama bana garip gelen bir şey var.

- Neymiş o Yasin?

- Hiç kasayı zorlamaya çalışmamış ve ya  bir şey çalmamış .

- Ciddi misin Yasin?

- Evet abi cidden öyle.

- Hikmet abi parmak izi alsak?

- Saçmalama yasin kaç kişi elliyor her yeri nerden bileceğiz o çocuğunkini?
 
- Haklısın abi...

   Elbet ortaya çıkacaktır Yasin moralini bozma zaten eksilen birşey var mı kasadan? Hayır  , herhangi bir şeye zararda gelmemiş.  Belliki aradığına ulaşamadı.

  Ne hissedeceğimi bilemedim kalbim yine küt küt atmaya başladı. Elimle üzerine baskı yaparak kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Ben hırsız değilim hırsızlar çalar ben çalmadım. Hayır hayır ben hırsız değilim ben hapse girmiycem. Benim yıldızım solmayacak  asla!!

   1 ya da 2 dakika sonra kapı sesi duyuldu ve müşteriler içeriye gelmeye başladı . Bu beni rahatlatmıştı çünkü onlar benim çıkış biletimdi...

    Görevlilerin adımları bir oraya bir buraya koşuyordu  müşteriler için . İçeriye müşterilerden  birilerinin  girmesini bekledim . Hemen çıkmak riskli olurdu .

The Stars Scared TooWhere stories live. Discover now