Rastlantı mı? Kadermi?

26 7 18
                                    

Önceki bolümden;

Bizi böyle yere çökmüş sarılırken görünce şaşırdı doğal olarak . Ama asıl ben en büyük şoku yaşayacakmışım da haberim yokmuş. Kapıdaki amca , ahmet amcaya bu kim dercesine bir bakış attı. Ahmet amca ise anlamamazlıktan gelerek şöyle dedi: "Noldu hikmet? Neden geldin?"...

Ne? Hikmet mi? O parfüm kokusu yoksa...

................................................

Allah kahretsin! Evet oydu. Hikmet amcanın yüzünü hiç görmemiştim ama sesini nerde olsa tanırdım.

Ayağa kalkmak için yeltenecekken durdum. Kalkıp nereye gidecektim. Böyle aniden kalkmak garipsenir ve dikkat çekerdi. Kafamda bu düşüncelere teslim olarak olduğum yerde bekleyip olacakları izlemeye karar verdim. Sonuç olarak ben Hikmet amcayı tanısam da o beni görmemişti.

Hikmet amca Ahmet amcaya bu kim dercesine beni kastederek bir bakış attı. Ahmet amcada anlamış olacak ki elini sırtıma koyup hafifçe vurarak "Şarj edebileceği bir yer sordu , bende beklerken sohbet edelim istedim delikanlıyla." Diyerek karşılık verdi. Bende sakince kafamı sallayarak gülümsedim. Sonra Ahmet amca ayağa kalktı ve delikanlı gel iki çay içelim orda bekleme belin ağrır diyerek göz kırptı. Hikmet amca da Ahmet amcanın peşinden masalara doğru geçti. Bende arkalarından gittim. Ahmet amca o kadar hoş sohbet biriydi ki bir süre sonra benide içine aldı sohbeti . Konu havadan sudan olunca iyiydi ama Hikmet amca bakışlarıyla beraber bana kim olduğumla ilgili sorular yöneltince içimdeki kan dolaşımı durmuş gibi hissettim. Anlamış mıydıki acaba? Niye sorduki şimdi böyle birşey? Ne gerek vardı? Ahmet amca ve Hikmet amca bana bakarak cevap bekliyorlardı. Daha fazla sessizlik fazla dikkat çekerdi.

- Ben...

Tam konuya girecekken kapı sesi ile birlikte bir kız girdi içeri. Okul kıyafetlerinden nerden geldiğini tahmin etmek zor değildi. Uzun kahverengi saçlarını serbest bırakmış.Kırmızı sırt çantası ve gri hırkası ile çok şık duruyordu. Gözleri ise capcanlı bakıyordu. Çok neşeli birine benziyordu.

     Ama garip olan , bir müşteri gibi değilde sanki eviymiş gibi rahat bir şekilde girmişti içeriye

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

     Ama garip olan , bir müşteri gibi değilde sanki eviymiş gibi rahat bir şekilde girmişti içeriye. Ve zaten tahmin ettiğim gibiymiş . Kız masaya doğru gelirken Ahmet amca " Hoş geldin Tina . Nasıl geçti okulun . Amcanda yeni geldi sohbet ediyorduk. Biraz dinlen çay koyayım sana. Yorulmuşsundur." diyerek karşıladı . Hikmet amcanın yeğeniymiş meğer. Bakışlarımı indirdim ondan , Hikmet amca ile alakalı konular ve kişiler beni tedirgin ediyordu.

Tina çantasını yan masaya koymuş beklerken bir şey farkettim. Kulaklık.Müzik dinliyordu beklerken. Gözünü kapamış müziği hissediyordu anlaşılan. Kendine gel cenk sanane o kızdan müzik dinliyorsa dinliyor sanane . O kız tehlikeli senin için sok bunu kafana!

   Ahmet amcada gidince masada Hikmet amca ile baş başa kaldım. Tedirgin ediciydi. Lavabo kullanmak için müsade isteyerek ayrıldım masadan. Lavabonun kapısını kapatıp musluğu açtım. Sıcak akıyordu. Soğuk tarafını çevirdim. Yüzüm soğuk suyla ovaladım . Kendime gelmem gerekiyordu . Kafam çok karışmıştı. Herşey herkes nasıl bu kadar birbiriyle bağlantılıydı . Bu bir rastlantı mı , yoksa kader miydi?
 
   Tina hem bana benziyordu hemde benden çok uzak olması gereken biriydi . Ve daha da önemlisi daha ne kadar kalacaktım ki ? Hava kararmaya başlayacaktı birazdan . Ve hala bir iş bulamadım.

Bir dakika acaba...burda çalışsam nasıl olur? Ahmet amcaya hakikaten çok alışmıştım . Çok çabuk ısınmıştım ona. Belkiii, ona değilde beni sevmesine bağlandım , beni anlamaya çalışmasına... kim bilir?

Her ne kadar Hikmet amcanın kardeşi de olsa , o beni tanımıyordu . Benden başka kimse kim olduğumu bilmiyordu. Kimse!

Fazla düşünmenin beni bir sonuca götürmeyeceğini biliyordum.Mantıklı olanı yapmam gerekiyordu. Gizli bir kutu gibi sırlarla dolu olmak , susmak daha da dikkat çekiyordu. Öncelikle kendime yeni bir kimlik belirlemem gerekiyordu. Yeni bir isim yeni bir hikaye. Çünkü burda daha çok vakit geçirecektim. Benim hakkımda birkaç şey bilmek isterlerdi doğal olarak. Zaten gerçek  ismimi bilseler ne bilmeseler ne. Yeni bir yoldaysam , yeni bir hayat kuracaksam gerektiği zaman eskiyi unutmalıydım adım da dahil . Ama asla bu , yaşadıklarımı yaşanmamış sayacağım anlamına gelmiyordu!

  Ayna 'daki yansımama baktım. Çok bitkin duruyordum.Kendime çeki düzen verdim. Ve kendimden emin adımlarla kapıyı kapatıp masaya ilerledim . Ahmet amcada o sırada çayı koymuş masaya geçmişti.

Beni bekliyor olacaktı ki beni görünce " hah bende nerde bu delikanlı diyordum. Bu arada evladım adın ne?" diye sordu. Tinada merak etmiş olacak ki kulaklığını indirip kulak kabarttı.

- Serkan adım, Ahmet amca diyerek hafifçe gülümsedim. Ağzımdan öyle çıkıverdi.

- Serkan geç oldu annenler merak eder. Evine git istersen dedi Hikmet amca .

-Aslında şey, ben size bir şey soracaktım. Nasıl desem bilemiyorum ama...

Ahmet amca beni anlamış olacaktı ki lafı ağzımdan aldı.

-Doğru ya sen iş arıyordun. Hmm ne yapsak? Bir iki saniye düşündükten sonra "Burada çalışmaya ne dersin?"

Şok oldum resmen aklımı mı okuyordu , yoksa beni mi duymuştu? Belki fazla zevkiydi , belki de ben fazla belli ettim. İş aradığımıda söylememiştim ama . Nasıl ya?

Ama yinede sevinmiştim . Ne olursa olsun bir işim olabilirdi . Bozuntuya vermemeliydim.

Hikmet amca ve Tina da en az benim kadar şaşırmıştı. Doğal olarak böyle bir teklifi onlarda beklemiyordu. Ahmet amca ise gülümseyerek bana bakıyordu . Belliki bir cevap bekliyordu .

Ama benden önce Tina davrandı. "Baba serkan kim ? Müşteri sanıyordum yanılıyor muyum? Tanıyor musun onu? Ayrıca bizim elemana ihtiyacımız mı vardı?" O
bunları derken ağzım açık kalmıştı. Çok çıtı pıtı sakin birine benziyordu. Ama şimdi yüzünde hiçte masum olmayan bir ifade vardı bana karşı...

................................................

Evet 4. Bölümde geldi . Artık HER PAZAR YENİ bölüm gelecek. Nasıl dı bu bölüm? Tina hakkında ne düşünüyorsunuz? Niye böyle tepki göstermiş olabilir?
Okuduktan sonra oylamayı unutmayın sizi seviyorum canlarım haftaya görüşürüz ~♡^°•°^♡~

The Stars Scared TooWhere stories live. Discover now